Daniel Borugă, discurs ”de senzație” în fața jucătorilor din Arabia Saudită / Foto: captură Facebook @XavierDragoescu

Daniel Borugă: ”Am trunchiat limba engleza. N-am făcut pe nimeni de râs”. Cum se apără românul după filmarea din vestiar

articol scris de Digi Sport
07.04.2023, 14:18
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Daniel Borugă, antrenorul celor de la Ohod Al-Medina U19, din liga a doua a Arabiei Saudite, a vorbit deschis despre discursul său din vestiar, care a fost filmat și care a devenit viral

Daniel Borugă: ”Am trunchiat limba engleza. N-am făcut pe nimeni de râs”. Cum se apără românul după filmarea din vestiar

Deținător al licenței UEFA A, Borugă le-a vorbit saudiților preponderent în limba română și a strecurat câteva cuvinte în engleză. Filmulețul a iscat multe comentarii mai ales ironice, astfel că antrenorul a fost de acord să explice cum s-a ajuns la acea situație.

”La copiii de 13-14 ani e mai greu pentru că nu știu limba engleză și eu nu știu arabă. Clubul a știut de la început că nu știu engleză. Mereu am discursuri puțin ieșite din comun. Mă aprind, așa sunt eu format.

Le explicam că avem probleme pe zonele laterale și le explicam că Al-Nassr joacă foarte bine de la mijlocul terenului în sus, apoi dezvoltă pe laterale. Mă apărăm în 6-3-1, cu extremele coborâte în zonele laterale. Mai am niște principii de joc pe care le dau mijlocașilor centrali, vârfului.

Și în acel moment, eu eram foarte aprins și le explicam”, a spus Borugă, pentru Fanatik.

Daniel Borugă: ”Comentatorii de imagini puteau să spună măcar că domnul Borugă a vrut să le arate totuși ceva, să le explice”

Antrenorul a explicat și mai apoi de ce unii dintre jucători păreau a nu-i da atenție.

”Ramadamul e una dintre cele mai grele perioade. Ei nu beau o picătură de apă, nu mănâncă nimic. Noi am jucat târziu. După ultima rugăciune, ei mânâncă, beau apă și apoi se duc puțin și se odihnesc. Apoi vin la meci.

În momentul ăla, copiii stăteau pe jos. Eu știu ce se întâmplă, dar comentatorii de imagini, că eu așa le zic, puteau să spună măcar că domnul Borugă a vrut să le arate totuși ceva, să le explice. Eu am dezvoltat și niște coduri cu echipa și ne înțelegem în mare, să spunem așa.

Codurile astea pe care le-am făcut de când sunt aici în trei luni și jumătate sunt să învețe ei română, nu engleză. Să facă presiune pe zonele laterale, asta le explicam. Nu am construit nimic și nu are ce să demoleze nimeni”, a mai spus Borugă.

Într-un final, Borugă a avut un mesaj și pentru contestatarii săi.

”Lumea nu știe prin câte trec pe aici, interpretează niște imagini. Cât de greu e la copii, ar trebui să coboare în iarbă să vadă. Nu am făcut de râs pe nimeni. Am trunchiat limba engleză, care nu e limba mea maternă. Eu așa o văd. Vedeți câte atacuri are școala de antrenori și FRF”, a mai spus Borugă

Etichete: daniel boruga , daniel boruga discurs


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

Exclusiv Mircea Lucescu a reacționat, după ce Corvinul a câștigat Cupa României: ”În primul rând, e mulțumită lui”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Diferență uriașă! Cât câștigă pe an românii din SUA

Antrenorul din România care nu s-a mai abținut: ”Mi-au stricat cariera la care am muncit 10 ani. Și-au bătut joc de mine”

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”