Marcelo și Sergio Ramos, cu trofeul Champions League câștigat în fața celor de la Liverpool / Foto: Getty Images

Povestea de colecție a lui Marcelo, despre finala UCL cu Liverpool: "Dacă e să mor în seara asta, aia e, măcar o fac pe teren"

31.10.2019, 14:44
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Marcelo (31 de ani), jucătorul lui Real Madrid, a povestit, pentru cei de la The Players' Tribune, cum s-a simțit înainte de finala Champions League cu Liverpool din 2018 și ce gândea în momentul în care a intrat pe teren. Brazilianul a oferit o poveste extraordinară. 

"Nu puteam să respir. Încercam să nu intru în panică. Asta se întâmpla în vestiar, chiar înainte de finala Champions League din 2018, cu Liverpool.

Mă simțeam ca și cum aveam ceva în piept. Era o presiune imensă. Cunoști sentimentul ăsta? Nu mă refer la emoții. Emoțiile sunt normale în fotbal. Aici era vorba despre altceva.
Îți spun, mă simțeam ca și cum urma să mă sufoc.

"Toată lumea voia ca Liverpool să câștige"

Totul a început cu o seară înainte de meci. Nu puteam mânca, nu puteam dormi. Mă gândeam doar la meci. A fost amuzant, de fapt, din cauză că soția mea, Clarice, se supăra pe mine că îmi rodeam unghiile și, în cele din urmă, a reușit să mă facă să renunț la acest gest, în urmă cu ceva timp. M-am trezit dimineață, înainte de finală, și unghiile mele nu mai erau.

Să ai emoții e ceva normal, Nu mă interesează cine ești, dacă nu te simți un pic emoționat înainte să joci o finală, nu ești un om adevărat. Doar încerci să nu faci pe tine, ăsta e adevărul.

Pentru minea, cea mai mare presiune a fost înainte de acel meci cu Liverpool. Poate oamenii vor considera că este ciudat. Deja câștigasem competiția asta de două ori la rând. Toată lumea voia ca Liverpool să câștige, deci care era problema?

"Voiam ca puștii din Brazilia să se uite la mine așa cum mă uitam eu la Roberto Carlos"

Ei bine, când ai șansa de a scrie istorie, simți greutatea lucrurilor. Dar, cine știe din ce cauză, chiar mă simțeam foarte presat. Nu am mai simțit vreodată așa ceva, deci nu știam ce se petrece. Mă gândeam să cehm un doctor, dar îmi era teamă că nu mă va lăsa să joc.

Și trebuia să joc 100%. Eram foarte motivat, voiam să scriu istorie. Voiam ca puștii din Brazilia să se uite la mine cum mă uitam eu la Roberto Carlos. Voiam să își lase părul mare datorită mie, știi ce zic?

Stăteam în vestiar, chinuindu-mă să respir, și mă gândeam: 'Câți copii din toată lumea asta joacă fotbal: Câți dintre ei speră să joace o finală de Champions League? Milioane, milioane. Calmează-te. Încheie-te la ghete și hai.'

"Pentru mine, Beckham, Zidane și Roberto Carlos erau la fel de reali ca Batman"

Știam că dacă ajung pe teren voi fi OK. Pentru mine, nimic rău nu poate avea loc pe un teren de fotbal. Poți să fii înconjurat de haos, de lucruri urâte, dar dacă ai o minge la picior, nu te mai gândești la ele. Totul este pace, liniște.

Când în final am pășit pe iarbă, încă aveam probleme să respir și m-am gândit: 'Dacă e să mor aici, în seara asta, asta este, o să mor, dar măcar o fac aici, pe teren!'

Poate suna nebunește pentru unii oameni, dar trebuie să înțelegi cât de mult însemna momentul ăla pentru mine. Când am crescut eu... Real Madrid? Champions League? Era ceva de neimaginat, un basm! Nu era ceva real! Beckham, Zidane, Roberto Carlos, acești băieți erau la fel de reali ca Batman! Nu îi poți întâlni în realitate. Nu poți strânge mâna unui erou din cărțile de benzi desenate, știi ce zic", a povestit Marcelo.

Real Madrid - Liverpool 3-1 | "Galacticii" au obținut al treilea trofeu Champions League consecutiv

Real Madrid a devenit pentru a 13-a oară regina Europei în 2018 - "galacticii" au câştigat a treia Ligă a Campionilor consecutivă cu ajutorul portarului de la Liverpool, Loris Karius. Ghinionul nu i-a ocolit pe cormorani - MVP-ul sezonului, Mohamed Salah, s-a accidentat încă din prima repriză.

După 0-0 la pauză, Karius i-a făcut cadou o minge lui Benzema la primul gol al meciului. Liverpool a revenit aproape imediat - Mane a finalizat în urma unui corner. A urmat momentul de inspiraţie al lui Zidane, care l-a trimis în teren pe Gareth Bale. Galezul a avut nevoie de doar două minute pentru a marca cel mai frumos gol al finalei.

Pe final, Karius a gafat iar şi Bale a devenit prima rezervă care înscrie două goluri într-o finală de UEFA Champions League. Real Madrid - Liverpool s-a încheiat 3-1, iar madrilenii păstrează pentru al treilea sezon la rând trofeul.

Etichete: liverpool , real madrid , champions league , marcelo , real madrid - liverpool


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Florentino Perez a intrat definitiv în istoria lui Real Madrid! Performanța unică stabilită

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”