Jucătorii Borussiei Dortmund în partida cu Atletico Madrid / Foto: Profimedia

Video Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2. Meci ”nebun” în Germania! Nemții, în semifinalele UCL, după 11 ani!

articol scris de Digi Sport
16.04.2024, 23:59
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Borussia Dortmund a înfruntat-o teren propriu, pe Atletico Madrid, în meciul retur din sferturile Champions League, iar meciul a fost unul de-a dreptul ”nebun”! Nemții s-au impus cu scorul de 4-2, într-o confruntare cu adevărat spectaculoasă.

  • Partida dintre cele două formații a putut fi urmărită pe Digi Sport 2. De asemenea, abonații RCS-RDS au putut urmări meciul pe aplicația Digi Sport și pe site-ul digisport.ro

Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2 (5-4 la general). Nemții s-au calificat în semifinalele UCL după o pauză de 11 ani

Prima repriză a fost una de vis pentru nemți, iar Dortmund a intrat la cabine cu avantaj de două goluri, după reușitele semnate de Brandt și Maatsen. Diego Simeone a făcut 3 schimbări la pauză, lucru care s-a văzut imediat pe tabelă. 

Hummels a trimis balonul în propria poartă în minutul 49, iar Correa a marcat și el, 15 minute mai târziu, pentru a duce scorul la 2-2.

Numai că Dortmund a arătat o atitudine de echipă mare și au mai punctat de două ori, în numai 3 minute. Fullkrug și Sabitzer au marcat în minutele 71 și 74, iar Dortmund s-a calificat în semifinalele competiției, după 5-4 la general.

Nemții nu mai ajunseseră în semifinalele competiției din 2013, sezon în care au obținut și calificarea în finală, pe care au pierdut-o, scor 1-2 cu Bayern Munchen.

VIDEO cu rezumatul partidei Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-2

Final de meci! Dortmund a învins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 4-2 și s-a calificat în semifinalele competiției, după un 5-4 la general.

Min. 74: Gooooooool Dortmund!!!! Ce meci! Nemții au revenit în 3 minute și au preluat conducerea la general. Sabitzer a șutat la colțul lung din interiorul careului și l-a lăsat fără replică pe Oblak.

Min. 71: Gooool Dortmund! Ce gol a înscris Fullkrug! Neamțul a înscris cu capul la colțul lung din centrarea lui Sabitzer, iar Dortmund a restabilit egalitatea la general.

Min. 69: Ocazie pentru Dortmund! Bynoe-Gittens a șutat de la distanță, dar șutul său a fost deviat puțin peste poarta lui Oblak.

Min. 64: Goooool Atletico! Ce revenire pentru spanioli! Correa a dus scorul la 2-2, după o fază încâlcită în careul nemților.

Min. 49: Goool Atletico Madrid! Hummels și-a trimis mingea în proprie poartă, iar spaniolii au restabilit egalitatea la general. 2-1 pentru Dortmund pe Signal Iduna Park.

A început repriza secundă a partidei, iar Diego Simeone a făcut nu mai puțin de 3 schimbări la pauză.

Pauză pe Signal Iduna Park! După o primă repriză de cel mai înalt nivel, Dortmund conduce cu scorul de 2-0, iar nemții au și avantaj la general, scor 4-3.

Min. 45+1: Hermoso a văzut cartonașul galben și va rata manșa tur din semifinale, în cazul în care Atletico se va califica.

Min. 39: Gooool Dortmund! Ce meci fac nemții! Maatsen a marcat printr-un șut la colțul lung și au preluat conducerea la general. Fotbalistul împrumutat de la Chelsea a înscris primul său gol în UCL.

Min. 34: Gooool Dortmund! Brandt a fost găsit excelent în careu de către Hummels și l-a învins pe Oblak! Nemții au restabilit egalitatea la general.

Min. 16: Ocazie Dortmund! Oblak a ieșit rău pe o centrare venită din corner, dar Fullkrug nu a putut să trimită balonul în poartă.

Min. 5: Ocazie mare pentru Atletico! Spaniolii au replicat imediat prin Morata, dar atacantul madrilenilor nu a reușit să-l învingă pe Kobel dintr-o poziție de unu la unu.

Min. 3: Ocazie uriașă ratată de Dortmund! Mingea a ajuns la Sabitzer, dar din apropierea porții, acesta a ratat inexplicabil. 

UPDATE: A început meciul.

Echipele de start:

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Adeyemi, Brandt, Sancho - Fullkrut

Rezerve: Bynoe-Gittens, Duranville, Lotka, Meyer, Moukoko, Nmecha, Ozcan, Reus, Sule, Watjen, Wolf

Antrenor: Edin Terzic

Atletico Madrid (5-3-2): Oblak - Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Azpillicueta - Llorente, Koke, De Paul - Morata, Griezmann

Rezerve: Moldovan, Barrios, Correa, Gabiel Paulista, Gomis, Mandava, Saul, Nino, Riquelme, Savic, Vermeeren

Antrenor: Diego Simeone

Înaintea meciului direct care va avea loc pe arena Signal Iduna Park, cele două echipe vin după câte o victorie înregistrată în campionat.

Astfel, dacă Atletico a învins-o, pe teren propriu, pe Girona, scor 3-1, Dortmund s-a impus, în deplasare, împotriva celor de la Borussia Monchengladbach, scor 2-1. De altfel, cele două partide sunt singurele jucate de Atletico și Dortmund de la meciul direct din tur din sferturile Champions League. 

Înaintea duelului cu Atletico, Borussia Dortmund a suferit doar două înfrângeri în fața propriilor fani în ultimele 10 partide disputate (2-3 cu Hoffenheim și 0-1 cu Stuttgart). De partea cealaltă, Atletico a obținut doar 3 victorii pe teren străin în ultimele 10 meciuri (3-1 cu Lugo, 1-0 cu Granada și 2-1 cu Villarreal) și una singură în ultimele 7 deplasări. 

Până acum, cumulat cu meciul tur jucat pe Civitas Metropolitano în urmă cu o săptămână, între Atletico Madrid și Borussia Dortmund s-au mai disputat 5 partide oficiale în Champions League, iar rezultatele înregistrate pe teren sunt ușor în favoarea spaniolilor: trei victorii Atletico, două succese Dortmund.

Rezultate directe:

  • Atletico Madrid - Dormund 2-1 (2024)
  • Atletico Madrid - Dortmund 2-0 (2018)
  • Borussia Dortmund - Atletico Madrid 4-0 (2018)
  • Borussia Dortmund - Atletico Madrid 1-2 (1996)
  • Atletico Madrid - Borussia Dortmund 0-1 (1996)

VIDEO Rezumat Atletico Madrid - Borussia Dortmund, scor 2-1

Etichete: atletico madrid , champions league , borussia dortmund


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

A scris istorie la Corvinul și tocmai a semnat cu o echipă din play-off-ul SuperLigii!

Exclusiv Orașul din România în care fotbalul nu e sportul-rege: "Trebuie să recunoaștem! E numărul 1"

Ajunge la FCSB în vară, dar riscă să nu joace: ”Îi lipsesc multe”

Oficial Final de eră! Jucătorul depășit doar de Ronaldo și Messi și-a anunțat retragerea

Citeşte şi

”Telenovela” Joao Felix a ajuns la final: Barcelona a decis

Foto ”Hai să vă spun care a fost faza”. Iubita unui internațional român a mers la meci ”pe alt stadion”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”