Kevin De Bruyne, jucătorul Belgiei / Foto: Profimedia

Disensiuni in naționala Belgiei, după eșecul cu Maroc. Kevin De Bruyne, "înțepat" de un coleg

articol scris de Digi Sport
27.11.2022, 22:56
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Eșecul Belgiei cu Maroc, 0-2, a produs nemulțumiri în tabăra trupei conduse de Roberto Martinez.

După ce a dominat prima repriză, Belgia a pierdut primul meci de la Cupa Mondială și se îndreaptă către ultima rundă cu doar 3 puncte.

Contre între jucătorii Belgiei după înfrângerea cu Maroc

Kevin De Bruyne, cel mai valoros jucător al Belgiei, a spus că naționala nu poate câștiga Cupa Mondială din cauza vârstei jucătorilor.

"Nu cred că putem câștiga Cupa Mondială, suntem prea mulți jucători bătrâni", a spus De Bruyne.

Declarația fotbalistului de la Manchester City nu a fost primită prea bine de colegul său, Jan Vertonghen, care imediat după eșecul cu Maroc a ținut să-l "înțepe" pe mijlocaș.

"Probabil ca atacăm prost pentru că suntem prea bătrâni, nu?", a spus fundașul de la Anderlecht.

''Leii din Atlas'' au obţinut abia a treia lor victorie la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Abdelhamid Sabiri (73) şi Zakaria Aboukhlal (90+2), în faţa unei echipa care a dezamăgit.

Roberto Martinez, după eșecul Belgia cu Maroc

"Este o înfrângere dificilă, la un Mondial pe care îţi propui să-l câştigi. Nu ne-am creat ocazii prea multe, iar după ce am primit gol am pierdut controlul. Cred că am intrat în meci prea tensionaţi. Am jucat mult mai bine decât împotriva Canadei (n.r. victorie 1-0 miercuri), am încercat să ne asumăm riscuri.

De obicei jucăm foarte intens în atac, dar acum parcă ne-am pierdut bucuria de a juca, poate din cauza presiunii de pe umerii noştri. Va trebui să câştigăm ultimul meci (cu Croaţia joi), deşi doream să câştigăm primele două meciuri. E mai mult o chestiune de stare de spirit, nu o lipsă de calitate la nivel tehnic.

Acum este responsabilitatea jucătorilor: au muncit mult cu mingea, iar astăzi nu le-am văzut bucuria de a juca. Trebuie să ne găsim identitatea. Eden Hazard s-a descurcat foarte bine. Ultima dată când l-am văzut la acest nivel a fost împotriva Portugaliei la EURO 2020", a spus Roberto Martinez.

Selecţionata Marocului a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Belgiei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Marocanul reuşea primul său succes la CM 1986, în Mexic, 3-1 cu Portugalia, iar următoarea victorie a venit la CM 1998, 3-0 contra Scoţiei.

Belgia, medaliată cu bronz în urmă cu patru ani, a debutat cu victorie norocoasă în Qatar, 1-0 cu Canada, dar acum riscă să plece acasă după grupe. ''Diavolii roşii'' au avut iniţiativa în cea mai mare parte a timpului, însă a fost o posesie sterilă, fără prea multe ocazii clare de gol, notează AGERPRES.

Cele două echipe se mai întâlniseră până acum de trei ori, la CM 1994, când Belgia s-a impus cu 1-0, în 1999, când ''diavolii roşii'' au câştigat cu 4-0 un meci amical la Liege, şi în 2008, când Marocul s-a impus cu 4-1 la Bruxelles, într-un meci amical, în care au jucat şi Axel Witsel (debut) şi Jan Vertonghen.

Marocanii sunt pe primul loc în grupă pentru moment, după 0-0 cu Croaţia şi 2-0 cu Belgia.

Grupa F, Cupa Mondială 2022:

  • Belgia
  • Canada
  • Maroc
  • Croația

Programul meciurilor Grupei F:

23 noiembrie

27 noiembrie

1 decembrie

  • Croația - Belgia, ora 17:00
  • Canada - Maroc, ora 17:00

Clasamentul Grupei F

Clasamentul Grupei F / Foto: Flashscore.ro

Etichete: belgia , jan vertonghen , maroc , kevin de bruyne


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Jackpot! Câte milioane de euro primește FCSB de la UEFA, dacă se califică în Champions League

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Citeşte şi

Starul lui Manchester City, gata să plece la Real Madrid. ”Vă asigur!”

Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”