Andrei Coubiș, AC Milan U19 / Foto: Instagram-@andreicoubis

Video Andrei Coubiș, gol pentru AC Milan în Youth League. ”Din păcate pentru noi, se dezvoltă în Italia”

06.09.2022, 19:12
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Andrei Coubiș (18 ani), fundașul central al celor de la AC Milan U19, a marcat un gol important pentru echipa sa în prima fază a partidelor din Youth League. 

AC Milan U19 a încheiat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare cu Red Bull Salzburg U19. La scorul de 0-0, în minutul 10 al întâlnirii, italienii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri iar românul a fost desemnat să execute.

Ca un adevărat atacant, Coubiș a șutat, fără nicio fentă sau ezitare, direct în dreapta portarului, care a ales să se ducă pe colțul opus. Balonul s-a dus, teleghidat, pe jos, a lovit bara și a intrat în plasă, o execuție care a fost aplaudată la scenă deschisă.

În minutul 66, Karim Konate a restabilit egalitatea. 

În minutul 90+5, la ultima fază a partidei, Coubiș a fost aproape de a mai înscrie un gol, care ar fi fost unul extraordinar. A șutat direct din lovitură liberă, de la peste 20 de metri, lateral dreapta, în cross, foarte aproape de vinclul porții adverse.

VIDEO cu golul marcat de Andrei Coubiș, în Red Bull Salzburg U19 - AC Milan U19 1-1

VIDEO cu ratarea lui Andrei Coubiș, în Red Bull Salzburg U19 - AC Milan U19 1-1

AC Milan U19 se află în Grupa E din actuala ediție a Youth League, alături de Dinamo Zagreb U19, Red Bull Salzburg U19 și Chelsea U19.

Andrei Coubiș, gol pentru AC Milan în Youth League. ”Este foarte puternic. E bine văzut acolo”

”Andrei este un jucător care se află în atenția loturilor naționale, este un fotbalist foarte bun, care din păcate se dezvoltă la Milan. Spun din păcate pentru noi, pentru România.

Este foarte puternic și foarte bine văzut acolo”, a spus Daniel Stanciu, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Special.

Andrei Coubiș, născut la Milano, joacă fundaș dreapta, dar poate fi o soluție și ca fundaș central, pe ambele poziții. A început fotbalul la centrul de copii și juniori ai lui AC Milan iar acum este legitimat la Milan Primavera. A fost convocat de fostul selecționer Bogdan Lobonț, la naționala României U20.

Andrei Coubis, juniorul lui AC Milan, interviu ieșit din tipare. ”M-am speriat când mi-am văzut colegii în jurul antrenorului!”

Legat de convocarea la naționala tricoloră, Coubiș a fost sincer.

Sunt foarte emoționat și bucuros pentru că am fost convocat la naționala română și sper să mă distrez. La început nu am înțeles unde o să mă duc, dar sunt onorat!”, a spus Coubiș, într-un interviu acordat celor de la FRF TV, imediat după convocare.

Coubiș este unul dintre fotbaliștii români, nu foarte mulți, care s-au născut pe alte meleaguri. Tânărul internațional a povestit cum s-a apucat de fotbal, dar și ce l-a speriat la început suficient de mult pentru a fi tentat să renunțe.

”Ei (n.r. - părinții lui Andrei Coubiș) au mers la Milano înainte să mă nasc eu. Apoi, ei m-au trimis în țară, iar ei au rămas acolo ca să muncească. Dar, după aceea m-am întors în Italia de când am început școala și merg înainte cu fotbalul.

În Italia, când mergeam la școală îi vedeam pe colegii mei cum jucau fotbal. Îmi plăcea, eram bun și am rugat-o pe mama să mă înscrie și pe mine. La început, așa m-am speriat când am văzut toți colegii mei în jurul antrenorului și nu am vrut să mă mai duc.

Dar, mama a insistat și am continuat”, a mai spus Coubiș.

Coubiș mai este legat de România, deși trăiește la Milano. ”Am bunicii, unchieșii, verișorii. Îl ajut pe tata la lemne!”

Andrei Coubiș și-a făcut rapid și o autocaracterizare: ”Am putere fizică, săritura la cap și fuga! Când eram acolo, de mic, nu conștientizam că eram la AC Milan. Acum doi ani, când am revenit, am înțeles unde eram și cum să port bulza asta. Sunt onorat să joc la AC Milan.”

Simpaticul fotbalist a mai spus și ce legături strânse mai are cu România, deși acum locuiește în Italia.

În România vin în fiecare an, am bunicii, unchieșii, verișorii, dar mai mult stăm cu bunicii. Nu stăm rău acolo. Taică-miu a făcut o casă, îl ajut cu treburile pe afară, iarba, îl ajut la lemne, la subsol, unde avem mereu treabă, cum pot, îl ajut”, a completat Andrei.

Într-un final, Coubiș a fost pus în fața unui exercițiu de imaginație. A fost chestionat cum crede că ar reacționa Ibrahimovic, dacă el ar intra mai dur asupra starului suedez la un antrenament.

”La Ibrahimovic nu ai ce spune, că una-două îți dă una!”, a conchis, râzând, Coubiș. 

Etichete: ac milan , uefa youth league , andrei coubiș , coubis ac milan , coubis youth league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. În superioritate numerică, ardelenii au ratat ocazii uriașe

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Citeşte şi

Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”