Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar / Foto: Profimedia

Argentina, campioană mondială! A învins dramatic Franța și și-a trecut în palmares al treilea trofeu suprem

articol scris de Digi Sport
18.12.2022, 19:55
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Argentina s-a impus în fața Franței în finala Campionatului Mondial din Qatar, scor 2-2 (3-3 d.p., 4-2 d.l.d.), și a cucerit al treilea trofeu suprem din istorie!

Leo Messi, din penalty, și Angel Di Maria au marcat în prima repriză, iar Kylian Mbappe a redus mai întâi din diferență, de la 11 metri, cu 10 minute înainte de final, apoi a făcut dubla și a trimis meciul în prelungiri. În minutul 108, Messi a mai înscris o dată, dar Mbappe a egalat din nou și totul s-a decis la penalty-uri. Sud-americanii au avut nervii mai tari și naționala Argentinei a câștigat din nou Cupa Mondială, după ce mai reușise acest lucru în 1978 și 1986. 

Galerie Foto

Argentina, campioană mondială, după o finală dramatică împotriva Franței

Prima prezență a Argentinei într-un meci jucat cu trofeul Cupei Mondiale ”pe masă” a fost chiar la ediția inaugurală a competiției, cea din 1930, din Uruguay. Argentina a fost învinsă chiar de țara gazdă la Montevideo cu 4-2.

Au urmat mulți ani de ”secetă”, până în 1978, când Cupa Mondială s-a disputat chiar în Argentina. Țara gazdă a reușit să câștige finala cu Olanda, 3-1.

A treia finală a fost în 1986, în Mexic, și a adus al doilea trofeu, și ultimul de până acum, după 3-2 cu Germania de Vest.

La următoarea ediție a Cupei Mondiale, Italia 1990, Argentina a reușit să ajungă din nou în finală, unde tot Germania de Vest a fost adversar. Nemții au reușit să-și ia revanșa și s-au impus la Roma cu 1-0.

După meciul din 1990, Argentina a fost nevoită să aștepte alți 24 de ani pentru a mai juca o finală de Cupă Mondială. S-a întâmplat în Brazilia, în 2014, iar adversarul și rezultatul au fost identice cu cele din 1990, 0-1 în fața Germaniei. Acum, în 2022, și-a adjudecat, în sfârșit, al treilea trofeu din istorie.

Așa arată ”OZN-ul” de 800 de milioane de euro pe care s-a disputat finala Cupei Mondiale, Argentina - Franța

Galerie Foto

Arena din Lusail este cea mai mare dintre cele folosite la Cupa Mondială 2022, cu o capacitate de aproape 90.000 de locuri, și are un design spectaculos.

Lusail Stadium a fost construit special pentru turneul final al Cupei Mondiale și a fost inaugurat chiar în acest an, în septembrie.

Costurile construcției arenei au fost uriașe, aproximativ 800 de milioane de euro. Lusail Stadium este al doilea cel mai scump stadion construit pentru Cupa Mondială, după Al-Bayt, care a costat 850 de milioane de euro, dar costul a fost ridicat de acoperișul cu un design inedit, care imită un cort beduin.

Argentina a câștigat finala cu Franța! Parcursul celor două echipe la Cupa Mondială din Qatar

Argentina și-a început parcursul la Cupa Mondială cu un rezultat surprinzător, un 1-2 cu Arabia Saudită, dar victoriile cu Mexic și Polonia, 2-0, au fost suficiente pentru a câștiga Grupa C.

În optimi, echipa lui Lionel Scaloni a trecut cu 2-1 de Australia, în timp ce în sferturi Argentina a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Olanda. Calificarea în finală a fost obținută după, probabil, cel mai bun meci de la această ediție de Cupă Mondială, un convingător 3-0 în fața Croației.

Franța, în schimb, și-a câștigat primele două meciuri, 4-1 cu Australia și 2-1 cu Danemarca, ceea ce a făcut ca eșecul cu Tunisia, 0-1, din ultima rundă a fazei grupelor să nu-i pună în pericol statutul de câștigătoare a Grupei D.

Campioana mondială en-titre a reușit o prestație convingătoare în optimi, unde s-a impus cu 3-1 în fața Poloniei, dar în sferturi a ”tremurat” în fața Angliei, însă a reușit să se impună cu 2-1.

În semifinale, echipa lui Didier Deschamps a reușit să o învingă pe Maroc, marea surpriză a acestei ediții de Cupă Mondială, cu 2-0.

Etichete: finala cupa mondiala , argentina campioana mondiala , argentina franta , argentina trofeu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Cum au fost surprinși Mihai Pintilii și Elias Charalambous, după ce FCSB a câștigat titlul. Ipostază rară

Exclusiv ”O să-i dau bani mulți!”. Anunțul lui Gigi Becali în miez de noapte

Exclusiv Darius Olaru, pus în dificultate de ”reporterul” David Miculescu. ”Secretul” pasei de gol

Oficial A semnat cu PSG până în 2029: ”E un vis pe care îl trăiesc”

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”