Sebastian Colțescu, după incidentul în care îl numește ”ăla negru” pe Webo / foto: Profimedia

News Alert Cine este avocatul care îl va apăra pe Sebastian Colțescu în scandalul de rasism. ”Sentința va marca un precedent!”

articol scris de Digi Sport
12.12.2020, 20:37
  • Fotbal: Franța - Canada, duminică, 22:10, DGS 1

  • Fotbal: Italia - Bosnia si Hertegovina, duminică, 21:45, DGS 2

Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost acuzat de rasism după ce l-a numit ”ăla negru” pe Pierre Webo, iar UEFA analizează acum întregul incident și urmează să stabilească ce pedeapsă va primi arbitrul din Craiova.

Cine este Josep Vandellos, avocatul spaniol care-l va apăra pe Sebastian Colțescu

Presa din Spania a aflat că ”centralul” român urmează să fie apărat de un avocat originar din ValenciaJosep Vandellos. Acesta îi va apăra interesele lui Colțescu atât la UEFA, cât și în cazul în care procesul va continua la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

Potrivit publicației sport.es, Vandellos are experiență vastă în cazurile din lumea sportului, iar în anul 2010 l-a apărat pe ibericul Lopez Caro, aflat într-un litigiu financiar cu clubul românesc FC Vaslui, patronat de Adrian Porumboiu. ”A lucrat mulți ani în România”, scrie ziarul catalan.

”Fără îndoială, sentința, indiferent care va fi aceasta, va marca un precedent. Josep Vendellos va fi responsabil de o procedură aflată în centrul atenției în fotbal, din cauza caracterului presupus rasist al cuvintelor folosite de Colțescu și a politicii UEFA în această chestiune”, mai scriu jurnaliștii de la sursa citată.

”Acest român a trecut, în doar câteva ore, de la anonimatul absolut la a fi în centrul atenției. Arbitru internațional din 2006, nu a fost niciodată protagonist în competițiile UEFA, dar în ultimii ani a devenit al patrulea om în brigada lui Ovidiu Hațegan, cel mai apreciat din România”, mai subliniază sport.es.

Avocatul din Valencia lucrează la firma ”Vandellos SPORTS Law”. Potrivit site-ului companiei, Vandellos s-a dedicat în ultimii zece ani în reprezentarea sportivilor, cluburilor, asociațiilor naționale, agenților și antrenorilor în fața diferitelor organe de soluționare a litigiilor, precum și a TAS.

Josep Vandellos/ foto: Facebook

Ce pedeapsă riscă Sebastian Colțescu pentru incidentul de la meciul PSG - Bașakșehir

  • Amenda. Conform Art. 6 din regulamentul UEFA, Comisia de Disciplină poate acorda amenzi cuprinse între 100 de euro și 1 milion de euro. Cu toate acestea, amenda maximă pe care o poate încasa un singur individ este de 100.000 de euro.
  • Perioada de suspendare. Art. 14 arată că orice persoană angrenată într-un meci UEFA care insultă o altă persoană sau un grup de persoane, făcând referire la culoarea pielii, religie, etnie, sex sau orientare sexuală, va fi suspendat pentru zece etape sau pentru o anumită perioadă de timp. Comisia de Disciplină poate dicta sancțiuni suplimentare într-un astfel de caz.
  • Pedeapsa mai blândă. Articolul 15 menționează că un individ poate fi suspendat pentru trei meciuri dacă este găsit vinovat pentru insulte directe.

Etichete: sebastian coltescu , ala negru , coltescu rasism , josep vandellos


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Joe Biden avertizează că întreaga Europă e în pericol: Putin nu se va opri la Ucraina

Președintele american Joe Biden a avertizat că Rusia nu se va opri la Ucraina dacă va câștiga războiul și că în realitate întreaga Europă este amenințată de Vladimir Putin, relatează Kyiv Independent. El a declarat sâmbătă, în timpul unei întâlniri cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că „SUA sunt puternice și vor fi alături de Ucraina”. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

Oficial A spus "nu" când FRF l-a sunat să joace pentru România, iar acum va îmbrăca tricoul altei țări la EURO

O sportivă din România, dată jos din mașină în mijlocul străzii: ”Am spus `NU`”

Video&Foto Dan Petrescu, socru mic. A dansat pe rupte la nunta fiicei Rebecca. Cu cine s-a fotografiat

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Cel mai ”bătrân” tânăr jucător de la EURO 2024 e român! Cum arată topul

Exclusiv ”Marius Marin sau Adrian Șut?”. Provocare pentru fostul antrenor de la FCSB

Este în lotul României pentru EURO 2024, dar nu mai e dorit la echipa de club

Citeşte şi

Galerie Foto Vlăduța Lupău a dezvăluit ce i-a spus Neymar, după ce a luat-o în brațe. ”Nu mi-a venit să cred!”

Momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească la mii de oameni. Verdictul unui medic italian

PEROZCum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Edi Iordănescu, ședință secretă de două ore înainte de EURO 2024! S-a aflat pericolul numărul 1 de la turneul final citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”