Colțescu, certat de Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor de la Basaksehir / foto: Profimedia

Pierre Webo cere public o pedeapsă severă pentru Colțescu și acuză UEFA că vrea să mușamalizeze cazul: ”Vor să se uite tot!”

articol scris de Digi Sport
22.12.2020, 22:03
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Pierre Webo, cel care l-a acuzat pe Sebastian Colțescu că a folosit un termen rasist la partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, este dezamăgit de atitudinea UEFA față de acest incident. 

Secundul grupării turce a acordat un interviu pentru postul France24 în care a dat de înțeles că forul european vrea să mușamalizeze afacerea.

”Nu am mai avut niciun contact cu brigada de arbitri, nu am primit nicio explicație nici de la arbitrul de centru, nici de la cel de rezervă. Nu am vorbit cu nimeni.

Am înțeles că președintele UEFA, Ceferin, ar fi dorit să mă întâlnesc cu arbitrii, să existe niște explicații, dar în acel moment nu eram pregătit, nu era momentul oportun, era prea curând.

Apoi, această tăcere din partea UEFA e ca și cum vor să lase să treacă timpul, ca viața să continue, nimeni să nu mai dea atenție, nimeni să nu mai zică nimic. Asta vrea UEFA și s-a mai întâmplat asta, de aceea eu cred că trebuie luate măsuri drastice.

Pierre Webo: ”Cei de la UEFA vor ca lumea să uite

Cei de la UEFA vor ca lumea să uite, iar când va apărea un nou incident, vor spune că iată, e la fel ca atunci pe 8 decembrie, și iar nu se va întâmpla nimic.A trecut deja ceva timp și nu văd nicio decizie.

UEFA și FIFA trebuie să găsească soluții pentru că jucătorii se vor solidariza din nou. Doar ei pot schimba lucrurile. S-a petrecut la un nivel precum Champions League, dar se poate întâmpla și la campionate sau competiții mai mici,” a declarat Pierre Webo.

Ce pedeapsă riscă Sebastian Colțescu pentru incidentul de la meciul PSG - Bașakșehir

UEFA analizează tot ce s-a întâmplat în acel sfert de oră al meciului PSG - Istanbul Bașakșehir, iar dacă brigada condusă de Ovidiu Hațegan va fi găsită vinovată, regulamentul specifică anumite sancțiuni:

  • Amenda. Conform Art. 6 din regulamentul UEFA, Comisia de Disciplină poate acorda amenzi cuprinse între 100 de euro și 1 milion de euro. Cu toate acestea, amenda maximă pe care o poate încasa un singur individ este de 100.000 de euro.
  • Perioada de suspendare. Art. 14 arată că orice persoană angrenată într-un meci UEFA care insultă o altă persoană sau un grup de persoane, făcând referire la culoarea pielii, religie, etnie, sex sau orientare sexuală, va fi suspendat pentru zece etape sau pentru o anumită perioadă de timp. Comisia de Disciplină poate dicta sancțiuni suplimentare într-un astfel de caz.
  • Pedeapsa mai blândă. Articolul 15 menționează că un individ poate fi suspendat pentru trei meciuri dacă este găsit vinovat pentru insulte directe.We

Etichete: sebastian coltescu , pierre webo , psg istanbul basaksehir , acuzatii rasism sebastian coltescu , ancheta uefa coltescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

Citeşte şi

Video Colțescu nu l-a chemat pe Radu Petrescu la VAR pentru faultul la Carnat. Ce l-a salvat pe arbitru

A fost delegat: cine arbitrează CFR Cluj - FCSB. La finalul anului trecut l-a enervat pe Gigi Becali

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”