Noul sistem din UCL şi UEL, mai complicat pentru Liga 1. Cum pot ajunge în grupe FCSB, CFR sau Craiova

03.03.2018, 14:32
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Noul sistem din Champions League şi Europa League, care va intra în vigoare din sezonul viitor, nu este deloc unul prietenos pentru echipele din România. Campioana din Liga 1 va avea un traseu extrem de dificil până în grupele UCL, lucru valabil şi pentru UEL.

Gazeta a analizat şansele viitoarei campioane a României şi a ajuns la concuzia că CFR Cluj sau CS U Craiova vor avea o misiune practic imposibilă să ajungă în grupele Ligii Campionilor. O astfel de performanţă nu este facilă nici pentru FCSB, însă roş-albaştrii pot profita de faptul că, până în play-off, vor avea statutul de cap de serie.

Echipa care va câştiga titlul în Liga 1, indiferent de numele ei, va juca direct în turul 2 preliminar din Champions League. FCSB va fi cap de serie şi ar putea da peste adversari mai mult decât accesibili, precum The New Saints, HJK Helsinki, Skenderbeu sau Midtjylland. Există, însă, şi posibilitatea unor dueluri cu Dinamo Zagreb sau Steaua Roşie Belgrad, adversari deloc uşor de abordat.

În schimb, CFR şi Craiova, care nu vor fi capi de serie, vor putea înfrunta adversari ca Salzburg, Celtic sau Legia Varşovia. La fel stau lucrurile şi pentru turul 3 preliminar, când pe listă s-ar adăuga, de exemplu, campioana Olandei, PSV Eindhoven.

În schimb, FCSB îşi va păstra poziţia de cap de serie şi în turul 3 preliminar, unul foarte important, pentru că o calificare în play-off asigură, la fel ca până acum, prezenţa în grupele Europa League. Însă chiar şi pentru actuala vicecampioană lucrurile s-ar putea complica în această fază, în care pe lista posibililor adversari se pot afla echipe ca Legia, Maribor, Astana sau Qarabag. Aceasta din urmă a jucat în acest sezon în grupele UCL şi a reuşit să o încurce pe Atletico Madrid, finalistă a competiţiei în 2014 şi 2016.

Dacă va ajunge în play-off, echipa lui Nicolae Dică nu va mai fi cap de serie, ceea ce înseamnă adversar mai dificil, chiar dacă nu la nivelul lui Manchester City sau Sporting Lisabona, peste care a dat în ultimii doi ani.

Eliminarea din turul 2 preliminar al UCL înseamnă retrogradarea în turul 3 preliminar din UEL, însă, spre deosebire de anii precedenţi, echipele venite din Liga Campionilor vor juca între ele în a doua competiţie europeană. Şi aici avantajul este de partea FCSB, care ar fi cap de serie atât în turul 3, cât şi în play-off, spre deosbire de CFR Cluj şi Craiova.

Etichete: steaua , cfr cluj , europa league , liga campionilor , champions league , grupele ligii campionilor , grupele champions league , cs u craiova , grupele ucl , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Daniel Popa a explicat gestul ciudat după golul marcat cu Dinamo

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Ahmed Bani a tras primele concluzii, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3: ”Sunt foarte dezamăgit”

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Citeşte şi

Elias Charalambous i-a adus titlul FCSB-ului după nouă ani, iar acum a făcut anunțul despre viitorul lui

Video Metz - CSM București 29 - 23! ”Tigroaicele” ratează Final Four-ul Ligii Campionilor. Adi Vasile, OUT

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”