Tite. FOTO - Getty Images

Schimbare radicală de stragie la Brazilia. Propunerea înaintată selecționerului Tite

08.07.2018, 13:12
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

CM 2018 | Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) i-a propus lui Tite, care a dus "Selecao" doar până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia, după ce a fost învinsă de Belgia, scor 1-2să-i prelungească mandatul de selecţioner, a anunţat, sâmbătă, presa braziliană. Oferta făcută, păstrată secret, se află în mâinile lui Tite, care ocupă acest post din 2016, însă tehnicianul a cerut un timp de gândire.

Conform cotidianului O Globo, şeful delegaţiei în Rusia şi viitorul preşedinte al CBF, Rogerio Caboclo, a discutat cu Tite după înfrângerea în faţa Belgiei (2-1) pentru a-i propune "un proiect pe cel puţin patru ani în calitate de selecţioner".

Jurnalul Folha de Sao Paulo asigură că tehnicianul a cerut "timp" înainte de a da un răspuns, întrucât doreşte mai întâi "să-şi revadă familia şi să aibă timp de gândire".

"Tite nu a dat încă un răspuns, dar CBF este încrezătoare într-un răspund pozitiv", a adăugat O Globo.

Vineri, după eliminarea de la Cupa Mondială, Tite a refuzat să se pronunţe asupra viitorului său: "Nu vreau să vorbesc acum despre viitor, nu e cel mai potrivit într-un astfel de moment plin de emoţie. Încă nu mă gândesc la viitor, ci doar la meciul care a trecut", a declarat Tite.

VEZI AICI REZUMATELE TUTUROR MECIURILOR DE LA CUPA MONDIALĂ 

Decizia pe care CBF a luat-o în privința lui Tite este destul de ciudată, pentru că majoritatea selecționerilor care au antrenat naționala Brazilei au plecat demiși, în mare pare, sau și-au dat demisia. La Mondialul din 2014, Brazilia a terminat pe locul 4, după ce a pierdut finala mică împotriva Olandei, scor 0-3, la finalul căreia Felipe Scolari anunța că renunță la națională după 4 ani. L-a urmat Dunga, care și el a fost nevoit să plece după eșecul de la Copa America 2016, când Brazilia a fost eliminată încă din grupe. Dunga venise pentru a doua oară la carma naționalei, el fiind selecţioner şi în perioada 2006-2010. A plecat după Cupa Mondială din 2010, unde Brazilia a fost eliminată în sferturi de Olanda.

Brazilia este singura naţională din lume cu cinci titluri mondiale. Ultimul a fost cucerit însă în 2002, iar de atunci selecţionata auriverde nu a mai ajuns niciodată în vreo finală.

Agerpres

CITEȘTE ȘI

"Nu pot să confirm că voi fi la următorul CM!" Coutinho le dă emoții fanilor Selecao

”Eliminarea, cel mai bun lucru. ’Generația Neymar’, terminată!” Fanii Braziliei dau ”de pământ” cu favoriții

Etichete: contract , brazilia , selectioner , tite , cm 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”