Răzvan Burleanu şi preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin / Foto: frf.ro

Exclusiv Cum va vota Răzvan Burleanu la Congresul UEFA! Ceferin vrea încă un mandat la șefia forului continental

articol scris de Digi Sport
02.02.2024, 16:19
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Pe 8 februarie, la Paris, se va desfășura Congresul UEFA, în care, printre altele, președintele forului european, Aleksander Ceferin, va supune la vot modificarea statutului, astfel încât să aibă posibilitatea de rămâne în funcție încă patru ani.

Ceferin îşi încheie mandatul în 2027, dar propunerea de modificare a statutului urmează să fie prezentată înaintea Congresului UEFA și va avea nevoie de majoritate, adică cel puțin 28 dintre cei 55 de membri să-l susțină.

Răzvan Burleanu: ”România va vota pentru propunerile UEFA”

Decizia președintelui UEFA a nemulțumit mai multe persoane importante din cadrul organizației și s-a vorbit despre posibilitatea ca Răzvan Burleanu să-i ia locul slovenului.

Întrebat de digisport.ro cum va vota la Congresul de săptămâna viitoare, președintele FRF a declarat că va susține propunerile UEFA, inclusiv în legătură că Super Liga Europei, însă a scos în evidență și faptul că, din punctul său de vedere, alegerea Federației Române ”nu trebuie să ascundă nevoia de reformă internă a UEFA”.

Consider că situația cu care se confruntă astăzi UEFA în lupta cu proiectul Superligii, cu o entitate care vrea să transforme fotbalul într-o competiție exclusivistă și lipsită de solidaritate, solicită unitatea noastră, a tuturor, a celor care avem chiar opinii diferite pe alte subiecte. Fiecare dintre noi trebuie să pună umărul pentru a ne întări organizația și nu pentru a o slăbi, mai ales în acest moment.

De aceea, poziția României, validată astăzi în Comitetul Executiv, este de a vota pentru propunerile UEFA, pe modificările statutului, chiar dacă lucrurile ar fi trebuit să se întâmple altfel în ceea ce privește dezbaterea internă.

Mesajul României sunt sigur că a fost foarte bine înțeles, atât cel de opoziție, și i-am prezentat Președintelui UEFA toate elementele în care suntem în dezacord, cât și cel de a ne arăta astăzi unitatea în organizația noastră.

Însă poziția noastră de unitate transmisă prin votul care va avea loc la Congresul de la Paris de săptămâna viitoare nu trebuie să ascundă nevoia de reformă internă a UEFA, de schimbare a culturii organizaționale chiar în acest moment extrem de important pentru viitorul fotbalului european, după procesul de la Curtea Europeană de Justiție, unde nimeni nu a câștigat nimic, unde doar fotbalul european este cel care a pierdut.

Acțiunea cu care consider că trebuie să începem acest proces de reformă este de a ne întoarce la principiile și valorile care ne-au adus împreună încă din 2015, când am susținut o ruptură totală de tot ceea ce a însemnat regimul Blatter la nivel internațional. România a fost atunci prima țară din Europa de Est care a și anunțat public că va vota împotrivă, fără niciun interes personal.

Prin mesajul nostru de unitate de astăzi vrem să contribuim la protejarea autonomiei sportului, demonstrând că există o libertate de exprimare în interiorul UEFA care chiar trebuie încurajată și mai mult pentru că viitorul se arată plin de provocări tot mai dificil de previzionat și cu un nivel tot mai mare de complexitate.

Nu suntem o organizație perfectă, dar suntem cu siguranță capabili să ne recunoaștem greșelile și să contribuim la o reformă esențială care să le dea încredere tuturor suporterilor că ne luptăm să protejăm fotbalul și toate valorile sale sociale și comunitare care poziționează fotbalul ca o ultimă proprietate comună, a noastră, a tuturor.

La nivel personal, această poziție o asum cu cea mai mare convingere, fiindcă m-am născut cu fotbalul în casă și sunt puternic atașat de toate valorile Fotbalului și întotdeauna voi pune binele Fotbalului înainte de toate”, a transmis Răzvan Burleanu, pentru digisport.ro.

Răzvan Burleanu: ”Gill și Boban reprezintă dovada faptului că există opinii alternative”

De aceea mesajul meu, astăzi, este unul de unitate cu ceilalți colegi, de susținere pentru Președintele UEFA, dar și de invitație la reformă care să întărească organizația, fiindcă pe de o parte unitatea a fost o forță motrică în fotbalul european, iar pe de altă parte schimbările interne devin din ce în ce mai necesare pentru a ne permite să identificăm soluții inovative pentru provocările cu care fotbalul se va confrunta de acum înainte, într-o lume aflată în permanentă mișcare și unde fotbalul poate fi unul dintre cele mai importante elemente de coeziune socială la nivelul comunităților noastre.

O organizație puternică și cu responsabilități multiple, precum UEFA, are nevoie de o diversitate de opinii.

Vicepreședintele UEFA, David Gill, și fostul director din cadrul UEFA, Zvonimir Boban, reprezintă dovada faptului că există opinii alternative care în mod cert trebuie ascultate și discutate într-un cadru de dezbatere mult mai larg, astfel încât să putem lua într-adevăr cele mai bune decizii.

La nivelul federațiilor și al administrației UEFA există profesioniști care pot contribui la construirea unei abordări orientate în mult mai mare măsură înspre noile provocări pe care le vom avea înaintea noastră", a încheiat Burleanu.

Etichete: uefa , razvan burleanu , aleksander ceferin , vot uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din Hunedoara, de unde a fost transferat apoi la Bucureşti.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nota primită de fotbalistul preferat de Postecoglou în detrimentul lui Drăgușin! Fanii lui Tottenham au spus același lucru

Foto Bannerele afișate în Ghencea, în ziua în care FCSB sărbătorește primul titlu de campioană după 9 ani

Foto Cum a fost surprins Radu Drăgușin pe terenul lui Tottenham, la al 7-lea meci consecutiv ca rezervă

”Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” poate deveni campion la finalul lunii

Citeşte şi

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

Englezii au mai descoperit ceva: Real Madrid a încălcat protocolul UEFA!

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Varga anunță transferuri pe bandă rulantă și o echipă stelară! I-a transmis lui Gigi Becali că a început „războiul” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”