Trent Alexander-Arnold, fundașul echipei Liverpool / Foto: Profimedia

Lecția învățată de Trent Alexander-Arnold după finala Champions League din 2018, Real Madrid – Liverpool

articol scris de Digi Sport
28.05.2022, 09:20
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Liverpool și Real Madrid se înfruntă sâmbătă, 28 mai, de la ora 22:00, pe “Stade de France” din Paris, în finala UEFA Champions League, în direct pe Digi Sport 1 și Digi 4K.

Trent Alexander-Arnold, încrezător înaintea finalei Champions League

Liverpool speră să-și treacă în palmares trofeul cu numărul 7 în această competiție, în timp ce Real Madrid deține recordul de trofee, 13.

Real Madrid este neînvinsă în ultimele cinci confruntări cu Liverpool în UEFA Champions League (patru victorii și un egal). Ultimul succes al echipei engleze datează din 2009.

În 2021, Real Madrid a eliminat-o pe Liverpool în sferturile de finală ale competiției. În 2018, la Kiev, “galacticii” s-au impus în finală cu 3-1.

Englezul Trent Alexander-Arnold (23 de ani) a declarat că Liverpool a învătat ce trebuie să facă pentru a câștiga trofee după eșecul din 2018 cu Real Madrid.

Fundașul dreapta al “cormoranilor” este convins că poate să contribuie decisiv sâmbătă, întrucât “vede lucruri pe care alții nu le pot vedea” pe teren.

"Acea finală de Champions League pierdută în 2018 a fost lecția cea mai importantă pentru noi ca echipă. Am învățat exact cum să câștigăm un meci, cum să câștigăm trofee. Dacă vă uitați la parcursul nostru către acea finală, nu am câștigat meciuri în adevăratul sens al cuvântului, ci am înscris mai multe goluri decât adversarele. Este o diferență, o victorie presupune să deții controlul meciului. Știi exact cum să câștigi meciul și cum să execuți planul.

Nu cred că am făcut un joc prost în 2018. Am început bine, apoi Salah s-a accidentat. Din acel moment, ei au controlat jocul. Apoi am făcut câteva greșeli individuale. Evident, m-a durut să-i văd că ridică trofeul, dar nu am suferit timp de mai multe zile. Mi-am zis “Am 19 ani, cu antrenorul și cu jucătorii pe care îi avem vom reveni mai puternici și nu vom mai pierde”.

Cel mai important lucru pentru mine este că simt că pot vedea lucruri pe care alții nu le pot vedea pe teren. În acest mod, am mai multe opțiuni. Nu cred că voi avea emoții în această finală, voi simți un entuziasm care mă va motiva", a spus Trent Alexander-Arnold, într-un interviu pentru The Guardian.

Trent Alexander-Arnold a reușit patru pase de gol în acest sezon al Ligii Campionilor. Fundașul englez va avea misiunea dificilă de a-l bloca pe brazilianul Vinicius Junior, care a reușit trei goluri și șapte pase decisive pentru Real Madrid în UEFA Champions League.

Liverpool - Real Madrid, LIVE VIDEO, ora 22:00, Digi Sport 1. Echipele probabile

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Mane, Luis Diaz.
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Eder Militao, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Etichete: liverpool , real madrid , trent alexander-arnold


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

”Messi al Turciei” a transmis un mesaj categoric, după ce Ancelotti i-a stabilit viitorul

Arne Slot, ”pus la zid” în Marea Britanie înainte să ajungă la Liverpool: ”E un fel de Erik Ten Hag”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”