Argumentele pentru care Croaţia - Franţa nu e o finală cu rezultat previzibil

15.07.2018, 15:33
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Croaţia a avut un parcurs istoric la Mondialul din Rusia, calificându-se în premieră în ultimul act la un turneu final de o asemenea anvergură. Presa din Vest a găsit argumentele pentru care elevii lui Dalic nu sunt nici pe departe outsideri în marea finală, aşa cum s-ar aştepta unii.

Senzaţia generală e că Modric şi compania şi-au depăşit condiţia la CM, Franţa urmând a fi capătul de linie pentru o generaţie atât de frumoasă. Jucătorii lui Deschamps sunt maturi, puternici în fiecare compartiment şi lucrează ca un tot unitare, dovedind că ştiu să evolueze perfect la rezultat. Totuşi, ultimul act e departe de a fi un meci cu învingător dinainte ştiut, iar la asta contribuie din plin spiritul Croaţiei. Iată o serie de argumente pentru care finala de la Moscova va fi una echilibrată.

1. O atitduine incredibilă: refuză să moară

Croaţia a ajuns în finala Mondialului, după ce în fiecare din meciurile eliminatorii a fost condusă. Modric&Co au avut de fiecare dată forţa mentală să revină, au intrat în prelungiri şi s-au impus. De două ori după loviturile de departajare, o dată după 120 de minute.

2. Nu se teme de echipele mari

Cu siguranţă, Franţa este cel mai bun adversar întâlnit de Croaţia până acum. Totuşi, în grupe, contra Argentinei, echipa lui Dalic nu s-a temut o clipă de "firma" adversarei. I-a umilit pe elevii lui Samapoli, pentru ca apoi, în semifinale, să dea peste alţi adversari cu nume: Anglia. Nici de această dată croaţii nu s-au lăsat intimidaţi, dominându-şi opozanta la toate capitolelem deşi jucătorii britanici au fost mult mai proaspeţi.

3. Cel mai bun mijloc de la CM?

Croaţia deţine o linie de mijloc foarte puternică, văzută de mulţi specialişti cea mai bună de la turneul final. În special Modric şi Rakitic impresionează. Rivali în Real-Barcelona, cei doi conlucrează perfect pentru naţională, ei fiind inima şi motorul primei reprezentative. Totuşi, de notat că până acum nu au avut în faţă doi adversari atât de puternici cum sunt Kante şi Pogba.

4. Letali în faţa porţii

Chiar dacă nu îşi creează foarte multe ocazii de gol, croaţii reuşesc să fructifice oportunităţile cu o rată foarte bună. Din acest punct de vedere, e o formaţie cinică, iar parteneriatul din Mandzukic şi Perisic e unul care să pună probleme oricărei defensive. Cei doi au conclucrat la 4 din golurile de până acum de la turneul final.

5. Fani fantastici

Emulaţia fantastică din lot vine şi în contextul unei susţineri totale din partea suporterilor. Deşi în ţară sunt mai multe divizări politice, în faţa Mondialului toţi sunt de aceeaşi parte a baricadei. Imaginile cu susţinătorii Croaţiei, atât în Rusia, cât şi la Zagreb, au făcut înconjurul lumii.

Croaţia - Franţa, finala Mondialului din Rusia, se va juca astăzi, de la ora 18:00, şi poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: croatia , cm 2018 , finala croatia franta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Arbitrul ”mitraliat” de Gigi Becali, lăudat ”la scenă deschisă” în Croația

Punct final al Cupei Mondiale 2018. Franța e noua campioană. Toate rezultatele și statisticile

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”