Joaquin Caparros şi Edgar Babayan, în timpul meciului Armenia - România 3-2 / Foto: Profimedia

A ajuns "idol naţional în Armenia" după victoria cu România: "A ridicat moralul întregii ţări!"

articol scris de Digi Sport
02.04.2021, 09:21
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Selecţionerul Joaquin Caparros este "un idol naţional în Armenia", scrie EFE după ce naţionala acestei ţări a câştigat primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, ultimul dintre succese fiind împotriva României, 3-2, miercuri, la Erevan.

Joaquin Caparros, idol în Armenia

Tehnicianul spaniol a reuşit să-i facă pe armeni să uite, fie şi pentru câteva clipe, dureroasa înfrângere din războiul de anul trecut din Nagorno-Karabah.

"Caparros a înţeles spiritul poporului armean", a declarat, pentru EFE, Ghevorg Gazarian, ziarist al televiziunii publice armene.

În ultimele luni, fotbalul a fost singurul care le-a adus bucurii poporului armean. Anul trecut, selecţionata din Caucaz a promovat în divizia B a Ligii Naţiunilor, iar acum este lider în Grupa F a preliminariilor CM 2022, devansând Germania.

Cum i-a cucerit Joaquin Caparros pe armeni

Victoria cu România, după ce Armenia a fost condusă cu 2-1, este pe prima pagină a presei dar toate privirile sunt îndreptate asupra lui Caparros. Acesta i-a cucerit pe armeni cu caracterul său războinic şi cu pasiunea sa fără limite, lucruri foarte pe gustul Caucazului.

Numit selecţioner în martie anul trecut, Caparros a sărbătorit victoria de miercuri cu fanii locali ca un armean, iar imaginile au devenit virale pe reţelele de socializare.

Armenia nu a fost niciodată la un turneu final de când a devenit independentă, iar perspectiva de a juca la Cupa Mondială a provocat extazul în ţară.

"Până în septembrie, când se vor relua meciurile din preliminarii, suntem pe primul loc. Este ceva foarte pozitiv pentru toată Armenia. Este ceva fantastic!", a comentat pentru EFE Aleksandr Karapetyan, atacant al naţionalei Armeniei.

Karapetyan, un jucător experimentat, care are 33 de ani, a subliniat că "în fotbal totul este posibil".

"Nimeni nu se aştepta ca Macedonia de Nord să învingă Germania pe terenul ei (2-1). Cred că avem opţiuni. vom da totul. Putem să încheiem pe locul 2, să jucăm barajul şi să mergem la Mondial. Este şansa noastră. Toţi în Armenia visează asta", a explicat el.

"Caparros este un motivator extraordinar şi are încredere în tineri. Îi cunoaşte pe fotbaliştii care joacă în campionatul armean şi ştie de ce sunt în stare. aşa lucrează doar cei mai buni antrenori", a subliniat Ghazaryan.

Armenii apreciază faptul că Joaquin Caparros înţelege că se află într-o ţară în criză după ce a pierdut războiul împotriva Azerbaidjanului.

"A ridicat moralul întregii Armenii. În Armenia ne doare sufletul pentru soldaţii care sunt şi acum prizonieri. Trăim o mare instabilitate politică, în iunie vor fi alegeri parlamentare anticipate. În această situaţie, succesele fotbalistice au o valoare uriaşă", a adăugat el.

Karapetyan a spus: "Tot Erevanul continuă să sărbătorească. Suporterii ne primesc, ne mulţumesc şi deschid sticle de şampanie."

Jucătorul nu este zgârcit cu elogiile pentru spaniolul de 65 de ani, care a pregătit în cariera lui echipe ca Sevilla FC, Athletic Bilbao, Deportivo La Coruna sau Mallorca.

"Caparros este un antrenor formidabil care nu se teme să rişte şi să parieze pe fotbalişti noi. Cu acest clasament, în mare măsură graţie antrenorului, ne simţim un
un colectiv unit, cu un mare spirit de luptă şi capabil de orice", a spus Karapetyan.

Potrivit lui, "toate deciziile luate de Caparros în timpul meciului (cu România) au fost justificate".

În primele meciuri din preliminarii, Armenia nu a putut conta pe cel mai bun jucător al său, Henrikh Mkhitaryan (AS Roma), care este accidentat.

Etichete: romania , armenia , joaquin caparros


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Citeşte şi

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

România a învins-o pe Coreea de Sud cu 3-2 și a bifat a doua victorie la Campionatul Mondial de hochei pe gheață

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”