Lionel Messi, în meciul Argentina - Croația, de la Cupa Mondială 2022 / Foto: Getty Images

Leo Messi e uriaș! Doboară record după record și scrie istorie la Cupa Mondială

articol scris de Digi Sport
14.12.2022, 11:07
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a jucat, contra Croaţiei (3-0), al 25-lea său meci la Cupa Mondială şi a egalat astfel recordul all-time deţinut de Lothar Matthaus.

Lionel Messi scrie istorie! Cifre impresionante atinse de starul Argentinei la Cupa Mondială

Galerie Foto

Matthaus a disputat 25 de partide în decursul a cinci ediţii ale Cupei Mondiale, din 1982 până în 1998.

Şi Messi se află la a 5-a sa Cupă Mondială, după ce a mai disputat trei meciuri în 2006, cinci în 2010, şapte în 2014, patru în 2018 şi a jucat deja şase în Qatar, urmând să stabilească un nou record dacă va juca în finala de duminică.

Lista jucătorilor cu multe meciuri la Cupa Mondială este completată de germanul Miroslav Klose (24), italianul Paolo Maldini (23) şi portughezul Cristiano Ronaldo (22).

Starul echipei Argentinei a marcat un gol în semifinala cu Croaţia (3-0) şi a ajuns la 11 goluri marcate la Cupa Mondială, devenind cel mai bun marcator la turneele finale mondiale din istoria selecţionatei Albiceleste, peste Gabriel Batistuta (10 goluri).

Messi a reuşit să doboare marţi un alt record, având acum 18 apariţii la Cupa Mondială în calitate de căpitan, următorii în această ierarhie fiind mexicanul Rafa Marquez (17) şi argentinianul Diego Maradona (16).

Paolo Maldini are cele mai multe minut jucate în istoria Cupei Mondiale, 2.217, dar Messi, care are 2.194 minute, îl poate depăşi în finală.

Messi este singurul jucător care a dat pase de gol la 5 Cupe Mondiale, potrivit FIFA, devansându-i pe Pele, Grzegorz Lato, Diego Maradona şi David Beckham, care au furnizat assist-uri la trei ediţii doar.

Pele şi Messi împart recordul de cele mai multe pase de gol în faza eliminatorie a Cupei Mondiale (6 fiecare). Argentinianul poate doborî și acest record duminică.

Messi a marcat primul şi cel mai recent gol al său la Cupa Mondială la o diferenţă de 16 ani şi 180 de zile. Următorul ecart temporal în istoria Cupei Mondiale îi aparţine lui Cristiano Ronaldo, 16 ani şi 160 de zile.

Titlul de ''cel mai bun jucător al meciului'' (Player of the Match), acordat în premieră în 2002 la Cupa Mondială, a fost primit de Messi de 10 ori, o performanţă unică. Cele patru nominalizări de la CM 2014 reprezintă recordul pentru o singură ediţie, pe care îl împarte cu olandezul Wesley Sneijder (CM 2010).

Miroslav Klose are în palmaresul său 17 meciuri câştigate la Cupa Mondială, cele mai multe, fiind urmat de Messi, cu 16.

Leo Messi a făcut marele anunț, după ce Argentina a ajuns în finala Cupei Mondiale 2022

Lionel Messi, starul şi căpitanul Argentinei, a anunţat că finala Cupei Mondiale 2022 va fi ultimul meci pe care îl va disputa la un turneu final mondial.

"Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (care va avea loc în 2026 - n.red.) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Aşa că să termin în acest mod este cel mai bine", a declarat Leo Messi, după victoria clară a Argentinei în faţa Croaţiei (scor 3-0), marţi seara, în prima semifinală a Mondialului din Qatar.

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi dispută în prezent a cincea sa Cupă Mondială, depăşindu-i pe compatrioţii săi Diego Maradona şi Javier Mascherano, ambii cu câte patru prezenţe la turnee finale.

Messi, desemnat "jucătorul meciului" cu Croaţia, a marcat marţi al 5-lea său gol la competiţia din Qatar şi a ajuns la un total de 11 goluri la Cupa Mondială, cu unul în plus faţă de Gabriel Batistuta, fostul golgheter al naţionalei Albiceleste.

"Recordurile sunt bune, dar cel mai important este să atingi obiectivul grupului, care este cel mai frumos lucru dintre toate. Suntem la un singur pas de ce ne-am propus, după ce ne-am luptat din greu şi vom face totul ca de această dată să se întâmple", a spus căpitanul argentinian.

Victoria de marţi a scos în stradă mii de oameni în Argentina, pentru a sărbători a şasea prezenţă într-o finală de Cupă Mondială a selecţionatei ţării lor.

"Mă bucur foarte mult de toate acestea. Mă simt bine, mă simt puternic să înfrunt fiecare meci. Am făcut un sacrificiu foarte mare. Ultimul meci pe care l-am jucat a fost cu prelungiri care nu au fost deloc uşoare. Ceea ce am trăit la această Cupă Mondială este ceva foarte incitant, ceea ce au trăit oamenii, cum se bucură oamenii în Argentina", a adăugat Lionel Messi

Argentina, dublă campioană a lumii (1978, 1986), va întâlni duminică în finala Cupei Mondiale 2022 câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta miercuri Franţa, deţinătoarea trofeului, şi revelaţia Maroc.

Etichete: argentina , lionel messi , cupa mondiala 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

OUT! Gică Hagi a anunțat că-l dă afară pe cel mai bine plătit jucător de la Farul. Lovitură și pentru FCSB

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Ce a spus Thibaut Courtois despre faza în care i-a ”interzis” lui Ianis Hagi o ”bijuterie” de gol

Enervat de acuzațiile lui Wayne Rooney, Erik Ten Hag i-a dat replica

Video Gigi Becali, glumă după glumă după ce a ieșit din post: a spus cum vrea să numească stadionul de 100.000 de locuri

Dan Șucu are concurență puternică pentru Neil Lennon

Citeşte şi

Foto Sute de mii de euro pentru un șervețel vechi de 24 de ani! Ce scrie pe el

Unicul Leo Messi! Nimeni n-a mai reușit așa ceva în istoria fotbalului

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWOrlando Bloom, dezvăluiri despre Johnny Depp la filmările pentru seria „Pirații din Caraibe”. Comportamentul actorului american l-a uimit

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Momentul când o femeie prinde o cobră cu mâinile goale. Șarpele era pe punctul să o atace