Jose Mourinho, la duelul Barcelona - Inter, din returul semifinalelor UEFA Champions League 2009/2010 / Foto: Getty Images

Jose Mourinho a dezvăluit, după 10 ani, ce i-a spus la ureche lui Pep Guardiola în semifinala UCL Barcelona - Inter

22.05.2020, 13:47
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Jose Mourinho a făcut istorie cu Inter în sezonul 2009/2010, în care a câştigat titlul, cupa şi Liga Campionilor, triplă pe care milanezii nu au mai reuşit-o din 1965, când echipa era dirijată de spaniolul Luis Suarez.

Ce i-a spus Jose Mourinho la ureche lui Pep Guardiola

În semifinale, Inter a dat piept cu Barcelona lui Guardiola. După 3-1 în turul de la Milano, italienii mergeau pe Camp Nou gata să apere avantajul.

Doar că Thiago Motta a fost eliminat în minutul 28, după două cartonaşe galbene, iar misiunea devenea aproape imposibilă. Atunci, Mourinho s-a dus şi i-a şoptit ceva la ureche lui Guardiola, care îi dădea indicaţii tactice lui Ibrahimovic.

"Când Busquets a căzut ca secerat, eram în diagonală față de banca Barcelonei. Cu colțul ochiului, i-am văzut pe cei de acolo sărbătorind ca și cum ar fi câștigat deja. Guardiola l-a chemat pe Ibrahimovic la bancă, să vorbească despre tactică. Tactică 11 vs 10. M-am dus și i-am spus simplu: "Nu te bucura prea repede, jocul nu s-a încheiat". Atât", a spus Mourinho pentru Gazzetta dello Sport.

Barcelona s-a impus doar cu 1-0, după reuşita lui Pique, din minutul 84, iar Inter a mers în finala de pe Bernabeu. Pe care a câştigat-o în faţa lui Bayern Munchen, cu 2-0, după dubla lui Diego Milito.

"Pe teren trebuie să găsești soluții, iar noi ne-am descurcat perfect să le blocăm toate spațiile. A fost cel mai minunat eșec al carierei mele. Nu am pierdut cu 1-0, ci am câștigat cu 3-2 (n.r. scorul la general), în condiții speciale", a mai spus Mourinho.

Când s-a decis Jose Mourinho să plece de la Inter la Real Madrid

Aflat în prezent la Tottenham, Mourinho a dezvăluit că s-a decis să o preia pe Real Madrid după semifinalele Ligii Campionilor 2009/2010, în care a eliminat FC Barcelona.

''Dacă ar fi trebuit să revin la Milano după finala de pe Santiago Bernabeu, cu fanii aclamându-mi numele, poate că nu aş fi plecat de la Inter. Nu semnasem cu Madrid încă. Cei ce spun că un delegat al Madridului a venit la hotelul nostru din Madrid înaintea finalei (câştigată contra lui Bayern Munchen cu 2-0) susţin o tâmpenie'', a declarat Mourinho pentru Gazzetta dello Sport.

''Eu voiam să merg la Madrid. Ei mă doreau de anul anterior, aşa că i-am spus preşedintelui Massimo Moratti, dar el m-a convins să rămân. Şi am mai refuzat Madridul pe când eram la Chelsea. Nu poţi spune nu Madridului de trei ori'', a adăugat tehnicianul lusitan.

După semifinala cu Barcelona, în care Inter a eliminat echipa lui Pep Guardiola, cu scorul general de 3-2, Mourinho s-a decis să accepte oferta lui Real Madrid.

''Am luat decizia după returul semifinalei cu Barcelona, pentru că ştiam că vom câştiga Liga Campionilor. L-am făcut pe Morrati să înţeleagă. Cuvintele nu erau necesare, dar a fost remarcat faptul că ne-am îmbrăţişat pe teren după finala de la Madrid. Moratti mi-a spus 'după asta ai dreptul să pleci'. Aveam dreptul să fac ce voiam, să fiu fericit. De fapt, am fost mai fericit la Milano decât la Madrid'', a povestit Mourinho.

În etapa de la Real Madrid (2010-2013), Mourinho a cucerit un titlu, Cupa Regelui şi Supercupa Spaniei. A jucat de trei ori în semifinalele Ligii Campionilor, dar Real a fost eliminată rând pe rând de Barcelona, Bayern Munchen şi Borussia Dortmund.

Etichete: real madrid , jose mourinho , barcelona , pep guardiola , inter milano


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

”Messi al Turciei” a transmis un mesaj categoric, după ce Ancelotti i-a stabilit viitorul

Pep Guardiola, ”în al 9-lea cer” după victoria cu Nottingham Forest: ”Este o victorie mare”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”