Lionel Scaloni, după Argentina - Croația / Foto: Getty Images

Cum a reacționat presa din Argentina după calificarea "Pumelor" în finala Cupei Mondiale

articol scris de Digi Sport
14.12.2022, 07:55
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Argentina s-a impus cu 3-0 în fața Croației și este prima echipă calificată în marea finală a Cupei Mondiale din Qatar.

"Luați-ne cu voi în acest vis etern"

Imediat după succesul categoric al sud-americanilor, presa din Argentina s-a întrecut în laude la adresa elevilor lui Lionel Scalonii. Jurnaliștii marilor publicații din țară au recunoscut că trăiesc în aceste momente cel mai frumos vis și i-au îndemnat pe jucători să câștige și marea finală.

”Meci istoric al echipei naționale”, a titrat Ole.

”Te uiți la echipa națională și nu există altă concluzie: te convinge că trebuie să crezi. Această Argentina a lui Messi este incitantă, o echipă care arată joc și caracter în fiecare joc” Clarin

”Messi i-a pironit cu un penalty la vinclu. O cursă memorabilă a 'Puricelui' pentru doi la zero. A treia reușită, o mică bijuterie a lui Messi pe care a definitivat-o Alvarez” - Pagina 12.

"Nu ne lăsați. Mai rămâne puțin, foarte puțin. Luați-ne cu voi în acest vis etern, contagios. Acum că oamenii au început să simtă bucurie.

Acea bucurie care te lasă fără aer, dar, apoi, te face să respiri fericit. Acea bucurie profundă, adâncă, pătrunzătoare care îți intră în măruntaie și-ți face să strălucească privirea. Acea bucurie molipsitoare a dansului pe trotuare, care anesteziază oboseala până-n zori. 

Albiceleste a ajuns în finala Cupei Mondiale după victoria cu 3-0 în fața Croației la Lusail. Două goluri ale lui Julian Alvarez și un penalty al lui Lionel Messi asigură victoria. Argentina este acum la un pas de glorie și va înfrunta duminică Franța sau Maroc” - Buenos Aires Times.

Argentina va juca a șasea finală de Cupă Mondială

Selecționata condusă din teren de Lionel Messi, care a reușit un meci mare în fața Croației, bifează a șasea prezență în duelul decisiv pentru câștigarea trofeului suprem din fotbalul mondial.

Prima prezență într-un meci jucat cu trofeul Cupei Mondiale ”pe masă” a fost chiar la ediția inaugurală a competiției, cea din 1930, din Uruguay. Argentina a fost învinsă chiar de țara gazdă la Montevideo cu 4-2.

Au urmat mulți ani de ”secetă”, până în 1978, când Cupa Mondială s-a disputat chiar în Argentina. Țara gazdă a reușit să câștige finala cu Olanda, 3-1.

A treia finală a fost în 1986, în Mexic, și a adus al doilea trofeu, și ultimul de până acum, după 3-2 cu Germania de Vest.

La următoarea ediție a Cupei Mondiale, Italia 1990, Argentina a reușit să ajungă din nou în finală, unde tot Germania de Vest a fost adversar. Nemții au reușit să-și ia revanșa și s-au impus la Roma cu 1-0.

După meciul din 1990, Argentina a fost nevoită să aștepte alți 24 de ani pentru a mai juca o finală de Cupă Mondială. S-a întâmplat în Brazilia, în 2014, iar adversarul și rezultatul au fost identice cu cele din 1990, 0-1 în fața Germaniei.

Etichete: argentina , cm 2022 , argentina croatia , presa argentina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 1-0, ACUM, Digi Sport 1. Fullkurg a deschis scorul împotriva Parisului!

Parma a promovat în Serie A, iar Dennis Man a avut doar două cuvinte de spus

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Video Lovitura primită de PSG în prima repriză a meciului cu Borussia Dortmund

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă