Hajime Moriyasu și-a felicitat jucătorii după succesul Japoniei în fața Germaniei cu 2-1 / Foto: Profimedia

Cum a învins Japonia selecționata Germaniei. ”Am vrut să dominăm meciul, să fim agresivi”

articol scris de Digi Sport
23.11.2022, 19:43
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Hajime Moriyasu (54 de ani), selecționerul Japoniei, a oferit primele declarații după marea surpriză de la Mondialul din Qatar 2022, victoria cu Germania 2-1.

Selecționerul Japoniei a explicat cum a învins Germania. ”Jucătorii au știut imediat ce vreau”

Moriyasu a declarat că fotbaliştii săi au înţeles ce le-a cerut în timpul meciului.

”Noi am vrut să începem jucând agresiv, am vrut să dominăm meciul. Dar Germania este foarte puternică, aşa că a trebuit să ne apărăm cu insistenţă şi să profităm de ocaziile noastre. Ştiam că trebuie să ne apărăm mai bine. De aceea am schimbat sistemul.

Jucătorii au ştiut imediat ce vreau să spun şi cum ar trebui să reacţioneze", a menţionat Moriyasu.

"Este o mare surpriză. Noi am văzut victoria Arabiei Saudite împotriva Argentinei. Ţările asiatice ating nivelul mondial", a mai spus selecționerul.

Ilkay Gundogan (33 - penalty) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Hansi Flick, dar niponii, care au avut o posesie de doar 26%, au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75) şi Takuma Asano (83). Cei doi marcatori ai Japoniei evoluează în Bundesliga, la Freiburg, respectiv Bochum.

În Grupa E, Japonia va juca în următorul meci cu Costa Rica şi visează să ajungă cel puţin în optimi de finală, în timp ce Germania, de patru ori câştigătoare a competiţiei, se teme acum că va părăsi al doilea Mondial consecutiv după faza grupelor.

Imaginile bucuriei! Cum au reacționat fotbaliștii Japoniei după ce au învins-o pe Germania

Imediat cum Ivan Barton a fluierat finalul pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E, niponii au declanșat fiesta.

Galerie Foto

Imaginile bucuriei! Cum au reacționat fotbaliștii Japoniei după ce au învins Germania

Naționala Japoniei a fost asediată în repriza a doua, dar a punctat pe contraatac și a obținut un succes care a intrat în istorie. 

lkay Gundogan a deschis scorul din penalty (33) pentru reprezentativa lui Hansi Flick, dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75) și Takuma Asano (83).

Deşi japonezii au marcat în min. 8, prin Maeda, gol anulat pentru ofsaid, Germania a făcut legea în prima repriză, în care Japonia nu a trimis niciun şut pe poartă. Gonda a fost solicitat cu şuturi din afara careului de Kimmich (20) şi Gundogan (28), dar a respins. Gundogan (29) a fost blocat de Yoshida în careu, dar în min. 31, Gonda l-a faultat pe Raum, găsit excelent de Kimmich în careu, iar Gundogan a transformat penalty-ul acordat.

Mannschaft-ul a avut o şansă şi în finalul primei reprize, când Gonda a respins şutul lui Kimmich (45+4), apoi Gnabry a recentrat pentru Havertz, aflat în ofsaid, care a marcat, însă reuşita sa a fost anulată.

Ultima fază a primei părţi a consemnat o lovitură de cap pe lângă poartă a lui Maeda (45+6), la centrarea lui Nagatomo.

În repriza secundă, Germania s-a întrecut în ratări: Gnabry (47 ) a tras pe lângă poartă din careu, acţiunea personală a lui Musiala s-a încheiată cu un şut peste poartă din careu (51), Gundogan a nimerit bara de la 15 metri (60). Gonda a fost providenţial la şuturile lui Hofman şi Gnabry (70), iar apoi a mai respins două mingi trimise de Gnabry (71).

Schimbările ofensive făcute de selecţionerul nipon şi scoaterea lui Gundogan au făcut ca raidurile asiaticilor să fie tot mai periculoase. Neuer (73) a salvat golul la şutul lui Ito, iar apoi Sakai a reluat peste poartă din poziţie excelentă.

Germania, asediu la poarta Japoniei

Japonia a restabilit egalitatea în min. 75, când Doan, jucător la Freiburg, a reluat în plasă mingea respinsă de Neuer la şutul lui Minamino, la singura fază la care Rudiger nu a reuşit să îşi blocheze adversarul. Echipa lui Hajime Moriyasu a dat lovitura în min. 83, când Itakura l-a lansat pe Asano pe contraatac, iar acesta, talonat insuficient de serios de Schlotterbeck, a marcat cu un şut la colţul scurt.

Germania a asediat poarta lui Gonda până la final, dar nu a mai avut decât o şansă clară, prin Goretzka (90+5), şut fără preluare din marginea careului, deşi a fost prezentă şi cu Neuer în careul advers în ultimele minute.

După acest debut nefericit, cvadrupla campioană mondială riscă să părăsească turneul final după faza grupelor, cum a făcut-o şi în urmă cu patru ani, în Rusia, când s-a clasat pe ultimul loc după înfrângeri cu Mexic şi Coreea de Sud.

Japonia a învins Germania în premieră, după ce au disputat anterior două meciuri amicale, primul câştigat de Germania, în 2004, la Yokohama (3-0), iar al doilea s-a încheiat la egalitate (2-2), înaintea CM 2006, la Leverkusen.

Etichete: japonia , germania cm 2022 , hajime moriyasu , hajime moriyasu selectioner japonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”