Mirel Rădoi are încredere totală în Dan Petrescu

Exclusiv Rădoi, impresionat de Dan Petrescu! Detaliul pe care puţini l-au văzut: ce a reuşit CFR în prima jumătate de oră

30.07.2019, 23:36
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 2-2 (2-1), cu formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv, marţi seara, la Netanya, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În direct la Digi Sport Special, Mirel Rădoi a identificat cheia calificării: Dan Petrescu.

Selecţionerul României U21 a fost impresionat de un detaliu cărora mulţi le-a scăpat: clujenii au avut maturitatea de a întrerupe jocul, în momentele în care fanii vulcanici ai lui Maccabi au pus presiune maximă. Acest aspect este fără doar şi poate "opera" lui Dan Petrescu, un jucător fiind prea prins de meci încât să gândească atât de limpede.

"Ce mi-a plăcut foarte mult, în prima jumătate de oră, când jucătorii simţeau că în tribune e o atmosferă electrizantă, rupeau jocul. Temporizau, stăteau pe jos. Aici e meritul lui Dan Petrescu, pentru că e greu ca jucător să simţi asta din teren. A rupt excelent jocul, pentru că în momentul în care suporterii sunt atât de vocali, echipa gazdă vine peste tine", a spus Rădoi la Digi Sport Special.

Dan Petrescu, artizanul rezultatelor la CFR Cluj

CFR pare o echipă extrem de robustă şi în acest debut de sezon, chiar dacă formaţia campioană a fost nevoită să lupte pe două fronturi: campionat şi preliminariile Ligii Campionilor. Acest lucru i se datorează tot tehnicianului din Gruia, care, deşi nu a dispus de un buget foarte mare, a adus doar fotbalişti de calitate.

"Aici e tot meritul lui Dan Petrescu, nimeni nu a venit la echipă fără să fie acceptat de el. A adus dubluri pe posturi cu o valoare foarte apropiată de titulari", a mai spus Rădoi.

Întrebat de ce FCSB, fostul său club, a ratat un nou titlu în Liga 1 în dauna CFR-ului, selecţionerul care a scris istorie cu naţionala U21 la Euro a găsit acelaşi argument: prezenţa lui Dan Petrescu pe bancă. Acesta nu doar că este un antrenor excelent, dar este cel care face strategia la CFR la toate nivelurile. Când există o idee coerentă, a unui profesionist, rezultatul poate fi unul singur: obţinerea performanţei.

"CFR a câştigat campionatul nu doar pentru că are mai multă experienţă, dar şi pentru că are o strategie coerentă. Dan Petrescu va reuşi mereu să gestioneze transferurile şi asta va face mereu diferenţa. Nu o să vedem niciodată un jucător adus la CFR, care să fie al 23-lea, al 24-lea. Să vină doar să fie la număr, în lot. Dacă un fotbalist nu e dorit de el, nu vine. Cei care vin şi joacă. La celelalte cluburi nu există acest plan", a mai punctat tehnicianul tricolorilor mici.

Greu fără banii din Europa pentru echipele româneşti

Miza calificării în grupele unei competiţii europene este una imensă pentru toate formaţiile din România implicate în cursa europeană. Asta ca urmare a bonusurilor uriaşe pe care UEFA le acordă şi a situaţiilor precare de la cluburi. În afară de Viitorul, toate celelalte reprezentante ale ţării noastre au probleme financiare.

"Pentru orice echipă din Liga 1 - exceptând Viitorul, care tot vinde, va fi foarte greu dacă nu se califică în grupele unei competiţii europene", a concluzionat Rădoi.

CFR a obţinut o calificare foarte importantă, în acest moment clujenii având două şanse pentru a ajunge în grupele unei competiţii inter-cluburi. Dacă vor trece de Celtic, jucătorii lui Dan Petrescu vor avea garantată calificarea în grupele Europa League, chiar dacă pierd disputa din play-off. Dacă vor fi învinşi de scoţieni, fotbaliştii din Gruia vor mai avea un "glonţ": vor merge în play-off-ul Europa League.

CFR Cluj va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor contra lui Celtic.

Manşa tur din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va juca pe 6-7 august. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 13 august.

Etichete: cfr cluj , mirel radoi , radoi cfr


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ianis Hagi l-a ”ajutat” pe Thibaut Courtois să intre în istorie

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

Cum l-a numit publicația ”de casă” a lui Deportivo Alaves pe Ianis Hagi, după evoluția din meciul cu Real Madrid

Anunțul făcut despre Radu Drăgușin imediat după prestația din meciul cu Manchester City + Nota primită în presa din Anglia

Citeşte şi

Dan Petrescu l-a descris într-un singur cuvânt pe Dan Șucu

Exclusiv Jucătorul lăudat la ”scenă deschisă” după FCSB - CFR Cluj: ”Cel mai bun străin din SuperLiga”

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență? citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”