Cosmin Olăroiu, după ce a câştigat titlul cu Jiangsu Suning / Foto: Profimedia

După Olăroiu, potopul! Ce se întâmplă la Jiangsu FC, la două săptămâni după plecarea antrenorului român

articol scris de Digi Sport
24.02.2021, 15:03
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Echipa Jiangsu FC, cu care antrenorul Cosmin Olăroiu a câştigat în sezonul trecut Superliga Chinei (CSL), se confruntă cu probleme financiare grave, care pun sub semnul întrebării chiar supravieţuirea sa.

Jiangsu FC se destramă, după plecarea lui Cosmin Olăroiu

Proprietate a grupului Suning, care deţine şi clubul Inter Milano, clubul cu sediul la Nanjing nu mai este decât umbra celui care câştiga titlul în China cu doar trei luni în urmă.

Clubul şi-a văzut efectivul risipit. Atacantul brazilian Alex Teixeira, achiziţionat în 2016 pentru suma uriaşă de 50 milioane euro şi artizanul cuceririi titlului, a plecat în intersezon după expirarea contractului.

De asemenea, atacantul croat Ivan Santini şi-a făcut bagajele la trei zile după antrenorul român Cosmin Olăroiu. Şi fundaşul internaţional brazilian Miranda, fost jucător al lui Atletico Madrid, este pe picior de plecare.

"Cum va arăta echipa Jiangsu în sezonul viitor? În acest moment, nimeni nu dă un răspuns clar", a scris jurnalul Oriental Sports Daily.

"Nimeni nu ştie care sunt planurile pentru acest sezon, iar tot ce pot face jucătorii este să aştepte", a adăugat publicaţia, care face referire la posibile noi plecări de jucători, inclusiv chinezi.

Probleme financiare la Jiangsu FC

Încă din sezonul trecut, problemele financiare ale clubului au dus la refuzul jucătorilor de a se antrena un timp, pentru neplata salariilor.

"Noi avem probleme cu adversarul şi avem probleme şi în interiorul clubului. Această situaţie m-a decepţionat un pic, chiar dacă am câştigat", afirmase Cosmin Olăroiu pentru podcast-ul The Asian Game, înainte ca media să-i anunţe plecarea.

În prezent, jucătorii echipei nu ştiu când vor relua antrenamentele, în timp ce Superliga Chinei urmează să debuteze în primăvară, la o dată încă neprecizată din cauza incertitudinii provocate de pandemia de Covid-19.

Iar situaţia clubului Jiangsu FC nu este un caz izolat în fotbalul chinez. Alte două cluburi din Superliga chineză s-ar afla în dificultate financiară, iar perioada în care echipele din China transferau staruri pentru sume astronomice pare de domeniul trecutului.

Deşi Suning a dezminţit categoric, în decembrie, că ar avea probleme financiare, site-ul Soccer News susţine că "supravieţuirea este prioritatea grupului", care ar putea ceda clubul.

Săptămâna trecută, Zhang Jindong, proprietarul Suning, a afirmat că grupul se va "concentra pe activitatea de comerţ, iar orice altă activitate va fi închisă sau cedată fără ezitare".

Etichete: cosmin olaroiu , jiangsu fc


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Sezon ”de coșmar”! Cosmin Olăroiu a pierdut Supercupa din Emiratele Arabe Unite

Cosmin Olăroiu nu s-a mai abținut și a răbufnit: ”M-am săturat!”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă