Naționala Argentinei la Campionatul Mondial din Qatar / Foto: Profimedia

Argentina a bătut Mexic, dar încă ”tremură” pentru calificarea în optimile CM! Toate calculele grupei C

articol scris de Digi Sport
26.11.2022, 23:56
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Sâmbătă, 26 noiembrie, în grupa C de la Campionatul Mondial din Qatar s-au jucat meciurile Polonia - Arabia Saudită 2-0 și Argentina - Mexic 2-0.

Arabia Saudită venea după surpriza turneului produsă în prima rundă, 2-1 în fața Argentinei, dar nu a mai obținut un rezultat pozitiv și în compania Poloniei, în ciuda faptului că jocul prestat de elevii lui Herve Renard a fost unul de calitate.

Saudiții au ratat un penalty în prelungirile primei reprize, la scorul de 1-0 în favoarea Poloniei, și au fost nevoiți să se recunoască învinși. De partea cealaltă, europenii rămân neînvinși și fără gol primit la această ediție a Cupei Mondiale.

Toate calculele grupei C de la Cupa Mondială din Qatar

Cel mai așteptat meci al zilei a fost Argentina - Mexic. Toată lumea voia să vadă ”Pumele” la lucru, după ce acestea s-au înclinat în prima etapă. Messi și Fernandez au înscris două goluri superbe, ambele în repriza secundă, iar argentinienii au luat o mare gură de oxigen în cursa pentru calificarea în optimile de finală.

Așadar, înaintea ultimelor două jocuri ale grupei, Arabia Saudită - Mexic și Polonia - Argentina, toate echipele au șanse de a accede în faza următoare a competiției.

Polonia, liderul actual, este sigură de calificare dacă obține cel puțin un punct din duelul cu Argentina, dar merge mai departe și în cazul unei înfrângeri la limită, cu condiția ca în celălalt meci să nu câștige Arabia Saudită.

Argentina are nevoie de victorie pentru a fi sigură de calificare. Dacă scot un singur punct din duelul cu Polonia, sud-americanii trebuie să spere la un rezultat de egalitate și în cealaltă partidă sau ca Mexicul să nu învingă la mai mult de patru goluri diferență.

O victorie a Arabiei Saudite ar trimite ”Pumele” acasă. În cazul în care Polonia se impune în meciul direct, Argentina ratează orice șansă de calificare.

Arabia Saudită va juca în optimi cu siguranță dacă se impune în fața Mexicului, iar la egal trebuie să spere ca Polonia să o învingă pe Argentina.

Mexic are doar varianta victoriei, însă un succes la limită o califică doar dacă Argentina pierde. În orice alt scenariu, mexicanii sunt nevoiți să învingă la cel puțin patru goluri diferență.

  • Primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este golaverajul.

Clasamentul grupei C

Grupa C a Campionatului Mondial, după primele două etape / Foto: Flashscore.ro

Meciurile din ultima etapă a grupei C

30 noiembrie

  • Polonia - Argentina, ora 21:00
  • Arabia Saudită - Mexic, ora 21:00

Etichete: grupa c , grupa c cm 2022 , argentina cm 2022 , calcule grupa c


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

Andrea Compagno a trimis ”săgeți” către Gigi Becali, la două zile după ce FCSB a devenit campioană

Ancelotti i-a dat replica lui Tuchel înainte de Bayern Munchen - Real Madrid: ”Regret că nu mai știu germană!”

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală