Barbra Banda, fotbalista care ar urma să ajungă la Real Madrid / Foto: Profimedia

Scandal în fotbalul feminin: Va juca la Real Madrid, dar tocmai a fost suspendată din cauza înfățișării "prea masculine"

articol scris de Digi Sport
08.07.2022, 17:00
  • Fotbal: Franța - Canada, duminică, 22:10, DGS 1

  • Fotbal: Italia - Bosnia si Hertegovina, duminică, 21:45, DGS 2

Barbra Banda (22 de ani) este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din fotbalul african. 

Fotbalista din Zambia ar fi trebuit să își reprezinte anul acesta țara la Cupa Africilor pe Națiuni, dar nu mai poate s-o facă, în urma unei suspendări din partea CAF (n.r. Confederația Africană de Fotbal). 

Scandal în fotbalul feminin! Barbra Banda va juca pentru Real Madrid, dar a fost suspendată din cauza înfățișării "prea masculine"

Conform El Confidencial, Banda a primit o suspendare temporară pentru a fi supusă procedurii de "verificare a genului". CAF va verifica dacă fotbalista are sau nu nivelul de testosteron în limita standardelor impuse. 

Conaționalii jucătoarei de atac sunt ofensați de măsura luată de cei de la CAF și i-au acuzat pe aceștia de discriminare. Publicațiile din Zambia sunt convinse că fotbalista de 1.80 metri a primit suspendarea din cauza "înfățișării ei prea masculine", iar un nivel de testosteron ridicat nu înseamnă automat dopaj. 

Suspendarea a cauzat cu atât mai multe controverse cu cât Banda ar urma să devină jucătoarea lui Real Madrid. Potrivit aceleiași surse, transferul este iminent, iar vizita medicală a fost deja făcută cu succes, ceea ce îi face pe unii să reafirme că nivelul de testosteron al fotbalistei este în conformitate cu regulamentul.

Galerie Foto

Cine este Barbra Banda, fotbalista suspendată pentru "verificarea genului"

Jucătoare ce ocupă de obicei poziția de atacant central, Banda și-a început cariera în Spania, la Dux Logrono. După doi ani la formația iberică, aceasta s-a transferat în China, la Shanghai Shengli, echipă unde evoluează și în prezent. 

Evoluțiile impresionante din tricoul Zambiei au adus-o în atenția echipei feminine a lui Real Madrid. Banda a reușit 6 goluri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, chiar în primele două meciuri. 

Astfel, Banda a devenit prima jucătoare din istoria fotbalului feminin care reușește două hattrick-uri consecutive la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice. 

Etichete: real madrid , zambia , fotbal feminin , barba bonda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Preşedintele unei secţii de votare din Vaslui a venit beat la prima oră

Preşedintele Secţiei de votare nr. 387 din localitatea vasluiană Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a fost înlocuit din această calitate după ce s-a prezentat la secţie în stare avansată de ebrietate.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

Oficial A spus "nu" când FRF l-a sunat să joace pentru România, iar acum va îmbrăca tricoul altei țări la EURO

O sportivă din România, dată jos din mașină în mijlocul străzii: ”Am spus `NU`”

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

Video&Foto Dan Petrescu, socru mic. A dansat pe rupte la nunta fiicei Rebecca. Cu cine s-a fotografiat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Englezii sunt convinși: el e românul pe care toată lumea trebuie să îl urmărească la EURO!

Exclusiv "Vreau să se știe!". Una dintre revelațiile sezonului trecut din SuperLigă a decis să schimbe echipa

E gata! Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi

S-au săturat de el! Tottenham își dă afară cel mai scump jucător din istoria clubului

Citeşte şi

Cum arată clasamentul celor mai valoroși fotbaliști din lume! Real Madrid, patru jucători în Top 10

După ce l-a pierdut gratis pe Kylian Mbappe, PSG pregătește o lovitură pentru Real Madrid

PEROZFiica Iuliei Albu, fabuloasă la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, unde a pășit ca pe podium. Fanii: „Este ireal de frumoasă!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Soluția finală pentru atacul României lui Edi Iordănescu la EURO 2024, după dezastrul cu Liechtenstein citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fiica Antoniei s-a transformat într-o adolescentă superbă. Seamănă leit cu artista, e pasionată de dans și iubește să fie pe scenă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fiica Antoniei s-a transformat într-o adolescentă superbă. Seamănă leit cu artista, e pasionată de dans și iubește să fie pe scenă

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”