Siglă CSA Steaua / Foto: Sport Pictures

De ce legea "cu dedicație" pentru Steaua e un precedent periculos: "Peste un an, vine CS Dinamo, cu Ministerul de Interne"

articol scris de Digi Sport
20.04.2023, 07:49
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

Eventuala modificare a legii sportului ar putea "propulsa" nu doar CSA Steaua în Liga 1, ci și alte echipe. O spune unul dintre cei doi patroni ai Rapidului, Dan Șucu, care a explicat de ce această propunere legislativă este total inoportună dacă se transformă în lege.

Dan Șucu: "Peste un an, de ce nu ar veni și CS Dinamo, cu Ministerul de Interne?"

"E o problemă și mai adâncă. Acum ar beneficia Steaua. Peste un an, de ce nu ar veni și CS Dinamo, cu Ministerul de Interne și apoi de ce nu ar veni MTS, care ar putea reînființa Sportul Studențesc?

E un precedent de genul acesta. Dacă ar beneficia unul, de ce nu ar beneficia toți?

E ca și cum ai spune că vrei să treci strada o bătrânică, dar bătrânica nu are nevoie să treacă strada. Din punctul meu de vedere, fotbalul nu are nevoie de asta.

Vorbim fotbalul de masă, aici e implicarea comunitară. Dar aici e vorba de fotbalul de elită acum, nu de fotbalul de masă. Inclusiv acolo, în fotbalul de masă, putem vorbi despre implicare", a spus Dan Șucu, la Fotbal Club.

Proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. CSA Steaua ar putea primi dreptul de a evolua în SuperLiga

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării.

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Pe 12 aprilie, Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: legea sportului , promovare steaua , dan sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul

Video Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL

Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ciprian Marica a răbufnit, după Farul - Universitatea Craiova 3-3: ”Nu au calitatea necesară”

News Alert E oficial: Simona Halep nu va juca la Roland Garros!

Gigi Becali a dat lovitura la meciul cu CFR Cluj. Câți bani a câștigat

Jucătorul de la FCSB poreclit "Matrix de România" în presa din străinătate

Citeşte şi

Rapid și FCSB vor același fotbalist! Tocmai a retrogradat în Liga 2

Video De ce n-a mai fost angajat Lennon în ultima perioadă? Șucu a primit informații care l-au pus pe gânduri

PEROZO fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”