Erling Haaland, la meciul cu RB Leipzig / Foto: Getty Images

Video Manchester City – RB Leipzig 7-0. ”Cetățenii” au făcut show pe Etihad! Haaland, ”manita”

articol scris de Digi Sport
14.03.2023, 23:50
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Manchester City a obținut o victorie clară în fața lui RB Leipzig, scor 7-0, în a doua manșă a optimilor de finală ale UEFA Champions League.

Astfel, ”Cetățenii” și-au asigurat prezența în ”sferturile” celei mai prestigioase competiții europene.

Manchester City – RB Leipzig 7-0. Erling Haaland, one-man show pe Etihad

”Cetățenii” au început în forță, iar, după doar trei minute de joc, Gundogan a fost aproape să deschidă scorul cu un șut din careu. Câteva minute mai târziu, Haaland a scăpat singur cu portarul, însă Blaswich a intervenit la timp și a respins.

Haaland a deschis, însă, scorul în minutul 19, când a transformat un penalty obținut după un henț al lui Henrichs.

După doar câteva zeci de secunde, nordicul a punctat din nou, când a ajuns primul la un balon respins în careul nemților.

Pe finalul primei reprize, Haaland a punctat din nou, când a îndeplinit o simplă formalitate, după ce Dias a trimis cu capul în bară.

În repriza secundă, asaltul formației lui Guardiola a continuat, iar Gundogan și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după o fază de generic a ”Cetățenilor”.

În minutul 53, Haaland a marcat al patrulea său gol din acest meci, iar patru minute mai târziu, norvegianul a înscris și golul cinci cu un șut imparabil.

Pe final, RB Leipzig a încercat să înscrie golul de onoare prin Silva, însă City a forțat, iar ”cireașa de pe tort” a venit în prelungiri, când De Bruyne a marcat un gol superb.

VIDEO Rezumatul partidei Manchester City - Leipzig 7-0

Manchester City - Leipzig 7-0

Min. 90+2: Goool City! De Bruyne își trece numele pe lista marcatorilor cu un șut superb de la marginea careului.

Min. 79: Ocazie RB Leipzig! Silva șutează de la marginea careului, însă balonul trece pe lângă poartă.

Min. 57: Goool City! Mahrez trimite de la distanță, Blaswich respinge în față, dar Haaland a șutat imparabil și înscrie pentru 6-0.

Min. 53: Goool City! De Bruyne centrează de la colțul terenului, balonul este recentrat de Bernardo Silva, Haaland se înalță și trimite cu capul, balonul este respins, dar norvegianul se întinde și trimite în poartă.

Min. 49: Goool City! După o fază frumoasă construită de ”Cetățeni” balonul ajunge la Grealish, acesta îi pasează lui Gundogan la marginea careului, care șutează cu stângul și înscrie.

Min. 45+2: Goool City! Grealish centrează de la colțul terenului, Ruben Dias trimite cu capul în bară, mingea se plimbă pe linia porții, iar Haaland îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 39: Ocazie City! Gundogan primește balonul în interiorul careului și șutează, însă Blaswich respinge.

Min. 37: Ocazie City! Gundogan șutează de la marginea careului peste poartă.

Min. 24: Goool City! De Bruyne  șutează din afara careului, balonul lovește bara, Haaland ajunge primul la minge și trimite cu capul în poartă. 

Min. 22: Goool City! Haaland înscrie de la 11 metri.

Min. 19: Penalty pentru City! La un corner executat de ”Cetățeni”, Henrichs atinge mingea cu mâna, iar centralul dictează penalty după analiza VAR.

Min. 11: Ocazie pentru City! După o pasă a lui Ake, Haaland scapă singur cu portarul, dar Blaswich intervine la timp.

Min. 3: Ocazie pentru City! De Bruyne centrează în careu, iar Gundogan trimite mult peste poartă dintr-o poziție ideală.

Min. 1: Începe meciul!

Manchester City: Ederson – Stones, Akanji, Ruben Dias, Ake – Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish – Haaland

Rezerve: Ortega, Carson, Walker, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Perrone, Foden, Palmer, Lewis

RB Leipzig: Blaswich – Hernrichs, Orban, Gvardiol, Raum – Laimer, Kampl, Haidara – Szoboszlai, Werner, Forsberg

Rezerve: Nyland, Nickisch, Simakan, Olmo, Poulsen, Klostermann, Andre Silva, Halstenberg, Ba


În prima manșă, cele două formații au încheiat la egalitate, scor 1-1.

Pep Guardiola este de părere că activitatea sa pe banca tehnică a "Cetățenilor" va fi judecată în special din perspectiva rezultatelor înregistrate în UEFA Champions League.

De la sosirea sa în 2016, Guardiola a atins mereu sferturile celei mai importante competiţii europene intercluburi, cu excepţia primului sezon, când City a fost eliminată în optimi de AS Monaco.

De atunci, echipa de pe Etihad Stadium a acumulat cinci apariţii consecutive în sferturile de finală şi marţi seara o poate face din nou dacă trece de Leipzig.

"Da", a răspuns Guardiola când a fost întrebat dacă timpul petrecut la Manchester City va fi judecat după rezultatele din UEFA Champions League, unde formaţia a jucat finala din 2021, pierdută cu Chelsea, şi a atins semifinalele anul trecut, când a fost eliminată de Real Madrid.

"Nu vreau să spun că sunt de acord cu asta, dar sunt sigur că voi fi judecat din prisma acestei competiţii", a arătat Guardiola.

Manchester City - Leipzig LIVE VIDEO, de la ora 22:00, pe Digi Sport 1 | Echipele probabile

  • Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Rúben Dias - Mahrez, Bernardo Silva, Rodri, Gündoğan, Grealish - De Bruyne - Haaland
  • Leipzig: Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Raum - Laimer, Kampl - Szoboszlai, Forsberg - Werner, André Silva

Chelsea, Benfica, Bayern Munchen și AC Milan, primele echipe calificate în sferturile Champions League

Chelsea a trecut de Borussia Dortmund, scor general 2-1 (0-1 în tur și 2-0 în retur), în timp ce Benfica a obținut o dublă victorie în fața celor de la Club Brugge, 2-0 și 5-1. Bayern Munchen a eliminat-o pe PSG, 1-0 și 2-0, iar AC Milan, după ce a învins-o pe Tottenham în prima manșă a optimilor de finală de pe San Siro, scor 1-0, a încheiat la egalitate cu Spurs la Londra, 0-0.

Mai sunt patru locuri în sferturile UCL, iar acestea vor fi ocupate săptămâna viitoare, când va avea loc manșa a doua a ultimelor patru confruntări din optimi.

Meciurile rămase de disputat în optimile UEFA Champions League:

Toate partidele vor putea fi urmărite în direct la Digi Sport, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS-RDS.

Programul fazelor finale din UEFA Champions League:

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele UEFA Champions League se va desfășura pe 17 martie.

Finala se va disputa pe 10 iunie pe stadionul Ataturk din Istanbul, care a găzduit ultimul act din 2005, dintre AC Milan și Liverpool, când ”Cormoranii” au revenit după 0-3 la pauză și au ridicat trofeul, în urma loviturilor de departajare.

  • Sferturile de finală: 11/12 aprilie și 18/19 aprilie
  • Semifinale: 9/10 mai și 16/17 mai
  • Finala: 10 iunie

Etichete: manchester city , leipzig


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Video UTA Arad - FCU Craiova 3-1. Echipa lui Mircea Rednic a câștigat play-out-ul! Oltenii tremură la retrogradare

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League

Citeşte şi

Nemții au făcut anunțul: Pep Guardiola, noul antrenor dorit de Bayern!

Haaland, caracterizat în două cuvinte de aceeași legendă care l-a numit ”fotbalist de liga a patra”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”