Deian Sorescu, jucătorul celor de la Rakow / Foto: Profimedia

Video Deian Sorescu, triumf în Cupa Poloniei alături de Rakow. Succesul românului îi aduce bani lui Dinamo

articol scris de Digi Sport
03.05.2022, 08:35
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Rakow s-a impus cu 3-1 în finala Cupei Poloniei în fața celor de la Lech Poznan, partidă în care Deian Sorescu a început ca titular.

Jucătorul transferat de la Dinamo în iarnă a fost pasator decisiv la prima reușită a confruntării dintre Rakow și Lech Poznan.

Rakow, câștigătoarea Cupei Poloniei

Fotbalistul român Deian Sorescu a cucerit Cupa Poloniei la fotbal cu formaţia Rakow Czestochowa, care a învins-o în finală pe Lech Poznan cu scorul de 3-1, luni, la Varşovia.

Sorescu a pasat decisiv pentru letonul Vladislavs Gutkovskis, care a deschis scorul în min. 6. Rakow, echipă în lotul căreia figurează şi fundaşul român Bogdan Racoviţan, şi-a dublat avantajul în min. 36, prin Mateusz Wdowiak.

Lech a redus scorul prin portughezul Joao Amaral (52), dar atacantul spaniol Ivi Lopez (76) a închis tabela. Rakow a încheiat meciul în zece oameni, Jakub Arak fiind eliminat în min. 88. Sorescu a fost înlocuit la pauză.

Rakow a cucerit astfel a doua Cupă a Poloniei consecutiv. Palmaresul său mai cuprinde şi Supercupa Poloniei (2021).

Internaţionalul român are şansa de a realiza eventul cu Rakow, care se află pe locul secund, cu 65 de puncte, la egalitate cu liderul Lech Poznan, cu trei etape înainte de final. Pogon Szczecin ocupă locul al treilea, cu 62 de puncte.

AGERPRES

Giovanni Becali a dezvăluit câți bani îi poate aduce lui Dinamo "afacerea Sorescu la Racow”

Giovanni Becali, cel care a intermediat mutarea lui Sorescu la Racow, a dezvăluit la cât se poate ridica suma tranzacției, în cazul în care Dinamo va primi toate bonusurile menționate în contractul dintre cele două părți. Totodată, agentul l-a lăudat pe fostul căpitan al "câinilor", despre care a spus că este în fiecare etapă cel mai bun om al polonezilor.

"Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow devine campioană și poate să devină campioană (n.r. Racow e pe primul loc, cu trei etape înainte de finalul sezonului). Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa și joacă finala peste câteva zile și încă un bonus dacă joacă (n.r. Sorescu) peste 60% din meciuri și a jucat 90-95% din partide.

Etapă de etapă Sorescu e omul meciului, e omul-cheie al echipei și sper să devină omul-cheie și al echipei națioale. Joacă și in dreapta și în stânga și se adaptează în orice sistem. E un fotbalist de 25 de ani pe care Racow, dacă joacă așa, poate să îl vândă cu câteva milioane.

(n.r. despre suma pentru care Deian Sorescu a plecat de la Dinamo) 700.000 de euro curați și cu bonusuri ajunge la 1.300.000 de euro. Au fost 700.000 de euro la început, plus 100.000 pe care i-au dat după aceea", a spus Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal în urmă cu 3 zile.

Etichete: lech poznan , cupa poloniei , deian sorescu , rakow


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

Andrea Compagno a trimis ”săgeți” către Gigi Becali, la două zile după ce FCSB a devenit campioană

Ancelotti i-a dat replica lui Tuchel înainte de Bayern Munchen - Real Madrid: ”Regret că nu mai știu germană!”

Citeşte şi

Gaziantep a condus-o cu 2-0 pe Trabzonspor, după golurile lui Sorescu și Drăguș, și nimeni nu se aștepta la ce a urmat

Cei 4 români de la Gaziantep, eșec usturător în Turcia! Denis Drăguș a reușit, însă, o performanță rară

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală