Adrian Mutu, în 2013, când juca la Ajaccio / Foto: Profimedia

Exclusiv Adrian Mutu vrea cu disperare o echipă de club. Neluţu Varga i-a spus cum îl pune antrenor la CFR Cluj

articol scris de Digi Sport
15.05.2021, 08:56
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Adrian Mutu (42 de ani), antrenorul care a calificat România U21 la turneul final al Campionatului European de tineret, vrea neapărat să antreneze o echipă de club, să fie pe teren zi de zi.

A avut posibilitatea să preia imediat Astra, dar i s-a ivit, din nou, varianta CFR Cluj şi preferă să aştepte. Numai că nu poate fi sigur nici de această dată că discuţia sa cu Neluţu Varga se va materializa.

Adrian Mutu aşteaptă să vadă ce face CFR Cluj. Dacă nu ia campionatul, va fi antrenor acolo

Există un mare risc pentru el. Acela ca Edi Iordănescu să câştige titlul şi atunci va continua la echipă. Pentru că nu poţi renunţa la un antrenor care a luat trofeul după ce a preluat echipa într-un moment critic, chiar dacă venea după trei titluri la rând. Sau poate tocmai de aceea a fost şi mai grea revenirea pe linia de plutire.

Dar dacă CFR ratează trofeul, visul lui Mutu se va împlini. Este a treia oară când Adrian Mutu se pregăteşte să preia CFR Cluj, acolo unde patronul Neluţu Varga i-a vorbit direct de post în mai multe rânduri. Sunt prieteni şi se înţeleg foarte bine, lucru pe care îl ştie şi Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF.

  • CFR Cluj este liderul campionatului, cu 45 de puncte, unul mai mult decât FCSB. Diseară se va disputa partida Universitatea Craiova-CFR Cluj, de la ora 21:30, pe Digi Sport 1 şi pe siteul digisport.ro. Apoi mai are de jucat cu FC Botoşani, pe 18 mai, şi cu FCSB, în ultima etapă, pe 27 mai.

Stoichiţă a fost anul trecut la Cluj pentru a vedea dacă Mutu preia echipa şi trebuie să-i caute înlocuitor

De altfel, înainte ca Dan Petrescu să plece de la CFR şi Iodănescu să preia echipa, numele lui Mutu a fost din nou pronunţat de Varga, iar Stoichiţă a ţinut să meargă la Cluj pentru a se lămuri personal dacă trebuie să caute alt antrenor pentru România U21. N-a fost cazul, iar Adi a condus România U21 în grupa din Ungaria, în care nu a pierdut cu Olanda şi Germania şi a învins naţionala gazdă. 

  • La momentul respectiv era vorba şi despre o clauză de 50.000 de euro pe care Varga trebuia să o plătească.

Iordănescu a spus recent că a decis să plece, la vară, de la CFR Cluj, nemulţumit că lucurile nu stau aşa cum ar trebui la un astfel de club, deşi echipa a recuperat foarte mult de când l-a înlocuit pe Dan Petrescu.

  • Când a preluat echipa, Iordănescu a insistat să semneze doar până la vară, chiar dacă ardelenii îi puseseră pe masă un contract pe un an şi jumătate.

Dacă Adrian Mutu va fi instalat în locul lui Edi, preşedintele Marian Copilu probabil că va pleca şi el de la CFR Cluj. A avut mai multe tentative, însă de fiecare dată a cedat rugăminţilor patronului şi a revenit la echipă. 

FRF îl trimite pe "secundul" Dică la Marbella cu lotul olimpic

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pare dispus să-i acorde un răgaz mare lui Mutu pentru semnarea unui nou contract.

Atât de mare încât o să-l rupă pe Nicolae Dică din staff-ul lui Rădoi pentru a-l trimite cu lotul U23 care va face un stagiu de pregătire la Marbella, în perioada 31 mai-9 iunie.

Rădoi va fi ocupat cu acţiunea echipei "mari", amicalele cu Georgia şi cu Anglia, iar acest lot ar fi trebuit condus de Mutu, care iniţial îşi dorea să-l însoţească pe Mirel la Olimpiada de la Tokyo.

Etichete: adrian mutu , edi iordanescu , antrenor cfr , antrenor romania u21 , nelutu varga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană

Citeşte şi

Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”