Walid Regragui, selectionerul Marocului / Foto: Profimedia Images

Selecționerul Walid Regragui, unic în istoria țărilor africane după calificarea Marocului în "sferturile" Cupei Mondiale

articol scris de Digi Sport
06.12.2022, 23:42
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Maroc a eliminat Spania din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar și va evolua împotriva Portugaliei sau Elveției în următorul act al competiției.

Cine este Walid Regragui, selecționerul Marocului

În vârstă de 47 de ani, Regragui se află pe banca Marocului din luna august a acestui an. Tehncianul de origine marocană le-a mai pregătit de-a lungul timpului pe FUS Rabat, Al-Duhail SC și Wyadad AC, iar în urmă cu patru luni i s-a dat șansa să ocupe funcția de selecționer al țării sale.

În urma rezultatului obținut împotriva Spaniei, Walid Regragui a devenit primul antrenor african din istorie care ajunge în sferturile de finală de la Cupa Mondială, potrivit OptaJoe. La precedentele performanțe de acest fel reușite de Camerun, Senegal și Ghana, tehnicienii erau europeni.

Cele patru țări africane care au ajuns până acum în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

  • Camerun (1990) - selecționer Valery Nepomnyashchy, rus
  • Senegal (2002) - selecționer Bruno Metsu, francez
  • Ghana (2010) - selecționer Milovan Rajevac, sârb

Maroc trece de Spania la loviturile de departajare și se califică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar 

Prima repriză a meciului dintre cele două naționale a fost una echilibrată. Hakimi, Mazraoui și Aguerd au ratat ocazii pentru Maroc, în timp ce Gavi a nimerit bara transversală, după care s-a acordat ofsaid, iar Asensio a trimis pe lângă din marginea careului de șase metri.

Partea a doua a meciului a început cu Spania în ofensivă, dar șuturile lui Dani Olmo nu și-au atins ținta. Intrat în partea secundă a meciului, Alvaro Morata a expediat în minutul 82 un șut pe lângă poartă. Meciul a intrat în prelungiri.

În prima repriză a prelungirilor, marocanii puteau da lovitura în minutul 104, dar Cheddira a șutat modest, iar Unai Simon a intervenit sigur.

Partea a doua a prelungirilor a fost una echilibrată, în care ambele formații au încercat să dea lovitura pe contraatac. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar învingătoarea a ajuns să se decidă la loviturile de departajare. 

La loviturile de departajare, marocanii au transformat primele două lovituri de la 11 metri, în timp ce Spania a ratat de trei ori la rând. Benoun a ratat de la Maroc, ca Hakimi să înscrie de la 11 metri golul care le-a adus calificarea în ”sferturi” africanilor.

Etichete: spania , cm 2022 , maroc , walid regragui


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Citeşte şi

Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația

Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură