Ilie Dumitrescu, în studioul Digi Sport, la emisiunea Fotbal Club / Foto: Digi Sport

Exclusiv Ce crede Ilie Dumitrescu despre campioanele decise "din oficiu": ”Nu va exista asta în vreun campionat puternic"

02.04.2020, 18:59
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Ilie Dumitrescu nu îmbrățișează deloc ideea ca titlul să fie acordat "din oficiu", din cauza pandemiei de coronavirus. Fostul mare internațional a dat două exemple în care s-ar crea nedreptăți majore: Italia și chiar România.

"Eu am auzit variante mai multe. Eu nu cred că va exista un campionat cu propunerea de a se închide fără de a se termina jocurile pe teren. E nedrept. Și nicio țară. Mă refer la campionatele puternice care să înghețe campionatele.

De exemplu să o declare pe Juve campioană. Sau chiar și la noi pe CFR. La liverpool nu e problemă, cred că ar accepta toată lumea", a precizat Ilie Dumitrescu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal European.

În Italia, într-adevăr, situația este extrem de echilibrată, pentru că Juventus are doar un punct avans în fruntea clasamentului față de Lazio, după 26 de etape jucate.

Nici în România nu e diferență mare. Liderul CFR Cluj are 4 puncte avans față de FCSB și Craiova, după 26 de etape din sezonul regulat, plus două din play-off și play-out.

Situația este încă doferită în Anglia, acolo unde Liverpool are un avans uriaș, de 25 de puncte, după 29 de etape.

Două țări și-au desemnat deja campioanele

Prima țară care a decis deja campioana a fost Uganda. Africanii au decis ca Vipers SC să ia titlul, cu 54 de puncte, după ce Federația a hotărât să nu mai reia competiția.

În campionatul african s-au jucat doar 25 de meciuri din 30, însă regulamentul permite ca una dintre echipe să fie numită campioană dacă s-au jucat măcar 75% din partidele existente în calendarul competițional, înainte de suspendare, care poate apărea din diverse motive.

Primul campionat puternic încheiat deja a fost cel al Belgiei, acolo unde Club Brugge va primi titlul de campioană și va merge în grupele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv. Echipa antrenată de Phillipe Clement avea deja un avans de 15 puncte în fruntea clasamentului față de Gent, care încheie pe locul doi.

Podiumul va fi completat de Charleroi, care se afla la doar o lungime de Gent și care va evolua în grupele Europa League din sezonul următor. Pe locurile 4 și 5 din Jupiler Pro League se clasează Antwerp, respectiv Standard Liege. Echipa antrenată de Ladislau Boloni și cea la care evoluează Denis Drăguș au obținut calificarea în tururile preliminarile ale Europa League.

Totuși, formația lui Boloni ar putea ajunge direct în grupele Europa League. Oficialii fotbalului belgian caută o variantă ca finala Cupei să aibă loc, la fel ca barajul de promovare/retrogradare. În ultimul act al Cupei, Antwerp ar urma să întâlnească campioana Club Brugge.

Etichete: liga 1 , serie a , premier league , ilie dumitrescu , coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Citeşte şi

Video Thiago Silva și-a anunțat decizia și a izbucnit în lacrimi: ”Înseamnă mult pentru mine”

Liverpool s-a săturat! L-a scos la vânzare pe Mohamed Salah și i-a setat prețul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”