Chelsea a câștigat Supercupa Europei după ce a învins Villarreal la loviturile de departajare / Foto: Getty Images

După Jorginho, un alt fotbalist de la Chelsea a fost propus la Balonul de Aur 2021! Pe cine susține Ruud Gullit în cursă

articol scris de Digi Sport
21.09.2021, 17:45
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

În istoria Balonului de Aur, trofeul acordat anual încă din 1956 celui considerat cel mai bun fotbalist din lume a fost câștigat de cele mai multe ori de către jucătorii de profil ofensiv.

Așa se face că în atâtea decenii, doar trei fundași și-au adjudecat cel mai prestigios trofeu individual din fotbal: Franz Beckenbauer (1972 și 1976), Mathias Sammer (1996) și Fabio Cannavaro (2006). De asemenea, primul și ultimul portar care a câștigat premiul este legendarul Lev Yashin (1963).

Ruud Gullit consideră că N'Golo Kante merită să câștige Balonul de Aur 2021

Nici mijlocașii defensivi sau centrali nu sunt avantajați, lucru resimțit în ziua de astăzi de jucători precum N'Golo Kante, considerat cel mai bun închizător din fotbal de mai mulți ani. Ruud Gullit, la rândul său câștigător în 1987, consideră că francezul merită să primească Balonul de Aur anul acesta. 

"Seamănă puțin cu Baresi, care nu a reușit să câștige (n.r. Balonul de Aur), în ciuda nivelului său. Cei care marchează atrag din ce în ce mai multă atenție. Ar fi drăguț să câștige cineva care primește mai puțină atenție, precum Kante, care merită trofeul", a declarat Gullit.

Jorginho, nominalizat de Gianfranco Zola pentru Balonul de Aur 2021

Dacă recent Gigio Donnaruma a fost propus la câștigarea trofeului individual de către Fabio Cannavaro, a venit rândul unei alte legende a fotbalului italian să își numească favoritul.

Gianfranco Zola este de părere că Jorginho merită cu vârf și îndesat să primească premiul acordat de către revista de fotbal franceză France Football. Cei doi au în comun atât faptul că au evoluat pentru naționala Italiei, dar și pentru Chelsea.

"Acum vorbim despre un jucător fantastic care, la fel ca Messi, a reușit lucruri extraordinare pentru echipa națională, iar asta nu va rămâne neobservat. Dacă i-ar da trofeul lui Jorginho, ar fi pe merit. El oferă un anume ritm și stabilitate echipelor sale. Am fost norocos să-l antrenez la Chelsea și știu ce face pe teren.

Ar merita să câștige nu numai pentru că a avut evoluții la un nivel foarte înalt, dar și pentru că echipele pentru a jucat în acest sezon au fost grozave. Trebuie să se ia în considerare lucrul acesta", a declarat Zola potrivit Daily Mail.

Etichete: chelsea , balonul de aur , ruud gullit , ngolo kante


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Concluziile trase de eroul lui Dortmund, după ce a adus victoria cu PSG: ”Rămânem umili”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

Citeşte şi

Video Thiago Silva și-a anunțat decizia și a izbucnit în lacrimi: ”Înseamnă mult pentru mine”

Video Aston Villa - Chelsea 2-2 / Man. United - Burnley 1-1 / West Ham - Liverpool 2-2. Rezultatele zilei în Premier League

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă