Adrian Mutu, antrenorul Rapidului / Foto: captură Digi Sport

Adrian Mutu a dezvăluit care este singurul meci pe care ar vrea să îl joace din nou la națională: "Am fost supărat"

articol scris de Digi Sport
04.06.2022, 17:05
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Cu 77 de selecții și 35 de goluri în tricoul primei reprezentative a României, Adrian Mutu (43 de ani) a povestit ce simțea în momentele în care îmbrăca tricoul naționalei.

Adrian Mutu a dezvăluit care este singurul meci pe care ar vrea să îl joace din nou la națională: "Am fost supărat"

Printre altele, Mutu a dezvăluit și care ar fi singurul meci pe care și-ar dori să îl joace din nou pentru naționala României. "Briliantul" a rememorat duelul cu Danemarca, încheiat 2-2, în anul 2003, atunci când "tricolorii" au ratat calificarea la EURO 2004, în urma unui gol înscris de danezi în minutele de prelungire.

"Dacă ar fi să enumăr trei sentimente care m-au încercat atunci când am îmbrăcat prima oară tricoul naționalei, primul ar fi, bineînțeles, un sentiment de fericire, de mândrie. Dar nu cred că e vorba aici de numere, ci de cât de orgolios și onorat eram că am ajuns să îmbrac și eu tricoul echipei naționale.

Când am primit primul tricou al echipei naționale, am simțit emoții foarte puternice. Practic m-am gândit toată săptămâna premergătoare meciului numai la faptul că o sa debutez la echipa națională. Un vis de-al meu se va împlini și abia așteptam să vină ora meciului.

Am avut noroc că la debut am și marcat primul meu gol pentru echipa națională. Am multe amintiri frumoase și mai puțin frumoase. Fiecare gol pe care l-am marcat în tricoul echipei naționale rămâne în mintea mea.

Dacă ar fi să rejoc un meci, unul ar fi cu siguranță cel din Danemaca, 2-2, când am fost egalați în ultima secundă. Am meritat calificarea, dar din păcate am pierdut-o. Am fost supărat. Mereu când am fost supărat, m-am ridicat. Cred în România, cred în naționala noastră”, a declarat Adrian Mutu, pentru FRF TV.

Meciul la care a făcut referire Adrian Mutu

Partida s-a disputat în septembrie 2003, la Copenhaga, și s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce băieții lui Anghel Iordănescu au ratat ocazii imense pe final.

România a condus de fiecare dată, grație golurilor marcate de Pancu și Mutu, dar gazdele au revenit mereu și au egalat la ultima fază, în minutul 90+4, atunci când fundașul Martin Laursen l-a învins pe Lobonț după o fază suspectă de henț. În urma acelui rezultat, România a ratat șansa de a merge la Euro 2004, pentru că avea nevoie de victorie pentru a juca barajul.

Totuși, danezii erau obligați să obțină măcar un punct pentru a câștiga grupa, care s-a încheiat cu ei pe primul loc (15 puncte), Norvegia pe locul secund (14 puncte) și România pe locul trei (tot 14 puncte). Diferența între locul 2 și 3 s-a făcut la meciurile directe: a fost 0-1 în Ghencea și 1-1 la Oslo, unde Solskjaer ne-a egalat după un penalty inventat de arbitru. La București, Danemarca ne-a învins categoric, 5-2.

Etichete: romania , adrian mutu , romania danemarca , meci mutu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Raul Silva a deschis scorul pentru olteni

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Video Haosul de la FCU Craiova continuă! Și-a făcut praf toți colegii, după eșecul cu UTA: "Jalnici!"

Cornel Șfaițer a reacționat imediat după acuzațiile de blat! ”Rușine să vă fie” s-a auzit din tribune

Citeşte şi

România, locul patru la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică

Tachtsidis, ironizat după scandalul provocat la CFR Cluj. ”L-am ofertat! Bea bine, cântă grecește perfect”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”