Bordeanu, Caras, Aldea şi Cernea formează staff-ul cu care Dan Petrescu speră să scape echipa de la retrogradare

Dan Petrescu are director sportiv un italian care a lucrat la Torino, Brescia, Milan, Cagliari, Novara şi Miami

28.06.2018, 14:21
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Dan Petrescu a plecat la jumătatea lunii iunie în China, acolo unde a început munca la ultima clasată, Guizhou Hengfeng, formaţia pe care speră să o scape de retrogradare. La formaţia asiatică, director sportiv este un italian cunoscut în lumea fotbalului, Mauro Pederzoli, 56 de ani, care a mai activat în carieră la Brescia, Cagliari, Torino, Liverpool, Novara, Milan şi formaţia americană Miami.

Alături de Dan Petrescu, în China au plecat secunzii Vali Bordeanu, Emil Caras, Cornel Cernea şi Bogdan Aldea, ultimul în calitate de preparator fizic.

În poză, în dreapta lui Dan Petrescu se află preşedinta clubului, Wen Xiaoting, care are doar 28 de ani, iar în stânga este Pederzoli.

Echipa lui Dan Petrescu joacă pe un stadion cu o capacitate de 52.000 de locuri. Guizhou Hengfeng este pe ultimul loc după 11 etape, cu 4 puncte, iar echipa de pe locul 15 are 9 puncte. Locurile 12, 13 şi 14 au câte 11 puncte. Primul adversar pe care îl va întâlni Petrescu este campioana en titre, Guangzhou Evergrande.

Iniţial s-a auzit că salariul lui Petrescu va fi de 800.000 de euro, ceea ce însemna dublul sumei pe care o câştiga la CFR Cluj. Apoi, în România s-a scris că ar fi vorba de 3 milioane de dolari, circa 2,6 milioane de euro, pentru ca recent chinezii să anunţe că antrenorul român va lua 5 milioane de euro! Ceea ce face din el al doilea cel mai bine plătit antrenor român din toate timpurile, după cel al lui Cosmin Olăroiu, la Jiangsu Suning.

"O dată în viaţă probabil că mă întâlnesc cu un astfel de contract. Ştiţi ce mi-au spus cei de la Guizhou Hengfeng? Că doar un nebun ca mine poate salva echipa. Iar eu le-am răsuns că au dreptate, aşa e", a declarat Dan Petrescu în conferinţa de presă susţinută la despărţirea de CFR Cluj.

Topul salariilor antrenorilor români:

  1. Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning): 7 milioane euro
  2. Dan Petrescu (Guizhou Hengfeng): 5 milioane
  3. Mircea Lucescu (Turcia): 4 milioane
  4. Laurenţiu Reghecampf (Al Wahda): 3 milioane
  5. Marius Şumudică (Al Shabab): 800.000
  6. Răzvan Lucescu (PAOK): 500.000
  7. Ladislau Boloni (Antwerp): 400.000

Etichete: dan petrescu , salariu petrescu , petrescu in china , top salarii antrenori români , staff dan petrescu , mauro pederzoli


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 1-0, ACUM, Digi Sport 1. Fullkurg a deschis scorul împotriva Parisului!

Parma a promovat în Serie A, iar Dennis Man a avut doar două cuvinte de spus

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Video Lovitura primită de PSG în prima repriză a meciului cu Borussia Dortmund

Citeşte şi

Galerie Foto Dan Petrescu chiar nu a glumit! I-a pus ”la treabă” pe jucătorii lui CFR Cluj

Obiectivele imediate trasate lui Dan Petrescu. ”Va fi directorul echipei”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă