Cristi Borcea / Foto: captură Youtube-@taredetot

Exclusiv Cristi Borcea, gata să dea 100.000 de euro pentru noul proiect de la CS Dinamo: ”A fost destul de receptiv”

articol scris de Digi Sport
07.02.2024, 19:05
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Cristi Borcea (54 de ani), fostul acționar de la Dinamo, actualul club din SuperLigă, este dispus să investească 100.000 de euro în noul proiect propus de Clubul Sportiv din Ștefan cel Mare.

Concret, Cristi Borcea ar urma să-i ajute pe cei de la CS Dinamo, care vor să construiasă pe vechiul ”Velodrom” un teren de fotbal sintetic, în contextul în care actualul stadion din Ștefan cel Mare ar urma să fie demolat în perioada următoare.

Cristi Borcea, dispus să investească 100.000 de euro la CS Dinamo: suma de care mai are nevoie Clubul Sportiv

Ionel Dănciulescu (47 de ani), managerul academiei de la CS Dinamo, a dezvăluit cum Cristi Borcea poate ajuta Clubul Sportiv, dar și cum s-a ajuns la un dialog cu acesta.

Atunci când a venit prima oară Ionuț (n.r. Lupescu) eram în birou la domnul președinte (n.r. Ionuț Popa) și discutam cu președintele, vicepreședintele, era și Marius Niculae, și Florin Bratu.

Tot discutam așa despre ceea ce vrea Ionuț să facă , ce proiect urmează să implementeze la academie, de ceea ce se întâmplă la noi acolo. Și eu i-am spus că, din punctul meu de vedere, o mare problemă o avem la infrastructură și de ce spun lucrul acesta?

Avem foarte mulți copii, avem și echipa de Liga 3 și mai este o mare problemă. Atunci când stadionul se va dărâma, există marea posibilitate ca șantierul să includă și o parte din sintetic și atunci am pierdut terenul.

Eu m-am gândit și i-am spus lui Ionuț: 'Băi, Ionuț, hai, să facem ceva' și cred că cel mai important în momentul de față este să facem Velodromul, pentru că nu-l folosește absolut nimeni, mai intră câteodată echipa de rugby. Putem să facem un sintetic.

Acel sintetic, în spatele porților mai sunt 30-40 de metri pe care tu poți să-i folosești. Și a spus: 'Ok, da, e o idee foarte bună. Hai, să marjăm pe ea'.

Apoi a fost întâlnirea pe care am avut-o cu generația '80, se reamintea de meciul cu Liverpool, atunci a venit și Cristi Borcea și Ionuț l-a luat pe Cristi și i-a spus: 'Uite, Cristi, vrem să facem sinteticul și ne ajuți?' Și Cristi imediat: 'Da, vă ajut, fără niciun fel de problemă'.

Apoi eu am vorbit cu firme care pot construi aceste terenuri sintetice, am luat patru oferte, i le-am pus domnului președinte pe masă, iar Ionuț a rămas să discute cu Cristi Borcea și am înțeles că ar fi dispus să ofere 100.000 de euro.

Problema este că terenul, fiind mai mare de 100 de metri, costă un pic mai mult. Și acum clubul încearcă să găsească și restul de finanțare.

Cred că mai trebuie cam 150.000 de euro. Cristi a fost destul de receptiv. Noi sperăm să se materializeze”, a spus Ionel Dănciulescu, la Liga Digisport.

  • Cristi Borcea a fost acționarul lui clubului de fotbal Dinamo în ultima perioadă în care ”Câinii” au cunoscut gloria și au obținut performanțe remarcabile. 
  • Între 1995 și 2012, afaceristul a fost cel mai important om din ”Ștefan cel Mare”, timp în care echipa a cucerit nu mai puțin de 13 trofee. 

Cât va costa și câte locuri va avea noul stadion Dinamo

Fanii lui Dinamo abia așteaptă ziua în care va începe demolarea actualului stadion din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

Până atunci, aceștia pot visa la noua arenă, care va avea o capacitate de 25.059 de locuri și care va fi destinat fotbalului, dar și rugbyului.

Noua arenă va costa 170 de milioane de euro, va beneficia de două parcări, dar și de 80 de spații de cazare.

Galerie Foto

Etichete: ionel danciulescu , cristi borcea , ionut popa , ionut lupescu , cs dinamo , cristi borcea dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Foto Jucătorii FCSB-ului au făcut parada modei înaintea meciului cu CFR Cluj! Cine a ”strălucit” + Mesajul lui MM Stoica

Mesajul liderului galeriei FCSB-ului înaintea duelului cu CFR Cluj. ”Asta este adevărata Steaua”

Reveniri spectaculoase la FCSB! Echipele de start alese de Charalambous și Petrescu

Citeşte şi

Exclusiv Mesajul lui Ionuț Lupescu pentru jucătorii lui Dinamo, înaintea meciului crucial cu UTA Arad

Exclusiv Un membru al ”Generației de Aur” a văzut că Dan Șucu vrea să-l aducă pe Mircea Lucescu la Rapid și a reacționat

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”