Neymar și Tite / Foto: Profimedia

Vestea primită de Neymar a doua zi după ce șefii l-au pus pe "lista neagră" la PSG

articol scris de Digi Sport
12.03.2022, 12:44
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Neymar, starul celor de la PSG, a fost convocat la echipa naţională de către selecţionerul brazilian Tite, în vederea ultimelor două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, din Qatar.

Neymar, convocat la naționala Braziliei

Atacantul brazilian, care a ratat primele două meciuri din acest an din cauza unei accidentări la glezna stângă, revine în lotul Braziliei pentru meciurile cu Chile, programat pe 24 martie pe stadionul Maracana din Rio, şi Bolivia, de pe 29 martie la La Paz.

Selecţionata Braziliei este deja calificată la Cupa Mondială. Tite, care va părăsi banca tehnică după Cupa Mondială, a afirmat că Neymar "a jucat bine în prima repriză" cu Real Madrid (Liga Campionilor), dar apoi a "redus ritmul, ca toată echipa".

Neymar va juca în atac alături de Vinicius Junior, jucătorul lui Real Madrid. Printre noutăţile de pe lista selecţionerului figurează tânărul atacant Gabriel Martinelli (Arsenal) şi mijlocaşul Arthur (Juventus), revenit în grup după o absenţă de un an. O altă revenire notabilă este cea a atacantului lui Everton, Richarlison.

Brazilia este liderul grupei America de Sud, cu 39 pct, devansând Argentina (35 pct), calificată şi ea la Cupa Mondială. Cele două echipe mai au de disputat un meci restanţă la o dată încă nestabilită. Partida din etapa a 6-a a preliminariilor a fost întreruptă în luna septembrie din cauza încălcării protocoalelor anti-Covid.

PSG vrea să scape de Neymar

Neymar (30 de ani) a avut o nouă evoluție ștearsă în tricoul celor de la PSG, în eșecul cu Real Madrid (1-3), din returul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

După 1-0 în tur, parizienii au condus cu 1-0 pe Bernabeu, însă nu au reușit să se califice în sferturile celei mai importante competiții continentale intercluburi. Real Madrid a întors rezultatul, după hat-trick-ul spectaculos al lui Karim Benzema, și continuă în Champions League.

Visul parizienilor de a câștiga trofeul s-a spulberat încă o dată, iar tensiunea a atins cote maxime la finalul partidei de pe Bernabeu, când Neymar și Donnarumma ar fi avut un conflict în vestiar. Cei doi au negat acest lucru, însă atmosfera de la club este una foarte proastă, după eliminarea din UCL.

Neymar a avut un nou meci slab, iar aceasta ar fi fost picătura care a umplut paharul pentru șefii lui PSG. Presa internațională scrie că parizienii sunt deciși să scape de starul brazilian, care are doar 4 goluri în toate competițiile, în acest sezon.

Neymar joacă la PSG din 2017, când a devenit cel mai scump jucător din lume: parizienii au plătit pentru el 222 de milioane de euro. Brazilianul și-a prelungit contractul până în 2025, însă are zilele numărate la Paris și este de așteptat să plece în vară, după decizia luată de șefii clubului la finalul meciului cu Real Madrid.

Lotul Braziliei pentru meciurile cu Chile şi Bolivia:

  • Portari Alisson (Liverpool/Anglia), Ederson (Manchester City/Anglia), Weverton (Palmeiras)
  • Fundaşi: Dani Alves (FC Barcelona/Spania), Danilo (Juventus/Italia), Alex Telles (Manchester United/Anglia), Guilherme Arana (Atletico Mineiro), Eder Militao (Real Madrid/Spania), Gabriel Magalhaes (Arsenal/Anglia), Marquinhos (Paris SG/Franţa), Thiago Silva (Chelsea/Anglia)
  • Mijlocaşi: Casemiro (Real Madrid/Spania), Bruno Guimaraes (Newcastle/Anglia), Arthur (Juventus/Italia), Fabinho (Liverpool/Anglia), Fred (Manchester United/Anglia), Lucas Paqueta (Lyon/Franţa), Philippe Coutinho (Aston Villa/Anglia)
  • Atacanţi: Antony (Ajax/Olanda), Gabriel Martinelli (Arsenal/Anglia), Neymar (Paris SG/Franţa), Vinicius Junior (Real Madrid/Spania), Raphinha (Leeds United/Anglia), Richarlison (Everton/Anglia), Rodrygo (Real Madrid/Spania)

Etichete: neymar , brazilia , tite


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Video Cine râde la urmă râde mai bine! Gestul făcut de Dembele pe Camp Nou, după ce a scos-o pe Barcelona din UCL

Neymar a ales echipa pe care o va susține în meciul Barcelona - PSG

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă