Getty Images

Anglia - Belgia 0-1. Execuţia superbă a lui Januzaj a decis meciul. "Dracii roşii", locul 1 cu puntaj maxim

28.06.2018, 22:40
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Belgia merge în optimile de finală ale Cupei Mondiale cu punctaj maxim, după ce a învins Anglia cu 1-0, în ultima etapă din Grupa G.

"Dracii roşii" şi-au asigurat astfel un adversar mai facil în faza următoare, Japonia, dar ar putea da peste Brazilia în sferturi. De cealaltă parte, Anglia va întâlni Columbia, însă un succes îi asigură mai departe un duel cu Suedia sau Elveţia.

În partida de la Kaliningrad, în care cei doi antrenori au folosit echipe formate în mare parte din rezerve, Pickford a avut de lucru încă din start. Mai întâi l-a blocat pe Tielemans, apoi a fost salvat de Gary Cahill, care a scos de pe linia porţii.

După pauză, în minutul 51, fostul jucător al lui Manchester United, Adnan Januzaj, a marcat singurul gol al întâlnirii, cu o execuţie de senzaţie.

Anglia a răspuns cu o ocazie uriaşă, ratată de Rashford, în situaţie de singur cu portarul, dar ultimele şanse le-au aparţinut tot elevilor lui Roberto Martinez. Mertens şi Fellaini au trecut pe final pe lângă 2-0.


Min. 90+3 - FINAL DE MECI! Belgia s-a impus cu 1-0, printr-o execuţie splendidă a lui Januzaj, şi a terminat Grupa G pe primul loc, cu puntaj maxim

Min. 90+2 - Ocazie Belgia! Un contraatac foarte bun al echipei lui Roberto Martinez, dar Fellaini a finalizat slab, cu un şut în plasa laterală, din poziţie favorabilă. 

Min. 88 - Ocazie Belgia! Abia intrat pe teren, Mertens a fost aproape să închidă meciul. Pickford a respins, însă, cu un reflex excelent şutul din prima al atacantului lui Napoli, care a tras violent de la marginea careului. 

Min. 86 - A doua schimbare la belgieni. Mertens a intrat în locul lui Januzaj. 

Min. 79 - O nouă modificare la englezi.  Welbeck i-a luat locul lui Alexander-Arnold.

Min. 75 - Schimbare în echipa Belgiei. Kompany joacă primele minute la Cupa Mondială, după ce l-a înlocuit pe Vermaelen. 

Min. 66 - Ocazie Anglia! Rashford a irosit o şansă uriaşă de a egala. Scăpat singur cu Thibaut Courtois, jucătorul lui Manchester United a încercat o scăriţă, dar portarul belgian a reuşit să şteargă suficient de mult mingea pentru ca această să nu intre în plasă. 

Min. 51 - GOOOOOL, 1-0 Belgia! Adnan Januzaj a deschis scorul cu o execuţie splendidă: şut cu stângul, aproape de vinclu. Plonjonul disperat al lui Pickford a fost inutil. 

Min. 46 - Schimbare în echipa Angliei. Stones i-a lăsat locul lui Maguire. 

Min. 46 - A început repriza a doua. 

Min. 45 - PAUZĂ! Anglia şi Belgia sunt la egalitate, scor 0-0. Belgienii au avut ocaziile mai mari, dar senzaţia e că nicio echipă nu forţează. 

Min. 32 - Un nou galben pentru belgieni. L-a primit Dendocker, iar naţionala lui Roberto Martinez are 5 avertismente la CM, faţă de cele două ale Angliei. 

Min. 27 - Ocazie Belgia! O nouă şansă pentru băieţii lui Roberto Martinez. Şutul trimis de Fellaini dintr-o poziţie foarte bună a fost respins cu doar câţiva metri înainte de linia porţii. 

Min. 19 - Primul galben al meciului l-a primit Tielemans. E un aspect foarte important, pentru că, în acest moment, cele două echipe sunt la egalitate perfectă, iar departajarea s-ar putea face pe baza clasamentului fair-play, aşa cum s-a întâmplat în cazul Japoniei şi al Senegalului. 

Min. 9 - Ocazie Belgia! O nouă şansă pentru "dracii roşii". Batshuayi a fost la un pas să profite de un moment de nesiguranţă al lui Pickford, dar portarul englez a fost salvat de Gary Cahill, care a scos de pe linia porţii. 

Getty Images

Min. 6 - Ocazie Belgia! Pickford a avut parte de primele emoţii încă din startul partidei. Portarul lui Everton a reuşit, însă, o intervenţie foarte bună la şutul de la distanţă al lui Tielemans. 

Min. 1 - A început meciul. Lovitura de start a aparţinut englezilor. 

#Anglia a păstrat doar trei jucători faţă de meciul trecut pentru partida cu Belgia, în timp ce ''diavolii roşii'' mai au doar două jucători de la meciul precedent. Selecţionerul Gareth Southgate i-a menţinut doar pe portarul Pickford, pe fundaşul Stones şi mijlocaşul Loftus-Cheek. La belgieni, Roberto Martinez i-a păstrat doar pe portarul Courtois şi pe fundaşul Boyata.

Getty Images

Echipele de start:

Anglia: 1. Jordan Pickford - 16. Phil Jones, 5. John Stones, 15. Gary Cahill - 22. Trent Alexander-Arnold, 21. Ruben Loftus-Cheek, 4. Eric Dier (căpitan), 17. Fabian Delph, 3. Danny Rose - 19. Marcus Rashford, 11. Jamie Vardy.
Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 2. Kyle Walker, 6. Harry Maguire, 12. Kieran Trippier, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane.

Belgia: 1. Thibaut Courtois (căpitan) - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen - 22. Nacer Chadli, 8. Marouane Fellaini, 19. Moussa Dembele, 16. Thorgan Hazard - 18. Adnan Januzaj, 21. Michy Batshuayi, 17. Youri Thielemans.
Selecţioner: Roberto Martinez.
Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen, 15. Thomas Meunier, 7. Kevin De Bruyne, 6. Axel Witsel, 11. Yannick Carrasco, 14. Dries Mertens, 10. Eden Hazard, 9. Romelu Lukaku.

Arbitru: Damir Skomina; arbitri asistenţi: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toţi din Slovenia); arbitru de rezervă: Mohammed Abdulla Mohammed (Emiratele Arabe Unite); arbitru asistent de rezervă: Mohamed Alhammadi (Emiratele Arabe Unite)
Arbitru video: Artur Dias (Portugalia); arbitri asistenţi video: Roberto Diaz (Spania), Pawel Gil (Polonia), Mauro Vigliano (Argentina)


UPDATE / Echipele de start:


Anglia şi Belgia se vor înfrunta azi, de la ora 21:00, la Kaliningrad, într-un meci pentru câştigarea Grupei G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Anglia şi Belgia sunt sigure de calificarea în optimi. Ambele echipe au câte 6 puncte şi golaveraj identic, astfel că un egal ar face ca departajarea să se facă în urma clasamentului fair play, englezii având acum două cartonaşe galbene, faţă de trei ale belgienilor.

Probabil că ambii selecţioneri vor odihni în acest meci mai mulţi titulari, având în vedere şi incertitudinea care planează asupra adversarului din optimi, Japonia, Senegal sau Columbia.

Printre cei care vor fi menajaţi de Roberto Martinez, selecţionerul ''Diavolilor roşii'' vor fi fundaşul Jan Vertonghen, aripa Thomas Meunier şi mijlocaşul central Kevin De Bruyne, fiecare având câte un cartonaş galben.

Harry Kane, golgheterul la zi al competiţiei, cu cinci goluri, ar putea fi păstrat în formula de start de selecţionerul Gareth Southgate, el fiind determinant pentru jocul Angliei, dar vârful lui Tottenham trebuie să fie atent să evite o accidentare.

Aceasta va fi a patra confruntare între cele două echipe la turnee finale, două dueluri încheindu-se cu remize în grupe, în timp ce partida din optimile CM 1990 a fost câştigată de englezi cu 1-0, după prelungiri. Anglia a obţinut 15 victorii în cele 21 de partide directe.

Anglia a obţinut cu Panama (6-1) cea mai categorică victorie a sa la un turneu final, în timp ce Belgia a marcat pentru prima oară cinci goluri într-un meci la Cupa Mondială în faţa Tunisiei (5-2).

Golgheterul Belgiei este Romelu Lukaku (Manchester United), care are patru goluri marcate în Rusia, după ''dublele'' cu Panama şi Tunisia. El are 17 goluri marcate în ultimele 11 partide jucate pentru Belgia. Playmaker-ul Eden Hazard a fost implicat direct în 23 de goluri în ultimele sale 21 de selecţii, cu 11 goluri şi 12 pase decisive.

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe stadionul din Kaliningrad (capacitate 33.973 locuri):

Anglia: Pickford - Alexander-Arnold, Cahill, Maguire - Trippier, Alli, Dier, Lingard, Young - Rashford, Kane
Selecţioner: Gareth Southgate.

Belgia: Mignolet - Vermaelen, Boyata, Alderweireld - Chadli, M. Dembele, Fellaini, Tielemans - Januzaj, T. Hazard - Batshuayi
Selecţioner: Roberto Martinez.

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia).

AGERPRES

Etichete: anglia , belgia , cm 2018 , romelu lukaku , live text anglia belgia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Gică Hagi l-a văzut pe Ianis în meciul cu Real Madrid și nu s-a ferit de cuvinte

Citeşte şi

DIGI se pregătește pentru lansarea serviciilor în Belgia

Adversara României la EURO 2024 are planul făcut: vine cu veteranii în Germania!

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”