Tragere la sorți UEFA Champions League / Foto: Profimedia

Se știu deja 25 dintre cele 32 de participante în grupele UEFA Champions League 2023/2024. Misiune dificilă pentru Farul

articol scris de Digi Sport
30.05.2023, 10:42
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Campionatele puternice ale Europei s-au încheiat sau sunt în fața ultimei etape, iar clasamentele sunt deja bătute în cuie în partea de sus. Astfel, se cunosc echipele care vor reprezenta Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța în grupele Champions League.

Premier League, La Liga, Serie A și Bundesliga vor da câte 4 participante în cea mai galonată competiție intercluburi, Franța, două, Portugalia, două, Olanda, Scoția, Austria, Serbia și Ucraina, câte una.

Farul Constanța, misiune dificilă în încercarea de a ajunge la ”masa bogaților”! Se știu 25 dintre cele 32 de echipe care vor juca în grupele Champions League

25 dintre cele 32 de formații care vor evolua în grupele UCL se cunosc deja, iar a 26-a se va alege dintre Sevilla și Roma, echipele care își vor disputa finala Europa League. Învingătoarea va merge automat în ediția următoare a Champions League.

Cele 25 de echipe cunoscute deja care vor evolua în grupele UCL / Foto: Twitter @brfootball

Farul Constanța, campioana Ligii 1, va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, însă trupa lui Gică Hagi va avea o misiune dificilă în încercarea de a prinde unul dintre cele 6 locuri rămase la ”masa bogaților”.

Farul va intra în primul tur preliminar, unde nu va fi cap de serie, astfel că o așteaptă un duel înaintea căruia, cel puțin pe hârtie, pornește cu șansa a doua.

În urna capilor de serie, din care se va alege adversarul constanțenilor, vor fi nume ca Ferencvaros, Qarabag sau Galatasaray.

Totuși, în urnă vor fi și Mostar din Bosnia, Flora Tallinn din Estonia, The New Saints din Țara Galilor sau Shamrock Rovers, din Irlanda.

Lista completă cu posibilii adversari ai Farului din turul întâi preliminar al UEFA Champions League:

  • Galatasaray (Turcia)
  • Ferencvaros (Ungaria)
  • Qarabag (Azerbaidjan)
  • Slovan Bratislava (Slovacia)
  • Sheriff Tiraspol (Moldova)
  • BATE Borisov (Belarus)
  • FK Astana (Kazahstan)
  • Maccabi Haifa (Israel)
  • Campioana Bulgariei (Ludogorets / CSKA Sofia)
  • Zalgiris Vilnius (Lituania)
  • HJK Helsinki (Finlanda)
  • Flora Tallin (Estonia)
  • Shamrock Rovers (Irlanda)
  • The New Saints (Țara Galilor)
  • Olimpija Ljubljana (Slovenia)
  • Zrinjski Mostar (Bosnia)

În turul doi preliminar, vor apărea în urna capilor de serie adversari mai bine cotați, precum Dinamo Zagreb sau Molde, iar din turul trei preliminar va intra Young Boys Berna.

Dacă va trece de primele trei faze ale preliminariilor, Farul ar urma să joace și play-off-ul, unde își vor face apariția echipe dintre cele mai puternice.

Gică Hagi a anunțat planul Farului pentru intrarea în grupele Champions League

Invitat de curând în platoul Digi Sport, Gică Hagi a recunoscut că și-a propus să o ducă pe Farul în grupele UCL, însă va avea nevoie să îmbunătățească lotul echipei pentru a reuși. 

"Da, visez la grupele Champions League. Ne propunem asta, nu îmi propun eu singur. Trebuie să întreb și conducerea. Ne trebuie ceva... Trebuie să ne mișcăm bine în perioada asta de două săptămâni, ce aducem, și să vedem ce iese.

Trebuie să fim mult mai compleți. Păi, dacă ne-am calificat în preliminarii, trebuie să pregătim ceva! Reprezentăm Romania. Suntem disponibili să aducem niște jucători cu meciuri în picioare, care să completeze lotul.

Cu siguranță vom merge pe linia asta. Voi fi mulțumit daca intrăm în grupele UCL, da. Mereu trebuie să-ți propui foarte mult, ca mai apoi să vină. Pentru asta vor trebui niște bani, să sperăm că-i facem. 100% vom reuși", a spus Hagi, la Digi Sport Special. 

  • Ultima dată când România a avut reprezentantă în grupele UCL a fost în sezonul 2013/2014, când FCSB o elimina în play-off pe Legia Varșovia. 

Etichete: grupe champions league , farul champions league , champions league 2023/2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Galerie Foto Vlăduța Lupău a dezvăluit ce i-a spus Neymar, după ce a luat-o în brațe. ”Nu mi-a venit să cred!”

Momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească la mii de oameni. Verdictul unui medic italian

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”