Dorinel Muteanu / Foto: Sport Pictures

Dorinel Munteanu a dezvăluit cum a reuşit să renunţe la băutură: "Acum sunt pregătit să mă întorc!"

26.06.2018, 11:16
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dorinel Munteanu a recunoscut problemele pe care le-a avut cu băutura. "Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem", spune tehnicianul, într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, la împlinirea vârstei de 50 de ani.

"Timp de trei ani, am fost pe marginea prăpastiei, dar am reuşit să mă opresc la timp şi în câteva luni am scăpat de acest obicei. Acum sunt gata să revin în fotbal", povestește Dorinel Munteanu.

Recordmen de selecții la echipa națională a României (134), Munteanu a slăbit, iar acum arată mult mai bine după ce s-a apropiat de 80 de kilograme. "Ajunsesem la 98 de kilograme, eram umflat la față, neîngrijit. Treceam printr-o perioadă foarte grea", admite fostul internațional, care a trecut și printr-un divorț.

"Totul a început prin 2014, când au apărut primele semne că eu și cu Simona vom divorța. Am început să uit de mine, am intrat în niște anturaje, mergeam des la vânătoare, acolo unde «repriza a treia» e cea mai importantă și cea mai lungă. Era repriza în care începea petrecerea de după vânătoare. Iar eu am început să beau tot mai mult.

Mă uitam în oglindă și nu-mi venea să cred cum ajunsesem. Și într-o zi am spus «Gata! Stop! Oprește-te!». Nu a fost deloc ușor, dar am avut voință, ambiție, am avut-o și pe soția mea alături, la fel şi pe duhovnicul meu, părintele Crișan. Cu ajutorul lor am reuşit. Nu a fost nevoie să fac vreo cură de dezalcoolizare. Cum am făcut? Într-o zi am decis că nu mai vreau să duc acel gen de viaţă. Şi am luat-o pas cu pas, zi de zi.

O perioadă mi-am propus să nu mai beau nimic până la prânz. Apoi să nu mai beau până la ora 15:00. Și tot așa, am tot împins autointerdicția până când, după câteva luni, am ajuns să nu mai beau deloc. În tot acest timp am reînceput să fac sport, să merg la sală, la alergare, împreună cu soția mea. Iar acum am ajuns iar la 80 de kilograme. Gândiți-vă că aveam 77 când jucam fotbal! Iar viața mea a revenit la normal", continuă "Munti".

"Am rămas, printre altele, inclusiv fără proprietatea de la Koln, pe care a luat-o fosta soție. Nici în afaceri nu mi-a mers foarte bine. Aveam o firmă de transport unde am pierdut câteva sute de mii de euro. Dar cine nu pierde în afaceri?! Nu mai sunt la nivelul financiar la care am fost, dar e OK, nu mă plâng. Mai am o bază sportivă la Reșița și alte mici afaceri. Nu produc foarte mult, dar important e că mi-am revenit, că sunt gata să mă apuc de treabă, să antrenez, pentru că asta îmi place cel mai mult. Și, cine știe?, poate că am să pot, cândva, să îmi cumpăr iar o casă la Koln", a mai spus Munteanu.

În 2015, Dorinel Munteanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a fost prins băut la volan în 2014. A avut doi ani interdicţie să conducă. ”A fost o greşeală din acea perioadă tulbure din viaţa mea, dar a trecut”, spune Dorinel.

"De când am cunoscut-o pe actuala mea soție, am început o nouă viață. Ea m-a ajutat enorm să renunț la băutură. Acum mai beau doar câte o bere fără alcool, dar extrem de rar. Sau seara, din când în când, un pahar de vin, cu soția. Problemele din viața personală, dar și băutura, mi-au afectat cariera de antrenor. Dar cine mă cunoaşte să nu mă judece după asta, ci după ce am făcut în fotbal. Acum sunt pregătit să mă întorc!", zice Dorinel Munteanu, fost internațional.

În acest moment, Dorinel Munteanu este director tehnic la CSM Scolar Reșița, în Liga a III-a. Ultima oara, a antrenat în 2017 echipa irakiană FC Zakho.

2 trofee a câștigat în carieră Dorinel Munteanu, un titlu cu Dinamo și unul cu Steaua.

CITEȘTE ȘI

Vopsitul a destabilizat atmosfera înaintea meciului cu Croația! Dezvăluire de la CM din ’98

Ce rezultate crede Burleanu că ar fi avut România la Cupa Mondială din Rusia

Etichete: dorinel munteanu , probleme , bautura


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Dorinel Munteanu a explicat cum a reușit FCSB să câștige titlul în SuperLiga

Dorinel Munteanu nu a avut milă de elevii săi, după UTA - Oțelul 3-1: ”Greșeli de curtea școlii”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă