Ianis Hagi joacă la Genk din vara acestui an/ Foto: Getty Images

Exclusiv Cristi Bivolaru, despre transferul lui Ianis Hagi: "Genk vinde scump, în special în Anglia"

11.12.2019, 11:24
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Ianis Hagi (21 de ani) a evoluat în ultimele 20 de minute ale partidei dintre Napoli și Genk, încheiată cu victoria italienilor, scor 4-0. Mijlocașul nu este titular nici după schimbarea antrenorului, iar Cristi Bivolaru, directorul general al Viitorului, nu se aștepta ca Hagi Jr. să ajungă într-o astfel de situație.

Ianis Hagi l-a înlocuit pe internaționalul ucrainean Ruslan Malinovskyi (26 de ani) la Genk, acesta fiind transferat de italienii de la Atalanta pentru 13,7 milioane de euro.

Bivolaru: ”Genk, dintr-o campioană, a ajuns o echipă de pluton”

”Spre deosebire de handbal, unde sumele de transfer sunt mult mai mici, în fotbal, atunci când un club plătește milioane pe un jucător, ar trebui să ne gândim că face alegeri foarte bune și inspirate. În cazul lui Genk, un club care nu e cunoscut pentru investiții majore, suma de transfer pe care a plătit-o pe Ianis lăsa să se înțeleagă că el va primi o șansă de a juca.

Nu s-a întâmplat așa. Și aici lucrurile se complică, probabil sunt mai mulți factori care au dus la lucruri astea. Genk, dintr-o echipă campioană, a ajuns o echipă de pluton”, a spus Bivolaru, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Bivolaru spune că fostul antrenor al belgienilor, Felice Mazzu, l-a urmărit pe Ianis Hagi la meciurile din Liga 1 și la Campionatul European U21: ”Am participat la negocieri cu alte cluburi care l-au dorit pe Ianis. Îi ofereau și lui, și clubului nostru, condiții financiare mult mai bune. Gică și Ianis au mers pe varianta Genk pentru a avea posibilitatea, ca jucător, de a evita situația de a fi ținut pe bancă. Genk, ca orice club belgian, este un formator de jucători. Vinde scump, în special în Anglia. Discuțiile spre asta au mers.

Antrenorul și l-a dorit. A fost în Italia, a urmărit meciurile echipei naționale din Italia, a fost și la Ovidiu, la meciurile Viitorului. Ei au vândut de același profil, un internațional ucrainean în Italia. Ianis venea pe același post să umple golul lăsat”, a mai spus Bivolaru, la Digi Sport Matinal.

  • Trei goluri și trei pase decisive a bifat Ianis Hagi în tricoul celor de la Genk, în 17 partide.

Mazzu: ”În acest mod s-a compromis Genk”

Tehnicianul care l-a convins pe Ianis să vină la Genk a explicat forma slabă a decarului echipei naționale: "Uitaţi-vă la Hagi, un fotbalist foarte bun, dar într-o linie de mijloc formată din trei fotbalişti nu e potrivit. Am vorbit cu el ore în şir despre acest aspect.

El poate juca doar în spatele atacantului, dar restul echipei trebuie să joace în funcţie de el. În acest mod s-a compromis la Genk", a spus Mazzu, într-un interviu acordat publicației Het Laatste Nieuws.

VIDEO CU REZUMATUL PARTIDEI DINTRE NAPOLI ȘI GENK

Etichete: napoli , ianis hagi , genk


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video ”Ce-ai pățit la ochi?”. MM Stoica a rostit șapte cuvinte și a făcut-o să râdă pe Teodora

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Sergiu Hanca a ratat un penalty!

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Citeşte şi

Anunț din interior! Ce se întâmplă cu Ianis Hagi, după ce în ultimele 4 meciuri a fost uitat pe bancă

Evan Ndicka de la AS Roma a jucat din nou pentru italieni, la două săptămâni după ce s-a prăbușit pe teren

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”