Demolarea stadionului Rapid a început pe 26 februarie

"Ditamai Împăratul Fatih Terim era la coadă la toaletă". Întâmplare incredibilă povestită de Pancu la demolarea arenei Rapid

27.02.2019, 20:30
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Stadionul Rapid va deveni istorie în curând, după ce marți, 26 februarie, a început demolarea sa, cu tribuna dinspre Teatrul Giulești. Antrenorul giuleștenilor, Daniel Pancu, și-a amintit un moment incredibil petrecut pe stadionul de sub Podul Grant, cu Fatih Terim în prim-plan.

"Îmi aduc aminte de o întâmplare cu Fatih Terim la meciul cu Bosnia, când, practic, ditamai împăratul era la coadă la toaleta aia de la tribuna oficială", a spus Daniel Pancu.

Deși arena din Giulești este una încărcată de istorie, Pancu susține că aceasta era "expirată" și că "era momentul" să fie construit un alt stadion, pe loculul celui actual, care a fost inaugurat în 1939.

"E un loc încărcat de istorie. O groază de amintiri am şi eu şi toţi care au îmbrăcat tricoul Rapidului. Nu mai spun de suporteri, care sunt prezenţi pe viaţă acolo. Dar, era momentul pentru că, practic, nu se mai putea convieţui într-un stadion expirat. Pentru mine era expirat demult. (...) Am mai fost de câteva ori ca spectator la tribuna a doua şi nu pot să descriu în cuvinte. Era timpul. E un loc încărcat cu nostalgie, istorie, istorie frumoasă, dar era timpul pentru un nou stadion.

După construirea lui o să fie, comparabil, cu ceea ce se întâmplă la Craiova, cu foarte mulţi abonaţi. Sperăm cu toţii să fim în prima ligă în momentul inaugurării. Construcţia stadionului se leagă de renaşterea noastră, pentru că am trecut prin momente foarte grele. Se mai întâmplă în lume şi la cluburi mai mari, Glasgow Rangers sau altfel de cluburi", a spus Pancu", a povestit Pancu.

Ce facilităţi vor fi la stadionul Rapid

Noua arenă, care va fi reconstruită în vederea co-organizării Campionatului European 2020, va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor) şi se doreşte îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiţii cu public la nivel naţional şi internaţional.

Suprafaţa totală înierbată va fi de 80x120 m (inclusiv suprafaţa de gardă). Arena va cuprinde şi zona de sărituri în lungime şi zona pistei de alergare 60 m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi, precum şi de spaţii de alimentaţie publică şi spaţii administrative.

Rapid va juca în Regie meciurile de pe teren propriu

Fotbaliștii giuleșteni s-au mutat, cel puțin pentru un an, în Regie, acolo unde-și vor disputa toate partidele de pe teren propriu. Rapidiștii, care sunt lideri în Liga 3, vor relua sezonul sâmbătă, când va întâlni Progresul Spartac în deplasare.

Etichete: rapid , fatih terim , daniel pancu , stadion rapid , stadioane euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Ce a spus conducerea Rapidului despre posibila venire a lui Cristi Chivu în Giulești

Exclusiv ”Ce ai învățat din episodul cu Albu?”. Andrei Broza a vorbit despre escapada de la Iași! Mesajul de la Gică Hagi

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă