Florin Gardoș, într-un meci Southampton vs. Arsenal / Foto: Getty Images

Video Exclusiv "Dimineața, test de urină". Florin Gardoș și viața la Southampton: "Era masă serioasă, cu fasole. Se reținea din salariu"

articol scris de Digi Sport
20.01.2022, 23:17
  • Media: Digi Sport Special, luni, 20:15, DGS 1

  • Fotbal: Germania - Ucraina, luni, 21:45, DGS 1

Florin Gardoș a dezvăluit amănunte interesante despre cum era viața de fotbalist în Anglia. Prezent în studioul Liga Digisport, fundașul care s-a despărțit de Academica Clinceni pe 19 ianuarie a dat detalii amuzante.

Florin Gardoș: "La Southampton era masă serioasă, cu fasole. Ni se reținea din salariu"

Însă ceea ce vrea să sublinieze jucătorul de 33 de ani este nivelul extraordinar de mare care există la cluburile britanice.

"Prezența era la ora 9 și se intra cu micul dejun, iar antrenamentul începea în jur de ora 11. E mult spus că plăteam noi micul dejun, că era vreo 70 de lire pe săptămână, sigur nu acoperea o masă, că era masă seriosă, cu fasole, etc.

Pe fluturașul de salariu, la finalul lunii, erau sume cu minus: pentru tricouri, pentru ce mai luai.

După micul dejun, urma o ședință cam cu 20 de minute înainte de a intra la antrenament, când fiecare jucător avea tabieturile lui și făcea ce simțea că avea nevoie.

Unii mergeau la sală, alții la fizioterapeut, etc. Eu, în general, mergeam la sală, mai ales în prima perioadă, iar după aia, prin cabinetul medical, la recuperare", a spus Gardoș.

  • Florin Gardoș a ajuns la Southampton în august 2014, când englezii au plătit Stelei 6,8 milioane de euro în schimbul său.

Florin Gardoș: "Dimineața, înainte de micul dejun, era test de urină"

Fostul fundaș de la Steaua (n.r.: actuala FCSB) susține că jucătorii erau atent monitorizați și că ziua începea cu un test de urină. În plus, analizele de sânge erau frecvente.

"După ce se termina antrenamentul, urma un prânz, iar după prânz, 70 la sută din jucători rămâneau mereu. Și fiecare avea un program în dupăamiaza respectivă. Cred că erau 3 preparatori fizici englezi, care erau ai clubului, care nu se schimbau odată cu aducerea unui nou antrenor, ei rămâneau mereu.

Erau separat față de preparatorul fizic care ieșea pe teren. Și puteai să vorbești cu ei și să le spui: 'Uite, eu vreau un program de picioare'. Și îți făcea program și stătea lângă tine să îți faci kilogramele, totul era notat pe Ipad, avea profilul, etc.

Am uitat să spun că, dimineața, când veneai, înainte de micul dejun, era test de urină, pentru că voiau să vadă cât de hidratat ești. Eram sătul. Nu prea se bea în Anglia, așa cum mă așteptam. Să știi că nici după meciuri. S-au schimbat lucrurile. Altfel, nu faci față.

Da, la micul dejun erau fasole, fără cârnați, dar fasolea chiar era senzațională, din punct de vedere nutrițional. Analize de sânge se făceam foarte des. Revenind la ce se făcea după-amiaza, erau jucători care mergeau la mental-coach, la fizioterapeuți, masaje, piscine", a explicat Gardoș.

Gardoș a jucat foarte puțin la Southampton. La prima echipă a bifat 18 meciuri, iar la echipa secundă, cea de rezerve, a jucat în 17 partide.

După 3 ani și jumătate la Southampton, Gardoș a fost împrumutat la Universitatea Craiova în februarie 2018.

Etichete: florin gardos , southampton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”

„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Kylian Mbappe a semnat: cel mai mare salariu de la Real Madrid! Nu este, însă, cel mai bine plătit din Spania

Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a stat pe gânduri după finala UCL: ”Balonul de Aur este deja adjudecat! 100%”. Ancelotti ”l-a aprobat”

Luka Modric a intrat în minutul 85 al finalei, a scris istorie, iar Florentino Perez a făcut anunțul

A luat cea mai controversată decizie la 37 de ani și s-a îmbogățit! Cum au reacționat copiii ei, după ce au aflat ce face

”E gata”. Cristi Borcea are nouă copii, iar acum și-a anunțat decizia: ”Am vorbit cu Valentina”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Ofensivă” la Răzvan Lucescu: salariu uriaș pentru antrenorul lui PAOK. Cum arată propunerea pentru tehnician

Cristiano Ronaldo s-a săturat să piardă! Și-a sunat doi foști colegi de la Real Madrid și i-a chemat la Al-Nassr

România a fost descrisă în două cuvinte, după momentele neverosimile de la București

Gigi Becali nu are dubii despre noua ”mașinărie” de la FCSB

Citeşte şi

Manchester City a vândut un jucător cu 24 de milioane de euro

A fost stabilită ultima echipă promovată în Premier League, după play-off! Componența următorului sezon

PEROZIrina Shayk, ședință foto în costum de baie la marginea unui lac. Fotograful a fost chiar fiica ei în vârstă de șapte ani

FILM NOWAdam Sandler, soția și cele două fiice, în vacanță în Italia. Nu au epatat în niciun fel, ci s-au purtat ca niște turiști obișnuiți

Adrian Mititelu jr. a revenit la plăcerile vieții, după ce a fost la un pas de moarte! Băutură la discreție și trabuc citeşte ştirea pe Prosport.ro

Roland Garros: avem o româncă în optimile de finală! Victorie magnifică după un meci de trei ore citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare la ea în curte

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare la ea în curte

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”