Faza golului de 2-1 din Japonia - Spania / Foto: Profimedia

Adrian Porumboiu a vorbit despre golul controversat din meciul Japonia - Spania

articol scris de Digi Sport
02.12.2022, 11:37
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Japonia a învins Spania, scor 2-1, iar în urma acestui rezultat Germania a fost eliminată din grupa E din cadrul Cupei Mondiale din Qatar.

Adrian Porumboiu a vorbit despre golul controversat din meciul Japonia - Spania

A doua reușită a japonezilor, semnată de Tanaka, a stârnit mai multe controverse la nivel mondial. Concret, asiaticii sunt acuzați că au marcat după ce Mitoma a ieșit cu balonul în afara terenului, înainte de a centra în fața porții.

Cu toate acestea, Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru român, crede că faza a fost una extrem de greu de privit de la nivelul gazonului și a ținut să le dea credit celor din camera VAR, care au validat în cele din urmă reușita Japoniei.

"Nici cu lupa nu ne puteam da seama. Din reluări, am spus că este afară. Am văzut o imagine în care se vede că mingea ar fi depășit linia, se vede. Ce am văzut din derularea jocului, am zis că este în afara terenului, că a depășit linia porții. Dar tehnologiile astea sunt cele care nu mint, trebuie să acceptam asta.

Până la urmă, dacă suntem corecți, tehnologiile astea fac ca acele greșeli umane sau intenționate să dispară. Trebuie să respectăm tehnologia, nu are niciun interes subiectiv, să spun așa. Sunt reguli care trebuie respectate. Ne ajută în multe situații și multe erau intenționate, să știți", a spus Porumboiu, la Pro Arena.

Galerie Foto

Ce scrie presa internațională despre golul controversat al Japoniei + Cele mai bune imagini surprinse

Golul de 2-1 al japonezilor a stârnit o controversă uriașă. Mitoma a centrat un balon care părea că iese în aut de poartă, mingea a ajuns la Tanaka, iar mijlocașul Japoniei a îndeplinit o simplă formalitate. 

Reușita a fost validată cu ajutorul VAR-ului, însă unele cadre arată că mingea ieșise din teren înainte să fie centrată de Mitoma. Mai jos, reacții din presa internațională pe marginea acestui subiect.

"A trecut mingea linia porții? Aceasta este întrebarea care o frământă pe Germania, eliminată de la Cupa Mondială după succesul Japoniei cu Spania. Centrarea lui Mitoma pentru Tanaka a venit după ce mingea a părut că a depășit linia. Chiar și după ce am tăiat imaginile și am dat zoom, decizia a părut la limită. Într-un final, s-a considerat că mingea nu a trecut linia cu toată circumferința.

Golul a fost inițial anulat, dar, după o pauză lungă, VAR-ul l-a validat. Faza aduce aminte de golul 'fantomă' al lui Frank Lampard împotriva Germaniei, în 2010, când Anglia a fost eliminată în optimi. Fără îndoială, fanii germani au rememorat faza din 1966, din prelungiri, cu Geoff Hurst, când Anglia a cucerit Cupa Mondială. În Qatar, cele 3 punct ale Japoniei au însemnat eliminarea Germaniei. Doar un moment dintr-o seară de Cupă Mondială plină de dramatism.", au scris cei de la BBC.

"Sinonim cu eliminarea Germaniei, golul 2 al Japoniei este intens dezbătut. Din această imagine, e greu de crezut că mingea nu a ieșit. Dar, probabil că unghiul din care este făcută poza poate induce în eroare. Validat cu ajutorul VAR-ului, golul i-a adus victoria Japoniei. În unele imagini, mingea pare să fie afară înainte de centrarea lui Kaoru Mitoma. Validarea golului a avut consecințe importante: a calificat Japonia din Grupa E și a eliminat Germania din competiție. A fost Germania eliminată de un gol care nu ar fi trebuit validat? Este o întrebare validă!", au notat și jurnaliștii de la L'Equipe.

"Japonia a învins Spania cu 2-1, mulțumită reușitei lui Tanaka, după o centrare a lui Mitoma, la care mingea a părut că ieșise. Verificarea VAR a fost de durată, însă verdictul a fost favorabil Japoniei: mingea nu a trecut linia cu toată circumferința. Rezultatul a trimis-o pe Germania acasă. Dar, după ce reluările nu au părut concludente, expertul Sky Sport, Graeme Souness, le cere celor de la FIFA să iasă cu explicații pentru această decizie.", au scris cei de la Sky Sports.

"Mitoma centrează din lateral, dar întrebarea crucială este: era mingea încă în joc? Arbitrul Gomes, după verificarea VIDEO, susține că DA. O decizie la milimetru. Golul a fost verificat timp de 3 minute, pentru că mingea ar fi putut fi în afara terenului înaintea centrării. La TV vedem că mingea a trecut cu toată circumferința linia porții. Probabil e vorba de câțiva milimetri. Golul Japoniei este validat, dar în final este clar: golul nu ar fi trebuit să se pună!", au scris nemții de la Bild.

"Încă o dată, asistentul VIDEO a fost implicat într-o fază controverastă la Cupa Mondială, iar Germania se simte nedreptățită. Japoniei i-a fost validat un gol în meciul cu Spania, în ciuda protestelor că mingea a depășit suprafața de joc. Chiar și după reluări este greu să spui dacă a fost decizia corectă, dar golul acordat Japoniei a trimis practic Germania acasă. Un egal ar fi făcut ca naționala lui Flick să se califice.", au scris cei de la Goal.com.

Etichete: cm 2022 , greseala arbitraj , adrian portumboiu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Giedrius Arlauskis a avut un mesaj savuros pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Scandal la Bayern Munchen înainte de confruntarea de ”foc” cu Real Madrid

Video Tottenham - Arsenal 2-3. ”Tunarii” se impun în derby, după un meci nebun / Nottingham - City e la 18:30, pe DGS 2

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”