Răzvan Raţ / Foto: Captură Digi Sport

"E cel mai bun cuplu din istorie". Provocare acceptată pentru Răzvan Raț. "Cel mai bun 11" al foștilor săi adversari

04.04.2020, 08:07
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Răzvan Raț a răspuns provocării și a făcut cel mai bun 11 al jucătorilor care i-au fost adversari în carieră.

După modelul inițiat de Ilie Dumitrescu, fostul fundaș atânga al naționalei României a reușit să creeze o echipă stelară.

În cei 10 ani petrecuți la Șahtior Donețk, sub comanda lui Mircea Lucescu, Raț a avut șansa să joace împotriva celor mai tari adversari, mulți dintre ei câștigători ai Balonului de Aur, printre care Messi și Cristiano Ronaldo.

Cum arată cel mai bun 11 al foștilor adversari ai lui Răzvan Raț

"Nu e simplu deloc pentru că am avut și plăcerea și onoarea să joc cu jucători mari. Am prins și jucători din generația trecută, Shevchenko, Shovkovskiy, Oliver Kahn. Dar mă refer la faptul că, atunci cand debutam eu la națională sau jucam cu Rapid în cupele europene, ei erau la apus de carieră, gen Zidane, Desailly.

E greu să-i selectez pentru că am avut ocazia să joc contra foarte multor echipe în Champions League și am prins crema jucătorilor din perioada repectivă și e greu să-i pun într-o singură echipă. Ar fi culmea să nu-l pun pe Cristiano Ronaldo, e o mașinărie de goluri. Am mai spus-o de foarte multe ori, totuși, pentru mine, Messi e jucătorul meu favorit, dar ar fi împotriva firii să nu-l pun pe Cristiano Ronaldo.

La momentul ăla el juca mai mult spre partea stângă, dar acum e un jucător mai mult de careu. Sunt foarte mulți jucători care joacă în stânga, gen Di Maria, contra cărora am jucat, și ar sta în tribună. Messi e un jucător care, pentru mine, are cel mai mare impact în viața unei echipe. E greu să-l prinzi pe băiatul ăsta, tricoul lui avea material bun, e greu.

Messi și Cristiano Ronaldo, care au împreună 11 Baloane de Aur, nu lipsesc din primul 11 ales de Raț

În poartă Kahn, considerat mulți ani cel mai bun din lume. Eu l-am prins pe final de carieră. Am mai jucat, de-a lungul anilor contra unor portari buni. Fundaș dreapta Dani Alves, pentru că am jucat de foarte multe ori contra Barcelonei, iar Barca era echipă de atac și Alves era mai mult în atac decât în apărare.

Fundaș central Sergio Ramos. Mai era Pique foarte bun, Jaap Stam la Milan, Nesta. Dar Sergio Ramos rămâne. Celălalt fundaș...îl punem acolo pe Cannavaro. Fundaș stânga Marcelo, clar. Mi-a plăcut întotdeauna, e un jucător care e un foarte bun atacant, dar e mai deficitar pe faza de apărare. Acum îmi place foarte mult Davies de la Bayern, e un fundaș stânga complet, e tânăr și are un potențial enorm, poate ajunge mult mai bun.

Iniesta și Xavi nu am cum să nu-i pun pentru că eu cred că e cel mai bun cuplu de mijlocași centrali din istorie. Ei jucând foarte bine, s-au completat, în afară de valoarea individuală. Mai există Busqets, dar îl lăsăm. Mai e Pirlo. Îl punem pe Zidane, l-am prins la debutul meu la echipa națională, în 2001 sau 2002, când ei erau campioni mondiali sau europeni, am jucat amical, meciul meu de debut pe Saint Dennis. Ne-au bătut cu 2-1.

Apoi Messi și Cristiano sunt bătuți în cuie și îl mai punem și pe Ronaldinho. A fost celebrul meci cu nocturna stinsă, Rapid - PSG, când Ronaldinho încă juca la PSG. Nu era atât de mare cum a devenit după aceea, dar am și tricoul lui de la PSG, am făcut schimb după meci. E greu pentru că în față sunt foarte mulți contra cărora am jucat, Ribery, Robben, Benzema, Henry, Griezmann.

Antrenor Guardiola, clar. E adversarul preferat si antrenorul meu preferat. Nu mai vorbesc de Zlatan, Di Maria, Ozil, nu știu. Am foarte mulți pe care aș putea să-i pun în echipă, așa că mi-ar trebui vreo 4 terenuri. Cel mai dificil adversar a fost băiatul ăla cu 10 de al cărui tricou trăgeam eu", a spus Răzvan Raț la Fotbal Club.

Răzvan Raț, 18 trofee în carieră

Răzvan Raț (38 de ani) a jucat la Rapid, FCM Bacău, Șahtior Donețk, West Ham, Rayo Vallecano, PAOK Salonic și Poli Timișoara.

În cariera sa, Raț a câștigat 18 trofee. Cu Rapid a obținut o Cupă și o Supercupă. Cu Șahtior a câștigat 7 titluri ale Ucrainei, 5 Cupe ale Ucrainei, 3 Supercupe ale Ucrainei și CUpa UEFA.

Etichete: cristiano ronaldo , razvan rat , xavi , lionel messi , andres iniesta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League

Dennis Politic a vorbit despre tensiunile de la Dinamo: ”Am avut o întâlnire toți”

Pintilii a spus care este jucătorul de la FCSB care nu suportă să piardă niciodată: ”Se oftică foarte mult!”

Total surprinzător! A renunțat la fotbal la 24 de ani și a devenit călugăr budist: ”A fost dificil”

Citeşte şi

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții

PEROZPovești de dragoste ca-n filme. 8 cupluri care au rezistat la Hollywood și secretele relațiilor lor

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună