Cristian Ganea/ Foto: Getty Images

Exclusiv Cristi Ganea a revenit la Athletic Bilbao, de la Viitorul, dar nu rămâne în Spania. O nouă aventură pentru fotbalistul român

articol scris de Andru Nenciu
07.08.2020, 13:35
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Cristi Ganea a revenit la Athletic Bilbao, după împrumutul de șase luni la Viitorul, dar șansele să rămână la gruparea spaniolă sunt minime.

În vârstă de 28 de ani, stângaciul din Bistrița cu cinci selecții în naționala României încearcă să-și relanseze cariera pentru a fi din nou în vizorul primei reprezentative, mai ales în contextul în care soluții pentru postul său clasic sunt în prezent doar Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) și Alin Toșca (Gaziantepspor). 

"Cristi a devenit una dintre țintele celor de la AEK Atena"

Din informațiile Digi Sport, Ganea (800.000 de euro cota de piață) a devenit o țintă pentru gruparea AEK Atena. 

AEK Atena a încheiat pe poziția a treia campionatul din Grecia, la 22 de puncte în spatele campioanei Olympiacos, astfel că va evolua în turul 3 preliminar al Europa League.

"Deocamdată nu există o ofertă clară, dar AEK Atena caută un fundaș stânga, iar Cristi a devenit una dintre țintele lor. Sunt discuții pentru el", a declarat pentru Digi Sport, vineri după-amiază, un apropiat al jucătorului. 

Totul despre AEK Atena, echipa care îl dorește pe Cristi Ganea. Formația e pregătită de un fost colaborator al lui Antonio Conte

AEK este calificată și în finala Cupei Greciei, care va avea loc pe 30 august, chiar contra lui Olympiacos. Partida a fost programată inițial pentru 26 iulie, însă campioana a insistat ca meciul să fie amânat, chiar dacă acest fapt contravine recomandărilor UEFA, for care a setat data limită de încheiere a competițiilor interne pentru 3 august.

Formația greacă are 12 titluri de campioană în palmares, cel mai recent cucerit în sezonul 2017/2018, și este condusă de antrenorul italian Massimo Carrera, cel care a făcut parte din stafful tehnic al lui Antonio Conte, la Juventus și naționala Italiei.

Cel mai bine cotat jucător al echipei este internaționalul croat Marko Livaja (26 de ani), atacantul având o cotă de piață de 4,5 milioane de euro. Căpitanul lui AEK este Petros Mantalos (28 de ani), mijlocaș obișnuit cu selecțiile la echipa națională a Greciei.

Pe postul de fundaș stânga, AEK Atena s-a bazat pe portughezul Helder Lopes (31 de ani) în cea mai pare parte a sezonului trecut. Lusitanul a fost adus de la formația Las Palmas, în 2017, iar în ultima stagiune a fost folosit în 30 de jocuri.

Niklas Hult (30 de ani) a fost o altă variantă a antrenorul Carrera pentru postul de fundaș stânga. Apărătorul suedez, cu șase meciuri la națională, s-a despărțit de AEK la finalul acestei stagiuni.

  • Toni Doboș și Ilie Iordache sunt românii care au evoluat pentru AEK
  • Dumitru Dumitriu și Ilie Dumitrescu sunt antrenorii români care au pregătit-o pe AEK

Cristi Ganea a evoluat 10 meciuri pentru Viitorul în primăvară. Marca a anunțat în iulie că va pleca de la Bilbao

Cristi Ganea a fost transferat de Athletic Bilbao în vara anului 2018. În ultimii doi ani, fundașul român a fost împrumutat la Numancia, în a doua parte a sezonului trecut, și Viitorul, în această primăvară, când a evoluat în 10 meciuri sub comanda lui Gheorghe Hagi, reușind să marcheze un gol, în partida cu Academica Clinceni.

Publicația spaniolă Marca a anunțat luna trecută că fotbalistul român va pleca de la Bilbao, întrucât concurența pentru postul de fundaș stânga, unde evoluează constant Yuri Berchiche și Mikel Balenziaga, nu l-ar avantaja.

Cristi Ganea a început fotbalul la Inter Viișoara, apoi s-a stabilit în Spania, împreună cu părinții săi

Născut în Bistrița, Cristi Ganea a început fotbalul la Inter Viișoara. S-a stabilit din perioada junioratului, alături de familie, în Spania, unde a mai evoluat pentru Mallorca B și pentru Santany.

A revenit apoi în țară și a mai jucat pentru ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov, înainte să semneze cu FC Viitorul, în urmă cu cinci ani.

Stângaciul care poate juca și fundaș stânga sau mijlocaș stânga, dar și în centrul compartimentului median, a fost unul dintre preferații lui Gheorghe Hagi, care vorbea doar în termeni laudativi despre bistrițean.

Etichete: athletic bilbao , aek atena , viitorul , cristi ganea , ganea transfer , cristi ganea transfer


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

Reacția surprinzătoare a lui Mohamed Salah, după gestul făcut la adresa lui Jurgen Klopp

”Misterul” a fost deslușit! Antrenorul Parmei a dezvăluit de ce Dennis Man nu a fost în lot și ce urmează pentru român

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Citeşte şi

Oficial Legenda i-a spus ADIO singurei echipe la care a jucat vreodată! Pleacă după 15 ani

Foto Au scos un oraș în stradă! Imagini unice: cum și-au făcut apariția jucătorii lui Bilbao, după câștigarea Cupei

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale