Cristiano Ronaldo / Foto: Getty Images

"Telenovela" s-a încheiat! FIFA a făcut anunțul oficial după golul "fantomă" al lui Cristiano Ronaldo

articol scris de Digi Sport
30.11.2022, 08:54
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Liber de contract după despărțirea de Manchester United, Cristiano Ronaldo (37 de ani) se concentrează pe Cupa Mondială 2022.

FIFA a anunțat: Bruno Fernandes, creditat cu golul din meciul Portugalia - Uruguay 2-0

Galerie Foto

Portugalia a obținut două victorii în primele două meciuri (3-2 cu Ghana și 2-0 cu Uruguay) și este deja calificată în optimile de finală.

Cristiano Ronaldo a marcat un gol cu Ghana și a fost aproape de cel de-al doilea, însă, în cele din urmă, cu ajutorul tehnologiei semiautomate, organizatorii l-au creditat pe Bruno Fernandes cu prima reușită din partida cu Uruguay.

Federația Portugheză de Fotbal a vrut să conteste decizia și să aducă "dovezi" care atestă faptul că Ronaldo a atins mingea, anunță presa iberică.

FIFA a anunțat decizia finală, care este fără echivoc: Ronaldo nu a atins mingea, iar golul i-a fost atribuit lui Bruno Fernandes.

"În meciul dintre Portugalia și Uruguay, folosind tehnologia 'Connected Ball' din mingea oficială Adidas, putem demonstra foarte clar că nu există niciun contact între Cristiano Ronaldo și minge la primul gol", a explicat FIFA, într-un comunicat, informează Marca.

"Senzorul IMU din interiorul mingii ne oferă posibilitatea să fim foarte preciși în astfel de situații", au adăugat cei de la FIFA.

Imaginile care nu s-au văzut la TV. Ce a făcut Cristiano Ronaldo, după ce golul i-a fost atribuit lui Bruno Fernandes

Galerie Foto

Portugalia s-a calificat în optimile Cupei Mondiale 2022, după ce a trecut cu 2-0 de Uruguay, în etapa a doua din faza grupelor.

Bruno Fernandes a semnat ambele reușite ale lusitanilor în confruntarea de luni, însă o controversă planează asupra primului gol.

În minutul 54, Bruno Fernandes a centrat, Cristiano Ronaldo a sărit la cap și mingea a intrat în poarta uruguayenilor. CR7 s-a bucurat în stilul caracteristic, ca și când el ar fi marcat.

Chiar și grafica FIFA l-a dat inițial pe Cristiano Ronaldo marcator. Ulterior, însă, organizatorii l-au creditat cu reușita pe Bruno Fernandes, după ce au decis că cvintuplul câștigător al Balonului de Aur nu a atins mingea.

La finalul partidei, Cristiano Ronaldo a fost surprins în timp ce încearcă să-i explice arbitrului că a atins mingea și că lui i se cuvinte prima reușită a partidei (FOTO în galeria de mai sus).

Ce a spus Bruno Fernandes despre golul la care s-a bucurat Cristiano Ronaldo

Bruno Fernandes a semnat ambele reușite ale lusitanilor în confruntarea de luni, însă o controversă planează asupra primului gol.

În minutul 54, Bruno Fernandes a centrat, Cristiano Ronaldo a sărit la cap și mingea a intrat în poarta uruguayenilor. CR7 s-a bucurat în stilul caracteristic, ca și când el ar fi marcat.

Chiar și grafica FIFA l-a dat inițial pe Cristiano Ronaldo marcator. Ulterior, însă, organizatorii l-au creditat cu reușita pe Bruno Fernandes, după ce au decis că cvintuplul câștigător al Balonului de Aur nu a atins mingea.

La final, Bruno Fernandes a vorbit despre acea fază.

"M-am bucurat la gol, ca și când ar fi fost golul lui Cristiano. Mie mi s-a părut că a atins mingea. Eu am vrut să-i centrez lui. Suntem fericiți pentru victorie, indiferent cine a marcat. Cel mai important lucru pentru noi este că ne-am îndeplinit scopul și ne-am calificat în faza următoare.", a declarat Bruno Fernandes, conform ESPN.

Etichete: cristiano ronaldo , portugalia , uruguay


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Citeşte şi

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”