Echipamentul naționalei Danemarcei pentru Cupa Mondială Qatar 2022 / Foto: Twitter Hummel

Reacție imediată a Qatarului după protestul Danemarcei

articol scris de Digi Sport
29.09.2022, 10:57
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Statul Qatar a reacționat după protestul anunțat de Danerarca, legat de echipamentele de la Cupa Mondială 2022, din acest an.

Reacție imediată a Qatarului după protestul Danemarcei

Federația Daneză de Fotbal a protestat vehement față de modul în care au fost tratați imigranții care au lucrat pe șantierele pentru Cupa Mondială din Qatar. Nordicii au cerut măsuri din partea FIFA.

"Ar trebui ca fiecare țară să facă mai mult pentru a proteja drepturile oamenilor din întreaga lume, inclusiv din Danemarca. Activitatea Comitetului Suprem este recunoscută de numeroase entități din cadrul Comitetului Internațional pentru Drepturile Omului ca un model care a accelerat progresul și a îmbunătățit viețile.

Reformele din Qatar sunt recunoscute de OIM și CSI, ca punct de referință în regiune. Ca orice țară, progresul în aceste probleme înseamnă o călătorie fără linie de sosire, iar Qatar este angajat în această călătorie.

Îndemnăm Federația din Danemarca să transmită cu acuratețe rezultatul comunicării și muncii lor extinse cu Comitetul Suprem din Qatar și să se asigure că acest lucru este comunicat cu exactitate partenerilor care produc echipamentul", se arată în comunicatul Comitetului Suprem din Qatar, potrivit publicației Givemesport.

Galerie Foto

Danemarca va purta un tricou special la Cupa Mondială, în semn de protest față de autoritățile din Qatar

Furnizorul de echipament al naționalei Danemarcei a anunțat modul în care va protesta față de condițiile de muncă improprii pe care le-au avut imigranții care au lucrat la construcțiile pentru Cupa Mondială din Qatar.

Astfel, furnizorul de echipament al naționalei Danemarcei a prezentat miercuri cele două seturi de echipamente pentru Cupa Mondială Qatar 2022. Numai că brandul a anunțat că echipamentul va avea un format special, în semn de protest față de autoritățile din Qatar. Măsură a fost convenită cu Federația Daneză de Fotbal.

Mai exact, tricourile de joc nu vor cuprinde însemnele Cupei Mondiale, doar logourile echipei naționale și ale brandului Hummel.

Al doilea set de echipament va fi negru, în semn de doliu față de muncitorii care și-au pierdut viața în Qatar, din cauza condițiilor precare, a anunțat Hummel, într-un comunicat.

Potrivit unui raport Amnesty International, muncitorii imigranți din Qatar au fost supuși unor abuzuri în ultimii ani, în timp ce au lucrat la construcțiile pentru Cupa Mondială.

Amnesty International consideră că FIFA și organizatorii Cupei Mondiale nu au luat atitudine față de aceste “abuzuri” și nu s-au delimitat de această situație, având posibilitatea să rezilieze contractele cu companiile care au astfel de practici.

Amnesty International subliniază că abuzurile asupra angajaților imigranți din Qatar sunt “sistemice” și au fost colectate mai multe probe în acest sens, între aprilie 2021 și februarie 2022.
Potrivit Daily Mail, un nou raport a ieșit la iveală privind accidentele de muncă de pe aceste șantiere din Qatar, în urma cărora 2.823 de imigranți ar fi murit.

Acum, familiile imigranților care au murit pe șantierele stadioanelor care vor găzdui Cupa Mondială cer despăgubiri în valoare de 330 de milioane de euro și acuză atât autoritățile din Qatar, cât și FIFA.

Etichete: danemarca , danemarca protest , echipament danemarca , supa mondiala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură