Logoul celor de la Inter / Foto: Profimedia

Emoții la Inter înaintea finalei Champions League cu Manchester City

articol scris de Digi Sport
26.05.2023, 19:29
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Manchester City și Inter se vor înfrunta pe data de 10 iunie, la Istanbul, în finala UEFA Champions League, ediția 2022/2023.

Joaquin Correa, incert pentru finala Champions League cu Manchester City

Joaquin Correa (28 de ani) s-a accidentat în meciul cu Fiorentina, scor 2-1, din finala Cupei Italiei, iar acum este sub semnul întrebării pentru duelul cu Manchester City.

După duelul cu Fiorentina, Joaquin Correa se confruntă cu probleme la nivelul mușchiului soleus al piciorului drept și ar putea rata meciul contra ”Cetățenilor”.

Joaquin Correa a efectuat astăzi teste clinice la Institutul Humanitas din Rozzano, după ce a acuzat o problemă musculară în ultimele minute ale finalei Cupei Italiei.

Pentru atacantul nerazzurri verdictul a fost o încordare musculară la muşchiul soleus al piciorului drept. Starea lui va fi evaluată zi după zi”, a transmis Inter, prin intermediul unui comunicat.

Man. City - Inter Milano, finala UEFA Champions League 2023! Tot ce trebuie să știi despre ultimul act + Cotele

După remiza de pe Santiago Bernabeu, 1-1, ”Cetățenii” s-au impus pe teren propriu, scor 4-0 cu Real Madrid, și vor disputa a doua finală de UEFA Champions League, după cea pierdută în 2021 în fața lui Chelsea, 0-1.

Inter a trecut în semifinale de AC Milan, scor 3-0 la general, 2-0 în tur și 1-0 în manșa secundă. 

  • Va fi prima întâlnire dintre Inter și Manchester City în cea mai galonată competiție intercluburi.
  • Erling Haaland este cel mai bun marcator al lui City și al competiției (12), iar Edin Dzeko este golgheterul lui Inter (4).

Manchester City - Inter, finala UEFA Champions League 2022/2023

În viziunea bookmakerilor, elevii lui Pep Guardiola sunt marii favoriți ai finalei, cu o cotă cuprinsă între 1.18 și 1.30, iar cota celor de la Inter variază de la 6.00 la 9.00.

Kun Aguero este cel mai bun marcator al lui City în UCL, cu 39 de reușite, iar Mahrez, cu 16 goluri, este golgheterul din actualul lot al englezilor. Fernandinho este jucătorul cu cele mai multe apariții în Champions League în tricoul grupării din Manchester, 75.

  • Inter - Manchester City va fi a doua finală de UEFA Champions League care se dispută la Istanbul, după cea din 2005, când Liverpool a revenit de la 0-3 în compania lui AC Milan și a cucerit trofeul după loviturile de departajare.

Galerie Foto

De partea cealaltă, va fi a șasea finală de UEFA Champions League pentru Inter, care a ridicat de trei ori trofeul, ultima dată în 2010, cu românul Cristi Chivu pe teren. Atunci, italienii s-au impus în fața lui Bayern Munchen, scor 2-0, grație dublei lui Diego Milito.

Brazilianul Adriano este cel mai bun marcator al milanezilor în UCL, cu 18 reușite, iar Javier Zanetti este jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul lui Inter în Champions League, 105.

Inter e a șaptea cea mai titrată echipă din competiție, la egalitate cu Manchester United. Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern (6), Barcelona (5) și Ajax (4) sunt singurele echipe care au câștigat de mai multe ori UCL.

Etichete: manchester city , inter , finala champions league , finala ucl , joaquin correa , manchestre city inter


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Citeşte şi

Jucătorul l-a convins! Guardiola l-a monitorizat în Dortmund - PSG 1-0 și acum vrea să îl aducă la Manchester City

Inter i-a fixat prețul lui Ionuț Radu: românul nu a mai apărat de jumătate de an

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”