Naționala Ecuadorului, în pericol să fie exclusă de la CM 2022 / Foto: Profimedia

După Iran, încă o națională e în pericol să fie exclusă de la CM 2022! Două echipe luptă la TAS pentru a-i lua locul

articol scris de Digi Sport
30.09.2022, 22:28
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Echipa națională a Ecuadorului nu a scăpat de emoții cu privire la participarea la CM 2022. FIFA i-a dat dreptate în ”cazul Byron Castillo”, însă formația sud-americană poate pierde locul din Qatar la TAS.

Federațiile din Peru și Chile au formulat un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru ca Ecuadorul să fie exclusă de la Campionatul Mondial din 2022, după ce fundașul Byron Castillo (23 de ani) ar fi recunoscut că și-a falsificat documentele care-i atestau cetățenia ecuadoriană.

Peru și Chile se luptă la TAS pentru a-i lua locul Ecuadorului la CM 2022

Astfel, ambele federații consideră că sunt îndreptățite să-și trimită echipele naționale în Qatar, potrivit tycsports.com. Peru susține că Ecuadorul ar trebui exclusă din preliminariile pentru Cupa Mondială, zona America de Sud, și, astfel, ar ocupa poziția a patra, cea care duce direct la CM.

În schimb, Chile vrea ca Ecuadorului să i se anuleze doar rezultatele din cele opt meciuri în care a jucat Castillo în preliminarii, iar în acest caz, naționala lui Vidal și Sanchez ar fi cea care s-ar clasa pe locul patru.

Cele două au ajuns la un acord doar cu privire la termenul limită până la care așteaptă un răspuns de la TAS: 10 noiembrie, cu 10 zile înaintea startului Cupei Mondiale.

Byron Castillo a recunoscut că și-a falsificat documentele

Fotbalistul a declarat că s-a născut în 1995, nu în 1998, cum se arată în certificatul de naștere din Ecuador, și numele său real este Bayron Javier Castillo Segura, nu Byron David Castillo Segura.

Am trecut granița pentru că echipele din Tumaco joacă în San Lorenzo. Am mers acasă, le-am spus părinților mei, dar la acea vreme nu aveam deloc bani. Am început să plâng. Apoi, tata a plecat de acasă pe la ora 7 și s-a întors la 11-12 cu bani, 20.000 de peso columbieni. Așa am călătorit la San Lorenzo.

Am ajuns și nu știam ce să fac acolo. Mi-au spus că mă vor ajuta, aveam nevoie. M-am dus acolo pentru că voiam să-mi ajut familia. Am început să joc fără probleme. Abia acum au început să apară problemele. Marco Zambrano mi-a spus că mă va ajuta cu tot ce aveam nevoie”, a spus Castillo.

Femeile din Iran cer excludere echipei naționale de la CM 2022: ”Unde sunt principiile FIFA?”

Open Stadiums, o mişcare a femeilor iraniene care luptă pentru stoparea discriminării lor şi a accesului pe stadioane, a cerut ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială din Qatar, din cauza tratamentului la care sunt supuse femeile în această ţară.

Într-o scrisoare transmisă joi către preşedintele FIFA, Gianni Infantino, organizaţia susţine că autorităţile din Iran continuă să refuze accesul femeilor la meciuri şi la stadioanele din ţară, în pofida presiunilor, şi invocă excluderea Iranului de la turneul final din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), conform statutului forului internaţional privind drepturile omului şi nediscriminarea.

'Federaţia din Iran nu este doar un complice al crimelor regimului, este o ameninţare directă la adresa securităţii fanilor de sex feminin în Iran şi oriunde joacă echipa noastră naţională în lume. Fotbalul ar trebui să fie un spaţiu sigur pentru noi toţi.

De ce ar da FIFA statului iranian şi reprezentanţilor acestuia o scenă globală, în timp ce nu numai că refuză să respecte drepturile şi demnităţile fundamentale ale omului, dar în prezent îşi torturează şi îşi ucide propriului popor?

Unde sunt principiile statutului FIFA în acest sens? Prin urmare, solicităm FIFA, în baza articolelor 3 şi 4 ale statutului acestuia, pentru a expulza imediat Iranul de la Cupa Mondială 2022 din Qatar'', se arată în comunicatul Open Stadiums, potrivit Agerpres.

Articolele citate acoperă problemele drepturilor omului şi nediscriminarea bazată pe gen, rasă, religie şi alte probleme, cu încălcări pedepsite cu suspendare sau expulzare din forul global.

Etichete: ecuador , excludere ecuador , ecuador cm 2022 , peru chile ecuador


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”