Erling Haaland şi Bono / Foto: Profimedia

Video Haaland nu a vrut să spună ce i-a strigat lui Bono, dar microfoanele au captat: "Kiricocho"! Ce înseamnă

articol scris de Digi Sport
10.03.2021, 14:42
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Erling Haaland a stârnit numeroase controverse după gestul făcut la adresa portarului Bono, după penalty-ul transformat în Borussia Dortmund - Sevilla 2-2.

Haaland a fost întrebat ce i-a strigat lui Bono

Atacantul norvegian a dus scorul la 2-0, după o lovitură de la 11 metri repetată, pe care iniţial o ratase. Centralul a decis ca penalty-ul să fie executat din nou, deoarece goalkeeperul Sevillei nu avea cel puţin un picior pe linia porţii în momentul executării.

Imediat după ce a înscris de la punctul cu var, Haaland s-a dus către portarul advers şi i-a strigat ceva. Acest lucru i-a înfuriat pe jucătorii formaţiei andaluze, care l-au fugărit pe teren pe vârful norvegian.

La final, Haaland şi-a explicat gestul şi a dezvăluit că Bono îl provocase iniţial, după ce reuşise să pareze prima lovitură de pedeapsă.

Atacantul lui Dortmund a evitat să spună în faţa camerelor TV ce i-a strigat adversarului său, după ce l-a învins de la punctul cu var. "Nu vreau să spun. Nu ştiu ce înseamnă, dar exact asta mi-a spus şi el după ce l-am ratat pe primul. Poate e vorba de karma în lumea asta.", a declarat Haaland.

Cu ajutorul microfoanelor, spaniolii au desluşit cuvântul folosit de Haaland, când s-a dus la Bono: "Kiricocho".

Ce înseamnă "Kiricocho"

"Kiricocho" este un cuvânt, cel mai des folosit atunci când vrei să faci o farsă. Dar depinde de contextul în care este uzitat. Cuvântul îşi are originile în Argentina şi vine de demult. Kiricocho a fost un suporter al echipei Estudiantes, despre care lumea spunea că aduce ghinion oriunde merge, pentru că la fiecare antrenament la care asista, un jucător se accidenta.

Într-un sezon, cei de la Estudiantes l-au adus pe teren înaintea meciurilor de campionat pentru a da mâna cu adversarii. În acel sezon, Estudiantes a ieșit campioană și a pierdut un singur joc acasă, cu Boca Juniors. Kiricocho îi saluta pe adversari, cu un zâmbet nevinovat pe față. 

De atunci, cuvântul a început să fie folosit de superstiţioşi pentru a "ţine ghinion" adversarilor, mai ales la penalty-uri. 

Joan Capdevilla a recunoscut că a folosit acest cuvânt în timpul finalei Cupei Mondiale din 2010, dintre Spania şi Olanda, în momentul în care Arjen Robben a scăpat în poziţie de 1 la 1 cu Iker Casillas. Portarul iberic a reuşit atunci să "scoată" în corner, iar meciul s-a încheiat 0-0. Spania s-a impus în prelungiri, cu 1-0, după reuşita lui Iniesta ('116).

"Cred că meritul nu a fost deloc al lui Casillas, el doar apare în acea imagine, dar nu are niciun merit. Adevărul este că am avut un plan, într-o situaţie disperată. Nu ştiu de ce, nu ştiu dacă a fost intuiţie, dar primul cuvânt care mi-a trecut prin minte a fost Kiricocho, un cuvânt pe care nu îl mai folosisem niciodată în viaţa mea, de când jucam fotbal.", şi-a amintit Capdevilla, râzând.

Casillas "scoate" mingea lui Robben, în finala Cupei Mondiale din 2010 / Foto: Profimedia

VIDEO Gestul pentru care Erling Haaland a fost fugărit de adversari

Haaland şi Bono s-au împăcat după meci

La finalul partidei, care s-a încheiat 2-2 şi în urma căreia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală din UEFA Champions League (n.r. nemţi câştigaseră în tur cu 3-2), fotoreporterii au surprins câteva imagini cu Erling Haaland şi Bono.

Cei doi au s-au salutat, au schimbat câteva replici şi s-au amuzat, semn că au dat rapid uitării conflictul de pe teren.

Haaland şi Bono, după Dortmund - Sevilla 2-2 / Foto: Profimedia

Etichete: borussia dortmund , sevilla , erling haaland


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Haaland, caracterizat în două cuvinte de aceeași legendă care l-a numit ”fotbalist de liga a patra”

Numit ”fotbalist de liga a patra” de o legendă, Erling Haaland a răspuns în câteva cuvinte

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”