Logo Cupa Mondială Qatar 2022 / Foto: Profimedia

Studiul specialiștilor a decis care este ”cea mai probabilă finală” de la Cupa Mondială din Qatar

articol scris de Digi Sport
17.11.2022, 18:02
  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Cea mai probabilă finală a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie 2022) este între Argentina şi Franţa, cu posibilitatea ca actuala campioană a lumii să-şi păstreze titlul, conform unui studiu realizat de banca braziliană de investiţii XP, care a folosit modele matematice de analizare a datelor.

Însă, deşi se va confrunta probabil cu mai multe dificultăţi pentru a ajunge la meciul decisiv, selecţionata Braziliei este cea care are cele mai mari posibilităţi de a cuceri trofeul, în cazul în care se va califica în finală, potrivit acestui model.

Franța - Argentina, cea mai probabilă finală de la Cupa Mondială din Qatar

Studiul XP arată că Olanda, cu 18,8% posibilităţi, Argentina (18,4%), Franţa (17,4%), Belgia (16,7%), Anglia (15,7%), Brazilia (15,4%), Spania (14,2%) şi Danemarca (11,1%), în această ordine, sunt primele opt echipe cu cele mai multe şanse de a ajunge în finală.

Însă simularea indică faptul că, în cazul în care ajung în finală, selecţionatele cu cele mai multe posibilităţi de a cuceri titlul sunt Brazilia (63%), Argentina (61%), Spania (59%), Olanda (56,7%), Belgia (51,2%), Franţa (48,7%), Danemarca (48,2%), Germania (47,1%) şi Anglia (46,1%).

Raportul adaugă că simulările au indicat că finala între Franţa şi Argentina este cea mai probabilă, cu 55% şanse, iar Franţa va câştiga titlul, în acest scenariu.

De asemenea, în ciuda faptului că ţara gazdă a acces tradiţional până în optimile de finală la ediţiile anterioare, cu excepţia Africii de Sud în 2010, echipa Qatarului, cu 19,5%, va avea dificultăţi pentru a trece de faza grupelor la Mondialul din acest an.

O altă concluzie este că Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, Franţa, Olanda şi Portugalia se vor califica probabil fără mari probleme în optimi.

Criteriile luate în calcul

Conform XP, modelul matematic a ţinut cont de diferite variabile, în special de caracteristicile fiecărei echipe, poziţiile lor în diferite clasamente mondiale - între care şi cel al FIFA -, performanţele în meciurile recente, rezultatele lor istorice în meciurile directe şi posibilele dueluri în funcţie de poziţiile lor în grupe.

S-a ţinut, totodată, cont de statistici precum posesie, goluri, pase decisive, şuturi pe poartă şi lovituri de colţ, la meciurile recente.

Etichete: qatar , argentina , brazilia , cupa mondiala 2022 , studii specialisti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de polițiști

Polițiștii au ridicat, miercuri, principalul suspect în cazul fetiței de doi ani găsită moartă într-o râpă, în Dolj. Potrivit unor surse din anchetă, este vorba despre unul dintre verișorii Raisei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali a auzit că Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan și nu a mai stat pe gânduri: ”Cinci ani!”

Foto În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore

Negocierile s-au încheiat! I-au pus pe masă 150 de milioane €, Jose Mourinho a dat răspunsul final

Surprinzător! Imediat după meci a anunțat că are o relație cu sportiva din Rusia care a atras atenția întregii lumi

Italienii au făcut anunțul: echipa care îl așteaptă pe Cristi Chivu, după despărțirea de Inter

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Previziunea lui Marian Iancu despre Gigi Becali și FCSB

Gigi Becali și-a făcut planul: 1,2 milioane de euro pentru doar două meciuri!

Universitatea Craiova, cantonament de lux: se va pregăti în locul preferat de naționala Franței, Ajax sau Frankfurt

Decizia luată de Ionel Ganea, după ce a fost ”săltat” de Poliție la Arena Națională

Citeşte şi

Exclusiv Ce a spus Gigi Becali despre impresarul lui Florinel Coman, după ce a ratat milioanele din Qatar

După ce transferul lui Florinel Coman a intrat în impas, Mihai Stoica a spus care este situația fotbalistului

PEROZA atras atenția mai ceva ca piloții. Emily Ratajkowski și-a lăsat la vedere costumul de baie, pe sub un costum de piele, la o cursă F1

FILM NOWKeanu Reeves, îndrăgostit până peste cap de Alexandra Grant. Cum a fost surprins actorul din „Matrix” alături de iubita sa

Dinamo l-a pus pe lista de achiziții pe căpitanul lui FCU Craiova! Ce plan au șefii „câinilor” cu el citeşte ştirea pe Prosport.ro

Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști” citeşte ştirea pe ziare.com

Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori, vizită la părinți, fără Kanye West. Temerile familiei legate de influența lui: "O folosește ca pe un panou publicitar"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori, vizită la părinți, fără Kanye West. Temerile familiei legate de influența lui: "O folosește ca pe un panou publicitar"

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”