Pierre Webo, antrenorul secund al celor de la Basaksehir, la meciul cu PSG, din UCL / Foto: Profimedia

Video PSG, gest puternic de susținere pentru Pierre Webo, după scandalul de rasism în care a fost implicat Sebastian Colțescu

articol scris de Digi Sport
10.12.2020, 10:28
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Pierre Webo (38 de ani), antrenorul secund al celor de la Istanbul Basaksehir, a avut parte de un val imens de susținere, după ce Sebastian Colțescu a folosit o remarcă catalogată drept rasistă la adresa sa.

Sebastian Colțescu, al patrulea oficial al partidei dintre PSG și Basaksehir, din grupele UEFA Champions League, a fost protagonistul unui scandal de proporții. Arbitrul român a fost acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negru" atunci când i-a comunicat centralului Ovidiu Hațegan să-l elimine pe Pierre Webo, membru în staff-ul grupării din Turcia.

După incidentul din minutul 14 al jocului de pe Parc des Princes, cele două formații au intrat la vestiare, iar meciul a fost amânat pentru a doua zi, cu altă brigadă de arbitrii. Campioana Franței, prin președintele Nasser Al-Khelaifi, și-a arătat suportul față de Webo, acordându-i camerunezului un tricoul al parizienilor cu numele său, semnat de jucătorii lui Thomas Tuchel.

Sebastian Colțescu, pus la zid de Kylian Mbappe

Kylian Mbappe (21 de ani), una dintre vedetele lui PSG, care a înscris două goluri în meciul cu Bașakșehir, a catalogat drept "intolerabil" comportamentul lui Sebastian Colțescu și s-a declarat mândru că a părăsit terenul alături de colegii și adversarii săi.

"Sunt mândru de ceea ce am făcut marți. S-au spus multe, dar cele mai importante lucruri sunt faptele. Ne-am săturat de rasism și nu vrem să mai trecem prin așa ceva vreodată. Suntem toți oameni, iar ceea ce s-a întâmplat a fost intolerabil. Oamenii s-au săturat și ceva trebuia făcut. Nu am fost dezamăgiți că nu am putut juca. Noi am luat acea decizie și suntem mândri.

Dacă am fi lăsat lucrurile așa, oamenii ar fi crezut că este un lucru normal, însă nu ar trebui să fie", a declarat Mbappe, după victoria cu Basaksehir, potrivit Marca.

Nume mari din fotbalul mondial i-au luat apărarea lui Sebastian Colțescu

Lionel Charbonnier (54 de ani), fost portar și internațional francez, a susținut că nu există ”conotații rasiste” în ceea ce a spus Colțescu. Charbonnier, actual analist la RMC Sport, a antrenat în trecut în Africa.

El a pregătit-o pe SM Sanga Balende, din Congo, și a fost secund al echipei naționale a Madagascarului, așa că și-a permis să analizeze situația din perspectivă personală. "Am antrenat în Africa și eram mereu numit 'ăla alb'. Nu era nimic rasist, nimeni nu s-a gândit vreodată la așa ceva. Nici măcar eu", a explicat ex-goalkeeper-ul francez.

John Barnes (67 de ani), fostul mare atacant al naționalei Angliei și al formației Liverpool, susține că arbitrul român Sebastian Colțescu nu ar fi greșit cu ceva când l-ar fi arătat pe Pierre Webo, secundul formației din Turcia.

"Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a zis că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus «ăla alb!». Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el ar fi spus «cel alb!». Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună!?

Arbitrul nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre 'cel negru'. Apoi arbitrul (n.r.: - Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus 'negro'!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?", a declarat John Barnes, potrivit Daily Mail.

VIDEO Incidentele de marți seară de la PSG - Basaksehir

Etichete: sebastian coltescu , pierre webo , nasser al-khelaifi , psg webo , tricoul psg webo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă a auzit că FCSB vrea să joace în Ghecea și i-a dat replica lui Gigi Becali

E gata! Standard a acceptat oferta pentru Denis Drăguș: câți bani încasează

Imediat după Bayern - Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027

Compagno a plecat de la FCSB, dar vrea un tricou de campion. ”Nu știu cum funcționează”

Citeşte şi

Nasser Al-Khelaifi o pune pe ”jar” pe Real Madrid: ”Am un acord cu Mbappe!”

Video Colțescu nu l-a chemat pe Radu Petrescu la VAR pentru faultul la Carnat. Ce l-a salvat pe arbitru

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Somelierul maratonist. Un bărbat a testat 25 de soiuri de vin în timp ce a alergat maratonul din Londra

Digi Animal World

Momentul emoționant când un bivol salvează o broască țestoasă răsturnată: „Am plâns”