Leo Messi a câștigat Balonul de Aur în acest an / Foto: Profimedia

Exclusiv Controversă după acordarea Balonului de Aur 2021. Problemele semnalate de Ilie Dumitrescu și Răzvan Raț

articol scris de Digi Sport
02.12.2021, 18:32
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Argentinianul Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun jucător al anului 2021. Ancheta France Football a stârnit numeroase controverse la nivel mondial.

Ilie Dumitrescu e sigur că Lewandowski va câștiga premiul din partea FIFA

Leo Messi (34 de ani, PSG) s-a impus în duelul cu atacantul polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen) şi cu italianul de origine braziliană Jorginho (Chelsea), următorii clasați în ancheta France Football.

Mai multe nume importante din fotbal, dar și jurnaliști și fani, consideră că Messi nu merita trofeul în acest an, având în vedere prestațiile sub nivelul său obișnuit.

La emisiunea Fotbal European de la Digi Sport, Ilie Dumitrescu și Răzvan Raț au remarcat faptul că nu există criterii clare pentru acordarea Balonului de Aur.

“O să apară tot felul de discuții pentru că n-avem un criteriu clar. N-ai o grilă, pentru că, dacă Modric a câștigat Balonul de Aur, l-aș pune în aceeași categorie și pe Jorginho. Nu pentru că am spus eu că ar trebui să câștige Jorginho. Dar dacă i s-a dat lui Modric, când a câștigat Champions League și a ieșit vicecampion mondial, normal ar fi fost să câștige Jorginho, campion mondial cu Italia și câștigător de Champions League cu Chelsea. Când n-ai un criteriu, există loc de interpretare.

În sezonul trecut, era un câștigător detașat, Lewandowski. Nimeni nu avea nicio problemă dacă se dădea anul trecut. În acest sezon, dacă luăm în calcul ce a câștigat fiecare, între Messi și Lewandowski, înclin spre Messi. Nu știm dacă performanțele din Champions League contează cel mai mult. Ar trebui să fie o comisie tehnică, să decidă. În ancheta FIFA o să câștige Lewandowski, sunt sigur”, a spus Ilie Dumitrescu la emisiunea Fotbal European.

"Nu știi care criterii cântăresc mai mult"

Leo Messi a reuşit să obţină în sezonul trecut doar un trofeu cu Barcelona, şi anume Copa del Rey, pe lângă titlul de golgheter din La Liga. În desemnarea argentinianului a contat câştigarea primului său trofeu cu echipa naţională, Copa America, în această vară, în Brazilia.

“Ce nu-mi place la acest trofeu este faptul că nu știi care criterii cântăresc mai mult. Într-un an cântăresc mai mult trofeele cu echipa, în alt an cântăresc mai mult cifrele individuale. E ciudat, pentru că Balonul de Aur este votat de jurnaliști. În partea cealaltă, la FIFA, mi se pare mult mai avizată opinia și ar trebui să cântărească mai mult. Dacă ne luăm după cifre, Messi nu stă mai bine, dar nu poți să compari foarte bine, pentru că sunt jucători care evoluează pe poziții diferite pe teren și asta contează foarte mult”, a spus Răzvan Raț.

Leo Messi, ajuns în această vară la Paris Saint-Germain, a mai câştigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi 2019.

Etichete: leo messi , razvan rat , balonul de aur , robert lewandowski , ilie dumitrescu , jorginho


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

S-a făcut anunțul oficial! Ce se întâmplă cu Balonul de Aur 2020, singurul din istorie neacordat nimănui

Exclusiv Ilie Dumitrescu a spus lucrurilor pe nume, în direct la TV: ”Stai puțin, că m-ai provocat”

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”